Martincová v Québecu postoupila poprvé do semifinále turnaje WTA

17. 9. 2016, 06:44
Aktuality 42
WTA QUÉBEC - Tereza Martincová v hale v Québecu porazila Američanku Jessicu Pegulovou, vyhrála pátý zápas v řadě a poprvé v kariéře postoupila do semifinále turnaje WTA. V něm se jednadvacetiletá Češka střetne s další soupeřkou ze Spojených států Lauren Davisovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová v Québecu prošla dvoukolovou kvalifikací a další tři výhry přidala i v hlavní soutěži, čímž překonala svůj nejlepší výsledek. Po třísetových bitvách s krajankou Barborou Krejčíkovou a Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou si ve čtvrtfinále poradila 6-3 7-6 s Američankou Jessicou Pegulovou.

První set, v němž nečelila brejkbolu, Martincová získala díky brejku z osmé hry. Ve druhé sadě sice nedokázala potvrdit brejky na 1-0 a 6-5, když v dvanáctém gamu byla jediný míček od postupu, ale nervy udržela na uzdě a v tie-breaku nakonec proměnila svůj celkově čtvrtý mečbol. 

Martincová letos startuje na turnaji WTA potřetí, na kontě měla jedinou výhru. Jejím dosavadním maximem na okruhu bylo čtvrtfinále, které si zahrála loni v brazilském Florianópolisu.

O postup do finále bude jednadvacetiletá česká hráčka usilovat v zápase s Američankou Lauren Davisovou, která se stejně jako Martincová dostala do hlavní soutěže z kvalifikace. Dvaadvacetiletá Davisová už ve finále na okruhu WTA byla, v červenci neúspěšně bojovala o titul ve Washingtonu.

V souboji s Martincovou bude 104. hráčka světa papírovou favoritkou, protože je v žebříčku o 129 míst výš než česká tenistka a byla už i hráčkou elitní padesátky.

I o druhé místo ve finále si to rozdají dvě nenasazené hráčky: devatenáctiletá Francouzka Oceane Dodinová a pětadvacetiletá Američanka Julia Boserupová, obě jsou v semifinále stejně jako Martincová poprvé v kariéře. 

Finále už mají jisté deblistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které si finálový zápas v Québecu zopakují znovu po třech letech. Nasazené jedničky v semifinále porazily Veronicu Cepedeovou z Paraguaye a Jelicu Kostovovou z Bulharska 6-4 6-2. Ve finále jsou spolu letos podruhé, na Australian Open v boji o titul neuspěly. Hlaváčková v této sezoně získala zatím dva tituly s jinými partnerkami.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
páteční výsledky (16. 09. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Martincová (ČR) - Pegulová (USA) 6-3 7-6
Davisová (USA) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-3 7-6(4)
Dodinová (Fr.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-2 6-4
Boserupová - Bellisová (obě USA) 7-6(0) 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) - Cepedeová/Kostovová (Par./Bul.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
VlS
pěkný, škoda tý nohy.
Reagovat
tommr
se zatím překvapivě dobře drží i když má velký problémy s nohou. Ve třetím bude asi záležet na úvodních hrách. Když se Tereze vydaří tak by mohla Davisová znervoznět. Nevypadá zrovna jako nějakej mentální titán ... :)
Reagovat
EllNino
Terka zvládla tiebreak brutálně :)
Reagovat
George_Renel
Koncovka 2. setu hodně slušná. Snad ta nožka vydrží.
Reagovat
tommr
když v něm ale Davisová srovnala na 2:2 tak to tak nevypadalo na dobrej konec ... :)
Reagovat
EllNino
proč, vždyť to bylo 2:2 :)
Reagovat
Dobry-den
Stav dva zřejmě podle tommra znamená jistou prohru ;-)
Reagovat
Dobry-den
2:2
Reagovat
tommr
ale za stavu 2:0 pokazila Tereza dvě nadějný výměny a já měl trochu strach aby se nesesypala. Naštěstí to dopadlo přesně obráceně ... :)
Reagovat
EllNino
ok :)
Reagovat
janek_da
dobře začala Lauren blbnout. jsem si říkal, že je nějak pevná
Reagovat
janek_da
podle wiki by si člověk myslel, že má několik grandslamů
Reagovat
EllNino
Obr Izzy a prcek Lauren shodně prohazují před podáním míček pod nohama, docela vtipný :D
Reagovat
smazaný uživatel
se ten prcek opiciii.. :-) Ale mnohem dulezitejsi je ted rozjezd Terezy, zagresivnela, dobry je to..
Reagovat
EllNino
jojo je docela taková rtuťovitá :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale ty technicke veci maji spousty rezerv jeste..
Reagovat
EllNino
a hlava ...
Reagovat
BooOoo
Co presne myslis tim rtutovita?
Reagovat
EllNino
zdá se mi, že jí je všude plno :)
Reagovat
janek_da
těkala
Reagovat
EllNino
tak, to je to správný slovo :) a taková mi přijde i Kaťuša a ta tím, jak je zaťatá, sklízí ovoce ...a zdá se mi, že to má v hlavě srovnaný a z toho pramení i ty emoční výlevy, je to perfekcionistka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Guido Pella?
Reagovat
janek_da
jako Hlaváček
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle brzo si nas necekal, vid Ouliku.
Reagovat
sprchon
A nedělá to ještě nějaká? Myslím, že jsem to viděl nedávno ještě u jiný tenistky, jen si teď nevybavím jméno, to bych kecal. Možná to byla fakt Davis. :D Každopádně od tý doby to občas taky dělám.
Reagovat
tommr
jsou po bezproblémové výhře už ve finále. V Race to Singapore je to vyneslo už na páté místo a jen těžko už můžou přijít o účast na letošním TM ... :)
Velkými favoritkami budou i ve finále. Pokud by se jim povedlo vyhrát byl by to jejich první společný WTA titul po více než třech létech. Doufám, že si ve finále zahrajou s Bárou Krejčíkovou, který mají co vracet ... :)
Reagovat
EllNino
Saša s Allou budou ale těžké protivnice :) uvidíme
Reagovat
tommr
jj zejména Kudryavtseva je velice dobrá deblistka. Báře to ale s Irigoyenovou docela jde a věřím, že to finále vybojujou. Tam už ale budu v každým případě přát Háčkám ... :)
Reagovat
EllNino
i já :)
Reagovat
tommr
opět předvedla velice solidní výkon. Nemá sice žádnou zbran, kterou by ničila soupeřky, ale na druhou stranu taky nedělá žádný zbytečný chyby. Na motorovou myš Davisovou už to asi nebude stačit, ale i tak je pro ní postup do semifinále zatím nejlepším výsledkem v kariéře a posune jí to na bezpečnou pozici ve druhý stovce ... :)
Reagovat
EllNino
Chvilku jsem měl pocit, že vidím zase Naďu :/ :)
Reagovat
Dobry-den
Žádná Pegulová, ale PEGULAOVÁ, stejně jako Pennettaová, Cirsteaová nebo Parraová Santonjaová. Nechápu, jak někdo může udělat takovou chybu, která je navíc v článku uvedena opakovaně...

Jinak Tereze samozřejmě gratuluji k postupu, využila příznivého losu, ale i to se počítá.
Reagovat
blixa
Ale ona není ani Pegulová, ani Pegulaová ale Jessica Pegula. Kdybyste vy volové pořád nepřechylovali a nekurvili těm ženskejm jména, hned by bylo na světě radostněji ;-)
Reagovat
Dobry-den
Já netvrdím, že se musí přechylovat, ale když už to dělám, tak aspoň pořádně!
Reagovat
cheeky
A skloňovat můžem?
Reagovat
blixa
Je-li to silnější než ty, skloňuj ;-)
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
cheeky
Je to dost silný. Třeba věta: "Vyfotil jsem Serena Williams jak spolu s Belinda Bencic jak gratulují Roberta Vinci", mi moc nejde do huby.
Reagovat
FulnekUltras
Serenu... s Belindou... Robertě... a všechna příjmení v 1. pádě bez přechýlení... kde je problém? ;)
Reagovat
turista
Je to příjemný překvapení. Tereza Martincová ukazuje, že je nejen velmi hezká, ale i šikovná.
Reagovat
EllNino
dostala se do Soulu do hlavní soutěže, má Kozlovu, Týna bohužel Flipkens, tu neporazí
Reagovat
EllNino
na ITF nic moc, ale na WTA se jí celkem daří :) tak jeň houšť :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist