Medvěděv v Sydney otočil finále proti De Minaurovi a je poprvé šampionem

13. 1. 2018, 11:23
Aktuality 6
ATP SYDNEY - Jednadvacetiletý Rus Daniil Medvěděv v australském Sydney zdolal 1-6 6-4 7-5 domácí osmnáctiletou naději Alexe De Minaura a ve svém druhém finále na okruhu ATP získal premiérový titul.
Profily hráčů
Daniil Medvěděv

Do mužského finále vstoupil impozantně De Minaur, který za půl hodiny získal hladce první set. Osmnáctiletý talent, který v prvním kole Australian Open vyzve Tomáše Berdycha, ale nakonec senzační tažení turnajem až k triumfu nedovedl.

Ve druhé sadě 167. hráč světového žebříčku jako jediný ztratil v sedmém gamu podání. V třetím setu prohrával předloňský finalista wimbledonské juniorky už 0:4, ale dokázal odvrátit mečbol a vyrovnat na 5:5. Pak si ale prohrál podání a Medveděv následně čistou hrou zápas ukončil.

De Minaur překvapil už minulý týden v Brisbane, kde došel do semifinále. Jednadvacetiletý Medveděv, který je v žebříčku na 84. místě, se dočkal titulu při druhé finálové účasti.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 528.910 dolarů
nedělní výsledky (07. 01. 2017)
• Dvouhra - finále •
Medvěděv (Rus.) - De Minaur (Austr.) 1-6 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://www.tipsport.cz/tiket?idu=-75803762531&idb=-1&hash=7be70f72&t=dGlrZXQgMTIuNzcgemEgMTAwS8SNID8%3D%0A&affid=35iU%2BNh91NpoFw68TTGAkQ%3D%3D&popup=1
Reagovat
COMEON
:'(
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapík mi pripomína mladeho Hewitta..A ten bol koncom 90r a na prelome milénia moja srdcovka..Tesim sa..
Reagovat
skott
De Minaur je ohromnej bojovník, málem na kurtu vypustil duši a Daniil si to musel oddřít až do posledního míčku, přestože už to vypadalo ve 3.setu jako rozhodnuté při stavu 4-0. S jeho přístupem bude Alex miláčekm australského publika na hodně dlouhou dobu!
Trochu jsem se divil, že Daniil neobhajoval finále z minulého roku v Indii, místo toho si vybral těžší konkurenci v Sydney, ale nakonec se to ukázalo jako dobrá volba. Prvním titulem dorovnal své vrstevníky Rubleva s Khachanovem a zároveň se stal třináctým ruským hráčem, který dokázal vyhrát ATP turnaj!
Reagovat
EllNino
Neskutečný zápas, Alex je talent, ale myslím, že na AO ho Tomáš ještě zkušeně vyprovodí jako kdysi Kyrgiose :)
Reagovat
skott
no, na tři vítězné to bude trochu něco jiného, ale i tak odvážné tvrzení, když nedávno Berďa dokázal prohrát se Šátralem:) De Minaur bude mít v zádech plnou RLA.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist