Melzerová-Benešová ukončila kariéru

14. 8. 2014, 11:35
Aktuality 23
Iveta Melzerová-Benešová ukončila kariéru. Jednatřicetiletá vítězka Wimbledonu ve smíšené čtyřhře z roku 2011, kterou v poslední době sužovaly potíže s ramenem, to oznámila na svém facebookovém profilu. Bývalá 25. hráčka světového žebříčku kvůli zranění nehrála rok a půl. Letos na jaře se na kurty vrátila, na žádném z pěti turnajů však nevyhrála ani jeden zápas - jejím posledním turnajem byl pařížský antukový grandslam Roland Garros.
Profily hráčů
Iveta Benešová

"Moje dráha profesionální tenistky skončila. Nebylo to snadné rozhodnutí, protože tenis byl mým životem od dětství," napsala mostecká rodačka. "Ale teď cítím, že je ten správný čas. Pořád mě trápí problémy s ramenem, navíc po tolika letech na okruhu je už těžké mít tenis stále na prvním místě," dodala.

Manželka rakouského tenisty Jürgena Melzera, s nímž dosáhla v roce 2011 ve wimbledonském mixu životního úspěchu, pomohla v letech 2011 a 2012 českému týmu k dvěma triumfům ve Fed Cupu. Na okruhu WTA vyhrála dva turnaje ve dvouhře, z deblu má 14 titulů. Jejím žebříčkovým maximem ve dvouhře je 25. místo, v deblu byla už i v Top 20 - na 17. příčce.

"Nikdy bych neřekla, že to všechno uteče tak moc rychle. Připadá mi to jako včera, co mě otec poprvé přivedl na kurty a já poprvé vzala raketu do roky. Bylo mi tehdy sedm let a hrozně mě to bavilo. Vzpomínám si na první body, které jsem uhrála, a na cíle, kterých jsem chtěla dosáhnout. Střídaly se krásné chvíle s těmi horšími, ale to k tomu patří. Udělala jsem možná nějaké věci špatně, ale nelituju ničeho, co jsem udělala, protože všechno zlé je k něčemu dobré. Chyby byly součástí zlepšení, získání zkušeností, stala jsem se díky nim silnějším a odvážnějším člověkem. Dnes mohu říct, že jsem si svou kariéru užila se všemi vzestupy i pády," napsala na sociální síti jednatřicetiletá Melzerová.

"Chtěla bych ze srdce poděkovat všem lidem, kteří mi na mé cestě pomohli, bez nich bych se nikdy nedostala tam, kam jsem se dostala. Děkuji všem trenérům, kondičním trenérům, manažerům, sponzorům, ale také všem známým a přátelům a asi největší dík patří mé rodině, která mě učila jak po stránce osobní, tak i po té profesní. Děkuji všem, že tu pro mě byli, věřili ve mne a snažili se pro mě udělat maximum."

"Speciální dík patří mému tátovi, který mi ukázal krásy tohohle skvělého sportu. Děkuji mu za tu nekonečnou podporu a nadšení, za všechny rady a síly. Jsi ten nejdůležitější článek z celé mé kariéry, bez tebe bych nebyla nic," vzkázala otci ve svém 'rozloučení' Melzerová.

"Dále děkuji svému manželovi Jürgenovi, kterého jsem vlastně poznala díky tenisu. Díky tenisu jsem se mohla stát součástí jeho života. Děkuji mu za všechnu lásku a podporu, kterou mi dával a stále dává. S ním jsem vyhrála grandslam a splnila jsem si tak tenisový sen."

"Velký dík patří i všem fanouškům za jejich podporu, lásku, úctu, ale i kritiku, protože i ta posouvá člověka dopředu. A poslední dík patří celé WTA - bylo krásné být více jak deset let součástí téhle veliké rodiny. Měla jsem možnost setkat se s řadou skvělých lidí, čehož si moc vážím!"

"Tenis je krásný, ale nyní je čas na novou životní kapitolu. Mám nové životní cíle a touhy, které bych si chtěla splnit. Žiju si svůj sen a chci v tom pokračovat. Mějte se krásně, Iveta."

Komentáře

23
Přidat komentář
Fandina
Škoda, že končí, ale faktem je, že ta pouza byla už obrovská a asi se to dalo čekat, ale hrála super. Šikovná levačka. Dak držím palce v osobním životě.
Reagovat
ReadyTeddy
nejhezčí česká tenistka posledních let
Reagovat
Frick
http://3.bp.blogspot.com/-GTcLI03617Y/Tb-Yj03K-UI/AAAAAAAAAQg/-jhzTLXfEWU/s1600/iveta_benesova_bikini_2.jpg

Vyloženě postava modelky. :o) Na rozdíl od plus size modelky Petry K. a fitness modelky Lucky :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo, www.ivetamelzer.com
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si budu asi nejvíc pamatovat Fed Cup 2008 v Izraeli. Tehdy jsem holkám hodně fandil, aby postoupily do první světové skupiny a Iveta se na tom velkou měrou podílela... Jinak patřila k tenistkám, na které se moc dobře dívalo a co se týče jejího žebříčkového maxima, tak 25 je přece krásné číslo. :) Přeju Ivetě hodně štěstí v osobním životě a myslím, že díky manželovi zůstane u tenisu svým způsobem pořád. :)
Reagovat
Frick
fakt bude něco s Nicol. Na IG dnes další fotka z tréninku....

http://instagram.com/p/rrIxdHu6tq/
Reagovat
PetaM
Sedí, nebo trénuje?
Reagovat
Roger_Federer
No to je sice pekme od Nikolky, ale na muj vkus moc mlzi a jen se foti.
Reagovat
Frick
Tak. Jak byly před měsícem ty články o možnym návratu - vše jen na základě 10 s. videa na IG a krátkýho popisku u něj. Mi to přijde jak kdyby informovali o spatření vlka / medvěda v Beskydech
Reagovat
lukassb
To není jen na základě toho:) stačí si přečíst co ona sama píše..o návratu se zmiňovala už v zimě(ale jen se slovama "pokud zdraví vydrží")teď už se o tom zmiňuje jako o samozřejmosti.U jedné fotky psala, že doufá, že na podzim bude připravena. Navíc pochybuju, že by jen tak z nudy, zase začala makat, trénovat v Monaku, Barcelóně, atd..takže já tomu věřim:) Jen těžko říct, jak se v dnešním tenise chytí..je to úplně jinde, než když ona byla v top 10
Reagovat
smazaný uživatel
tak jestli trénuje dvakrát do měsíce, tak nevím nevím :D
Měla by házet fotky z tréninku častějc, ať jsme víc v obraze :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem poprvé viděla ve fedcupu v roce 2009 proti Americe.Prohrála tam dvouhru s ňákou stovkou a pak neproměnily společně s Květou mečboly
do finále.Tenkrát jsem začínala tennis sledova,ikdyž na ní byli všichni naštvaný.Mě byla velmi sympaická.Tak jsme jí začala fandit.Jak ve fedcupu v Německu, Belgii a ve Wimbledonu mě udělala velkou radost.Na jejím místě bych to udělala taky.Je dobrá,že se ještě pokoušela vrátit.Bude mi chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
mám v oblibě, přes její nenálady. Hodně štěstí, Ivetko, ať Ti rodina klape.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivetko, přeji hodně štěstí v osobním životě! Mám tě moc rád. Doufal jsem, že se ješte vratíš, ve form?, ale asi to opravdu nešlo. Tvá kariéra byla plná úspěchů a hltal jsem každý zápas. Mimo kurt jsi veselá a sympatická dívka, tak ať ti to vydrží a na Jurgena se nikdy netvař jako na kurtu:). Přeji vám krásná Jurgenčata.
Reagovat
slacker
Musi ale reprezentovat Ceskou republiku :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To rozhodně. Budou to určitě talenti:)
Reagovat
Jiri
ze tuhle sympatacku na kurtu uz asi neuvidime. Pripojuji se, at se ji stejne dari i mimo dvorce.
Reagovat
smazaný uživatel
Přírodní talent, jejíž pohyb na kurtu vypadal přirozeně a elegantně. Hodně štěstí v další etapách života!
Reagovat
EllNino
No, čekal jsem, kdy to přijde...
Poprvý jsem sledoval tenis v televizi při Fed cupu 2008, kdy naše holky vyhrály v Izraeli, tehdy už bez Nicole, a Ivetka nás tam tehdy doslova zachránila, otočila zápas s tehdy ještě výbornou Shahar Peer a pak zvládly s Květou i debla (tehdy tam porazila Shahar i Petra, to byla tuším její singlová premiera). Ivet nás tedy pomohla velkým dílem vytáhnout do světový skupiny I, ze který jsme zatím od té doby nevypadli. Dost možná klíčová postava, protože bychom třeba pořád zůstávali ve dvojce a ty fedcupový tituly by nebyly ...
Jinak její tenis byl opravdu klasa na pohled, když jí to padalo, takový elegantní, ekonomický pohyb, moc pěkný kraťasy a výborná hra na síti, bohužel jí, jako většinu tenistek, často srážela hlava, někdy jsem měl pocit, že jí tenis nebaví a není pro ni na prvním místě, což tady sama píše, že je to těžké udret jako prioritu číslo jedna a všeho se vzdát ...
Ovšem měla pár světlých momentů v karieře, které už tu vypsal Onndra. Mně ještě uvízl v paměti zápas na AO 2011, kdy porazila Nasťu 7:5 ve třetím setu utkání 3. kola a tehdy se hrozně moc radovala, nikdy jsem ji neviděl tak rozesmátou. :)
No, přeju uspěchy v osobním životě a doufám, že je to zase na dlouhou dobu poslední tenistka, která skončí, ikdyž už nám některé stárnou ..
Reagovat
jackiec
tak myslím že dosáhla na umístění na které měla talent a tenisové umění, a kdoví kolik budeme mít v budoucnu hráček co to dotáhnou na 25. pozici wta
Reagovat
a.magerova
Už to vím od večera, no škoda.
Tak hlavně hodně štěstí, zdraví a spokojenosti do života bez aktivního tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivetu jsem bohužel nijak moc nesledoval, protože ty její největší úspěchy byly docela dávno, ale prošel jsem si její historii a sepsal její největší úspěchy a docela mě překvapila, kde všude tak daleko došla...

2002 - F Bratislava
2003 - SF Hobart
2004 - TITUL Acapulco
F Oeiras
SF Budapešť
F Forest Hills
2005 - SF Hobart
SF Forest Hills
2006 - F Hobartt
3. kolo Australian Open
2007 - žádný dobrý výsledek
2008 - F Oeiras
3. kolo French Open
SF Forest Hills
2009 - F Hobart
SF Acapulco
SF Monterrey
ČF Miami
3. kolo French Open
SF Praha
ČF Tokio
2010 - TITUL Fes
2011 - OF Australian Open
2012 - ČF Brisbane
OF Australian Open

Celkově byla 8x ve finále a odvezla si 2 tituly. Její úspěchy oproti jiným našim hráčkám nejsou tak výrazné, ale nemyslím si, že by měla špatnou kariéru. Překvapila mě a bude mi na chybět. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ať tu holka taky má nějaký koment! :D

Tak ať se v dalším životě daří!! :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist