Match For Africa 3: Federer v Curychu porazil Murrayho

11. 4. 2017, 08:49
Aktuality 22
Ve skvělé formě hrající Roger Federer si aktuálně dopřává dvouměsíční volno, na své předem dlouho plánované charitativní akci Match For Africa 3 v Curychu však chybět nemohl. Exhibice se zúčastnil i pozvaný Brit Andy Murray, byť v posledních týdnech léčil zranění loktu. Z výhry, která však nebyla tím nejdůležitějším, se radoval domácí Švýcar.
Profily hráčů
Andy Murray a Roger Federer

Match For Africa je charitativní akce, kterou pořádá Nadace Rogera Federera založená už v roce 2003. V současné době podporuje kolem 275.000 v chudobě žijících dětí ze sedmi zemí jižní Afriky i Švýcarska. Svými projekty jim pomáhá realizovat jejich potenciál.

"Afrika je můj druhý domov a moc pro mě znamená," prohlašuje Federer, jehož matka je z Jihoafrické republiky. "Je to splněný sen pomáhat dětem v plnění jejich snů."

Hlavním bodem charitativní akce konané v Hallenstadion pro 11 tisíc diváků v Curychu je exhibiční duel Federera s některým z jeho současných rivalů. V prosinci 2010 zdolal Španěla Rafaela Nadala, o čtyři roky později si poradil s krajanem Stanem Wawrinkou a včera ve třetím pokračování zdolal 6-3 7-6 současnou světovou jedničku Brita Andyho Murrayho.



Pětatřicetiletý Federer letos vyhrál tři ze čtyř turnajů, když ovládl Australian Open a podniky Masters 1000 v Indian Wells a Miami. Nyní si však dává dva měsíce na odpočinek, vrátit se chce až na Roland Garros. 

Na otázku, jaké má pro nadcházející týdny plány, odpověděl: "Moc jich není! Většinu času budu odpočívat. Moje tělo odpočinek potřebuje, cítím to. Ale zdravotně jsem zcela fit. Návrat plánuju na French Open," zopakoval čtvrtý hráč světa, který loni odpočíval šest měsíců a letos se vrátil ve velkém stylu.

To lídr světového žebříčku Murray letos zatím i vinou zdravotních potíží strádá. Po Australian Open léčil pásový opar, měl chřipku a uplynulý měsíc nehrál kvůli natrženým vazům v loktu. Poslední oficiální zápas odehrál 12. března v Indian Wells, kde ve svém úvodním zápase prohrál s Kanaďanem Vaskem Pospisilem. Pak vynechal Miami i čtvrtfinále Davis Cupu. 

Slíbeného exhibičního zápasu proti Federerovi se však zúčastnil a příští týden by už měl startovat na prvním letošním turnaji na antuce v Monte Carlu. 

"Monte Carlo začíná za týden, takže doufám, že když se loket bude neustále zlepšovat jako dosud, tak tam budu hrát," řekl Murray. "Pokud ne, zůstanu trpělivý a budu se snažit vrátit v dalším týdnu. Vrátím se, jen na to musím jít pomalu," uvědomuje si devětadvacetiletý Skot.

"Dnes jsem si to užil. Pět nebo šest týdnů jsem nehrál, takže zahrát si proti Rogerovi před tímto publikum bylo skvělé. Vážím si toho, že mě Roger na takovou akci pozval," dodal Murray.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
a.magerova
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/1a/28/90/1a289008f8644e7df1fa34e5e3d645e5.jpg
Reagovat
Franky
Slastny pohlad :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
anajka
?Mojou prioritou už nie je byť svetovou jednotkou. Mám syna, ženu, rodinu a to ma napĺňa. Pokúšať sa byť najlepším manželom, otcom aj tenistom je náročné. Určite nie nemožné, no veľmi ťažké,? reagoval Djokovič pre srbský kanál RTS.

Niekto áno, niekto nie...
Reagovat
a.magerova
Tak celkem rozumné... honit se za 302 týdny Rogera je celkem nesmyslné - je to 79 týdnů což je rok a půl... Rafa je za Nolem o 82 týdnů... Andy je zatím na desetině Noleho týdnů, takže zatím žádný soupeř... ani Roger není zrovna tímto hnán, u něj by mohl hrát fakt jen to, jakože ještě jednou, ale o týdny mu už fakt nejde, zvláště, když to Nole odpískávává.... my potřebujeme ještě jeden Wimbl a pak ten nějakej dvacátej (třeba FO)... jo a ještě tu zlatou z Tokia... :-)))
Reagovat
Kozoroh
Fedexe by asi nedohonil, ale Djoker mohl pokořit cifru 250 týdnů a eventuálně předčit Jimba a Ivana :-(
A Roger by místo 302 týdnů mohl mít stylovějších 333.
Reagovat
a.magerova
Jo a pak bychom chtěli 350 nebo 400... ne ne... nesmíme být nenažraní... :-P

Jak říkám, už jen 2 GS a zlatou olympijskou, víc nic... ;-)
Reagovat
a.magerova
http://payload239.cargocollective.com/1/13/445386/7099852/Nejets_print_2b_1000.jpg
Reagovat
Kozoroh
Ach jo, proč si nenajal chůvy a nedelegoval na nich výchovu? Mohl se soustředit na zvýraznění své tenisové velikosti, takhle neví, kam dřív skočit :-(
Reagovat
a.magerova
Asi mu na velikosti už tolik nezáleží... rozvedla bych to podrobněji, ale ještě není po 22 hodině... :-)))

Hele, je takhle spokojenej, tak to musíme respektovat... jo a tipnu si, že čekaj děvče, u Rogera jsem dva kluky taky tipla dobře.... ;-)
Reagovat
mahycek
Zápas jsem viděl celý. sice exibice, ale nádherné údery, některé i hrané, jak kdyby to byl soutěžní zápas. Krásně se na to dívalo. Ještě si to pustím. Fakt odlehčená paráda + některé výměny byly úžasné.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jediným soupeřem pro Rogera v této sezoně bude Donskoy. Pokud se s ním Roger už nepotká letos, tak bude světová jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
ale tak zas uprimne - o co by slo Donskemu? Jako.. :-)) Je na tom stejne jak nas Jura, svetu kluci uz sve rekli a jediny rozumny zajem by mohl byt snad tak leda jejich vzajemny duel!
Reagovat
a.magerova
Tak tak.... jde tu přece vyšší princip.... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=pPGQcvQ-uRs
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
snad.. ;-)
Reagovat
a.magerova
Jj.... ale raději... bo konkurence to tu čte... ;-)

http://rebeca.sk/wp-content/uploads/2014/01/psst.jpg
Reagovat
Pe3k
Big 4 a Wawrinka se mohou prat o post 1 ke konci roku. Rogera post 1 moc nezajima, Noleho asi taky ne, Nadal a Mura nato vetsinou nemaji, tak nvm kdo z toho vytezi. Raphael by se mel snazit, nema ani polovinu co Roger...
Reagovat
a.magerova
http://img.blesk.cz/img/2/full/3363043_.jpg
Reagovat
Herbert_Hoover
Reagovat
a.magerova
Tak už víme, že přípravu nepodcenil a tudíž se můžeme plus mínus 9 měsíců po Vánocích těšit na Nolátko... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=UYLoBAFov14
Reagovat
a.magerova
Chvílemi to vypadalo na 3 sety, ale Andy tyto velkorysé nabídky hostitele nějak né a né přijmout, tak to dotáhli do TB, kde bylo jasno, že třetí už nebude bo programem bylo víceméně naznačeno, že chlapci odehrají 90 minutový zápas, takže nervy ze zápasu mi byly ušetřeny a tudíž jsem si mohla jednotlivé akce pěkně užít.... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist