Medveděv zastavil kvalifikanta van de Zandschulpa a je potřetí v řadě v semifinále US Open

7. 9. 2021, 21:59
Aktuality 14
US OPEN - Daniil Medveděv až ve čtvrtfinále letošního US Open ztratil set. Jeden z největších favoritů si nakonec s Boticem van de Zandschulpem poradil 6-3 6-0 4-6 7-5, zastavil senzační jízdu nizozemského kvalifikanta a obhájil loňské semifinále. Dalším soupeřem předloňského finalisty bude Félix Auger-Aliassime, kterému vzdal Carlos Alcaraz.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv už pár let na betonech, a to hlavně na americké půdě, patří k nejlepším hráčům. Předloni si dokonce na čtyřech akcích po sobě včetně grandslamového US Open zahrál finále. V rámci letošního ročníku patří k největším hrozbám Novaka Djokoviče, který v New Yorku útočí na kalendářní grandslam, a tuto roli zatím úspěšně potvrzuje.

Předloňský finalista a loňský semifinalista závěrečného podniku velké čtyřky po cestě do čtvrtfinále neztratil jediný set. Finalista letošního Australian Open a vítěz nedávného Masters v Torontu si postupně poradil s Richardem Gasquetem, Dominikem Köpferem, Pablem Andújarem a Danielem Evansem. Dnes už ale do více než tří sad musel, jako první ho dokázal výrazněji potrápit kvalifikant Botic van de Zandschulp.

Medveděv poprvé na turnaji přišel o více než jeden servis a dostal se přes hranici dvou hodin. V úvodních dvou dějstvích dominoval, Nizozemec však přestal tolik kazit a v následujících dvou setech byl světové dvojce rovnocenným soupeřem.

Pětadvacetiletý van de Zandschulp má za sebou životní turnaj. Ve Flushing Meadows včetně kvalifikace zvládl sedm zápasů, vyřadil dva hráče Top 20 (Casper Ruud a Diego Schwartzman) a poprvé se na grandslamech dostal přes druhé kolo. Navíc se stal prvním nizozemským čtvrtfinalistou podniků velké čtyřky od Wimbledonu 2004 a zajistil si debut v elitní stovce žebříčku. V pondělí by měl figurovat okolo 62. místa.

Medveděv bude hrát semifinále US Open potřetí v řadě. Předloni v něm porazil Grigora Dimitrova a ve finále málem dokonal obrat z 0-2 na sety proti Rafaelovi Nadalovi. Loni v něm nestačil na pozdějšího šampiona Dominica Thiema.

Jeho letošním soupeřem v této fázi bude Félix Auger-Aliassime (H2H 1-0). Jednadvacetiletý rodák z Montréalu si své první čtvrtfinále na grandslamech zahrál nedávno ve Wimbledonu a mezi nejlepším kvartetem je poprvé. Navíc je prvním kanadským semifinalistou v historii US Open.

Dvanáctému nasazenému v nejmladším čtvrtfinále od French Open 2006 musel za stavu 3-6 1-3 vzdát Carlos Alcaraz. Teprve 18letý Španěl prožil senzační debut ve Flushing Meadows, po cestě do svého premiérového druhého týdne na akcích velké čtyřky mimo jiné vyřadil světovou trojku Stefanose Tsitsipase.

Zítra se ve čtvrtfinále utkají Novak Djokovič s Matteem Berrettinim a Alexander Zverev s Lloydem Harrisem.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57.500.000 dolarů
úterní výsledky (7. 9. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Medveděv (2-Rus.) - van de Zandschulp (Niz.) 6-3 6-0 4-6 7-5
Auger-Aliassime (12-Kan.) - Alcaraz (Šp.) 6-3 3-1 / skreč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
spaniel
Tak ted uz nejakou podobu Alcaraze s Djokovicem vidim smile
Reagovat
Ereinion
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Medveděv je jediný z mladých, který nemá výkonostní výpadky.
Reagovat
ttopi
Nauč se prosímtě ovládat internet, ty zdvojený příspěvky to je hrozný smile
Reagovat
peRFect
To je ozvěna smile
Reagovat
Usm
Medvedev, myslíš ten pouze hardový specialista a zároveň travnatý + antukový kopyto? :-))
Reagovat
steve79
Medveděv je jediný z mladých, který nemá výkonostní výpadky.
Reagovat
com
ale Djokovice stejne nejspis neporazi smilesmile
Reagovat
steve79
Větší šanci bych dal Zverevovi
Reagovat
smazaný uživatel
Větší šanci bych dal Zverevovi
Reagovat
Mayo
Kanadský tenis ide veľkolepo smile , kto vie či ich výsledky registruje aj Sidney C.
Reagovat
vergus
Nějak mu z toho zápasu ztvrdly bradavky :D
Reagovat
com
smile ale jo, taky sem si hned vsiml smile
Reagovat
paddy
stihl to naštěstí ve 4 setech, takže ušetřil síly smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist