Matteková si při pádu vykloubila čéšku a musí na operaci

8. 7. 2017, 15:56
Aktuality 22
Bethanie Matteková-Sandsová si při pádu na trávě ve Wimbledonu vykloubila čéšku pravého kolena, přetrhla čéškový vaz a musí podstoupit operaci. Doufá ale v návrat kurty. Světová deblová jednička oznámila rozsah poranění dnes v přímém přenosu na sociálních sítích a poděkovala všem za podporu. Z Londýna odcestuje v neděli do New Yorku.
Profily hráčů
Bethanie Matteková-Sandsová

"Chvilku budu mimo (tenisové dění). Děkuji všem přátelům a fanouškům za podporu. Dostanu se z toho," řekla Matteková-Sandsová v krátkém vystoupení, během něhož i plakala. Slova díků věnovala také deblové partnerce Lucii Šafářové, s kterou vyhrály pět grandslamových vavřínů a v Londýně měly útočit na takzvaný "Bucie Slam", čtvrtý titul z turnajů velké čtyřky v řadě.

Matteková-Sandsová se zranila na začátku třetí sady čtvrtečního utkání druhého kola dvouhry s Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Při náběhu na síť uslyšela prasknutí a pak se skácela k zemi. "Nejradši bych se na nohu ani nekoukla, ale strašně to tlačilo a koukla jsem se. První, co jsem si pomyslela, že je koleno vykloubené nebo zlomené. Justin (manžel) mi říkal, ať se na nohu nekoukám, ale už bylo pozdě," řekla.

V bolestech zoufale volala o pomoc. "Myslela jsem, že se zblázním. Byla to velká bolest, jedna z nejhorších, co jsem v kariéře zažila, a už jsem pár zranění měla," řekla Matteková-Sandsová, jež si poranila již jednou operované koleno. "Na záznam jsem se pochopitelně nekoukala. Ani jindy nevyhledávám, když se zraní někdo jiný," řekla olympijská vítězka z Ria ve smíšené čtyřhře.

Zhruba 20 minut byla ošetřována přímo na kurtu. První u ní byla Cirsteaová a snažila se ji utišit. "Sorana neřešila, že jsme uprostřed zápasu, a zachovala se jako kamarádka. Hodně to pro mě znamená. Je skvělá," řekla dvaatřicetiletá Matteková-Sandsová.

Had some buddies visit me in the hospital yesterday ☺️❤️ #FeelTheLove @mirzasaniar and @soranacirstea #ThankYou

Příspěvek sdílený BeTHaniE MATTeK-SaNDS (@matteksands), Čec 8, 2017 v 2:07 PDT

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
misa
a ať se zase setkají s Luckou na kurtu.
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
Frick
za nějakou dobu.

Ale Lucka kvůli ten Wimbledon spláchnout do záchoda nemusela. Ne ve chvíli, kdy ten zápas šel na její stranu.

Jestli tam v tu chvíli nechyběl někdo, kdo by jí řekl, že teď musí myslet jen na zápas.

Někdo na Tennisforum.com naťukl myšlenku, že byla chbna, že na ten kurt s Beth prostě Lucka neměla chodit. A je to pravda. Ostatně při různých nehodách se taky dává pozor na to, aby místo neštěstí hlavně neviděli nejbližší.

Angie navíc podle všeho by byla hratelná. Do pr.dele už.
Reagovat
A.R.R.
ty vole víš vůbec co to je mít někoho opravdu rád? víš o čem je skutečné přátelství? je to nejen o tom dělat blbinky, dělat na sebe veselé ksichtíky, ale ta největší podstata přátelství je o tom, být na blízku, když tě přítel potřebuje.

Lucku jsem měl vždycky moc rád a čím víc jí znám tím víc jí mám rád, právě i kvůli takovým věcem, je to hodná holka a Beth to v tu chvíli určitě hodně pomohlo.
Reagovat
Frick
Ok, ale měla to nějak překousnout. Nakonec se Shelby se Bethany taky dobře zná. A ta hrála jakoby nic.
Reagovat
FulnekUltras
Bridžet je nádherně odizolovaná podkožním tukem. ;)
Reagovat
A.R.R.
To že někoho dobře znáš ještě neznamená, že tě zasáhne jeho neštěstí jako jiného jeho známého. Lucka s Beth jsou opravdu kamarádky a další věc je, že každý má jinou náturu.

Prostě prohrála a tečka, stejně jako Petra, Kája, Denča, Kikina, Katka...prostě se našim holkám letos ve Wimbledonu nedařilo.
Reagovat
misa
Nemůžeš Lucii vyčítat její povahu, to je jako by sis stěžoval, že hraje levou rukou :) Viděla tu nehodu v TV, tak hned běžela za kamarádkou. Musím říct, že ji v posledních dvou letech provází neuvěřitelná smůla: těžká nemoc, ztráta skvělého trenéra z nejasných příčin (možná taky nemoc), závažné zranění deblové partnerky, do toho třeba ještě nemoc na posledních OH v životě, nemožnost obhajovat titul v Praze...
Reagovat
Frick
O to víc si nemůže dovolit ten "luxus" odpískat zápas, když jí "výjměčně" nic neni. Prostě Beth neumírá, v nemocnici se o ni postarají a teď je tu zápas, (případná) návštěva Beth až po zdárnym konci zápasu.

Byl vůbec v tom Wimbledonu v tu chvíli někdo, kdo by jí prostě trochu postavit na nohy na přesvědčil jí o tom, že zkrátka si nemůže dovolit vypouštět další GS?
Reagovat
A.R.R.
Ty v sobě nemáš kousek empatie. Nediv se, že ti tu pak každý nadává. Kdybys na sebe kladl takové nároky jako na naše tenistky, tak bys byl velmi úspěšný člověk a nemusel bys závidět ostatním.
Reagovat
Frick
Ještě mne vlastně napadá jedna věc, proč neměla prohrát - aby Beth ještě neměla nakonec výčitky z toho, že Lucka krachla ve Wimbledonu kvůli ní. Nevěřim tomu, že chtěla BMS slyšet, že nebyla následně schopna odehrát zápas, tak, jak bylo třeba.
Reagovat
FulnekUltras
dabldablagent ;)))
Reagovat
Frick
Prostě bych radši slyšel, že chtěla strašně vyhrát a kvůli Bethanie ještě to více. Místo toho to kvůli tomu jejímu zranění regulérně zabalila.

Ještě kdyby ten zápas nešel od začátku, ale ona ho dovedla do stavu 7:6 *4:3 a 30:15. To už pomalu spíš vypadá na to, že zranění BMS působí spíš jako výmluva.
Reagovat
Empe
Lucka dělala to nejlepší, co mohla.
Přijde mi naprosto lidsky pochopitelné, že se přes to nepřenesla. Měla takšlo času, aby dostala nějaké dobré s uklidňující zprávy!
Mnohem nepochopitelnější mi přijde, že to nechápeš.
.
Reagovat
Frick
Nevím, mne přijde, že je přecitlivělá. Ve 30 tam propadnout takovýmu pláči, jak kdyby tam fakt někco umřel.

Troufám si říct, že většina hráček by se s takovouto situací vypořádalo líp.

Je to tvrdý, ale za mne se přes to prostě přenést měla. Aspoň takovým způsobem, že to fňukání měla přetavit ve vůli to vyhrát pro ni.
Reagovat
Empe
Snažila se přes to přenést, nevyšlo to. Vyčítat jí to nelze.
Lucka se nedokázala přenést přes takovou věc, ty přes její prohru. Asi všichni tušíme, co z toho by mělo být jednodušší... :-)
Reagovat
Frick
Z toho rozhovoru to na mne působilo tak, že jí to bylo skoro jedno, že prohrála. Zase. Na čtvrtym GS v řadě došla nejdál do druhýho kola. Navíc stejně jako v Paříži padla v zápase, který měla jasně vyhrát.

Nejvíce mne ale fakt překvapilo to, že se vyjádřila v tom smyslu, že během zápasu mentálně spíše odcházela. Spíš bych čekal opak - že jí ten (spíše šťastně) vyhraný první set psychicky nakopne a ono ne.

Nebo to šlo jedno s druhym. Ztracený servis na 4:4 či 2. set jí pustil do hlavy myšlenky na Beth a už se to vezlo.
Reagovat
VlS
Fricku, prase je oproti tobě gentleman. Howgh, aktivuju ignore
Reagovat
sprchon
+1111
Reagovat
FulnekUltras
už jsme přeskákali i horší věci...
Reagovat
Mayo
Až teraz som videl ten moment, keď sa jej to stalo a ako vrestala, au :/
Reagovat
A.R.R.
Bětko věřím, že ty to zvládneš, jsi velká bojovnice!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist