Mertensová v Luganu získala první titul z antuky a přidala i double

15. 4. 2018, 18:28
Aktuality 4
Elise Mertensová porazila ve finále antukového turnaje v Luganu Bělorusku Arynu Sabalenkovou 7-5 6-2 a získala druhý letošní a celkově třetí titul. Druhá nasazená Belgičanka, jež zahájila sezonu obhajobou trofeje v Hobartu, pak navíc s krajankou Kirsten Flipkensovou přidala ve Švýcarsku stejně jako v Austrálii i deblový triumf.
Profily hráčů
Elise Mertensová

Dvaadvacetiletá Mertensová uspěla na tomto turnaji jako první z nasazených hráček. Loňský premiérový ročník, který se konal v Bielu, ovládla po spanilé jízdě z kvalifikace Markéta Vondroušová. A právě osmnáctiletou českou tenistku letos Belgičanka vyřadila v maratonském druhém kole, které se kvůli dešti natáhlo až do pátku.

Sabalenkovou dnes v prvním vzájemném zápasu porazila za necelou hodinu a půl. Devatenáctiletá Běloruska neproměnila ani druhou finálovou účast v titul, loni prohrála v čínském Tchien-ťinu s Marií Šarapovovou.

Mertensové pak porážku neoplatila ani ve finále čtyřhry. Sabalenková nastoupila s krajankou Verou Lapkovou, jež s Mertensovou prohrála v semifinále dvouhry, a ani společně na ni nenašly recept. Nejvýše nasazené Belgičanky zvítězily hladce 6-1 6-3.

• WTA INTERNATIONAL LUGANO •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (15. 04. 2018)
• Dvouhra - finále •
Mertensová (2-Belg.) - Sabalenková (Běl.) 7-5 6-2
• Čtyřhra - finále •
Flipkensová/Mertensová (1-Belg.) - Lapková/Sabalenková (Běl.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
Snad nedopadneš jako tvá krajanka, ta má v nejlepších tenisových letech problém uhrát kolo v hlavní soutěži WTA ... a jaký to byl talent, v 19 v semifinále US Open 2009 :/
Reagovat
mkubis17
Elise to přeju, po zápase s Markétou sem si řikal že je dost velká šance že to celý vyhraje, už tam hrála dobře a skoro nechybovala, na její poměry to moc nestřílela
Reagovat
Davor1
Elise super, je mi strašne sympatická a veľmi jej prajem, len tak ďalej !
Reagovat
smazaný uživatel
povedený turnaj, pěkně rozjetá sezona
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist