Medveděv se v Tokiu dostal do svého největšího finále

6. 10. 2018, 08:54
Aktuality 11
ATP TOKIO - Dvaadvacetiletý Rus Daniil Medveděv v Tokiu porazil dvakrát 6-3 o tři roky mladšího Kanaďana Denise Shapovalova a postoupil do svého čtvrtého a dosud největšího finále. O titul si zahraje s domácím dvojnásobným šampionem Keiem Nišikorim.
Daniil Medveděv

Daniil Medveděv dokráčel na turnaji v Tokiu z kvalifikace až do finále. Dvaadvacetiletý moskevský rodák porazil v dnešním semifinále 6:3, 6:3 Kanaďana Denise Shapovalova a o třetí letošní titul si zahraje proti Japonci Kei Nišikorimu. Miláček domácích fanoušků v semifinále přehrál 7:6, 6:1 Francouze Richarda Gasqueta.

Dvaatřicátý hráč světa Medveděv se v utkání proti žebříčkovému sousedovi Shapovalovovi (31.) mohl opřít o podání. Nastřílel 12 es, nezaznamenal žádnou dvojchybu a čelil jen jednomu brejkbolu.

Jeden z členů nastupující generace tenistů vyhrál i své třetí letošní semifinále, po němž vždy následoval zisk titulu. Pokud v neděli napodobí Medveděv své triumfy ze Sydney a Winston-Salemu, stane se poprvé v kariéře ruskou žebříčkovou jedničkou.

Třetí nasazený Nišikori se pokusí na domácím turnaji získat třetí titul po vítězstvích z let 2012 a 2014. V posledních letech se mu však ve finálových duelech nedaří, od února 2016 jich prohrál už sedm za sebou.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.928.580 dolarů
sobotní výsledky (06. 10. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Nišikori (3-Jap.) - Gasquet (8-Fr.) 7-6(2) 6-1
Medveděv (Rus.) - Shapovalov (Kan.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Nola
Nikoloz pekne, brit, ktory nedokaze priznat chybu je von
Reagovat
smazaný uživatel
co sa stalo?
Reagovat
Nola
nie dnes, je to starsieho data na W, ked nepriznal bod Novakovi, bol to dost zasadny fiftin, ktory stratil 3 roznymi sposobmi a napriek tomu ho mal priznany, naviac na tlacovke bolo zrejme, ze o tom vie.....
https://www.youtube.com/watch?v=XgV1pRQqcIo

proste od toho momentu vzdy prajem jeho superom, k tomu sa mi paci gruzincova hra, na USO v dueli s Rafom ukazal, ze je to sikovny chalanisko
Reagovat
Nola
+ pripomna mi Fognu, a nie je to iba oblecenim :D
Reagovat
smazaný uživatel
aha, jj, uz viem, je to krivak :D
bazil sa mi lubi tiez, mame podobny vkus :P
Reagovat
Fandina
Ríšánek podle očekávání prohrál s Nišinkou, ale jsem ráda, že došel do semifinále. Teď to opakují na SuperTennise a na jeho jednoručák se hezky dívá. A zatím je to v prvním vyrovnané ... úsměvfv. Škoda že ve druhém to tak nebude.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Shanghai_Rolex_Masters_-_Singles#Draw

2. kolo - Chardy/Marterer
3. kolo - Chung/Simon/Cecchinato
ČF - Anderson/Tsitsipas/Monfils/Khačanov
SF - A. Zverev/Čilič/Shapovalov/de Minaur/Edmund/Busta
F - Federer/del Potro/Nišikori/Thiem/Raonič/Bautista/Kyrgios/...

Kevin či Karen mohou být v ČF pro No1eho komplikací, tvrdý povrch v Šanghaji patří mezi ty rychlejší, což posiluje šance bomberů, jakými jsou ti dva jmenovaní. Ale Novak je zpět v dobré formě, takže věřím, že si jedním či druhým dokáže poradit. Doufám, že dojde k střetu Djokera se Sašou, je třeba pomstít prohru z Říma 2017!
Reagovat
Pe3k
Povrch je tam nejrychlejší ze všech masters a tohle je těžký los pro Novaka, přesto je tam hned za Federerem největší favorit.
Reagovat
Patik
Neni náhodou Cincinati rýchlejší ?
Reagovat
Pe3k
Dávno ne.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist