Michalička si v Ostravě vyšlápl na Tipsareviče, Kolář je poprvé ve čtvrtfinále

28. 4. 2016, 21:38
Aktuality 10
CHALLENGER OSTRAVA - Marek Michalička si na domácím challengeru v Ostravě připsal skalp bývalé světové osmičky Janka Tipsareviče. První challengerové čtvrtfinále si ve Slezsku vybojoval Zdeněk Koláč.
Marek Michalička

Marek Michalička si start na domácím challengeru v Ostravě vybojoval v kvalifikaci a v dnešním zápase druhého kola si připsal nejcennější skalp kariéry. Na antuce v Komenského sadech udolal po setech 3-6 7-6 6-4 bývalou světovou osmičku Janka Tipsareviče.

Srbský tenista, který v Ostravě před dvanácti lety triumfoval, hrál na svém prvním turnaji od loňského US Open. Po něm laboroval s bolestmi levé paty, na které měl nezhoubný nádor a v roce 2014 se podrobil několika operacím.

Devětadvacetiletý Michalička je aktuálně 304. hráčem světa, nejvýše byl v žebříčku ATP na 239. místě. Své jediné semifinále na challengeru si zahrál v roce 2011 v nizozemském Alphenu nad Rýnem, kde startoval jako lucky loser.

O vyrovnání svého nejlepšího výsledku si Michalička zahraje se Srbem Laslem Djerem, kterého v jediném vzájemném duelu porazil. Povedlo se mu to právě v Ostravě, kde předloni uspěl v utkání kvalifikace.

Poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále challengeru bývalý vítěz Pardubické juniorky Zdeněk Kolář. Devatenáctiletý talent udolal 4-6 6-4 6-3 Japonce Jasutaku Učijamu a pomstil se za vyřazení krajana a nasazené jedničky Adama Pavláska. O postup mezi kvarteto nejlepších podniku Prosperita Open si zahraje se Španělem Jordim Samperem-Montanou.

• CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 50.000 dolarů
čtvrteční výsledky (28. 04. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Michalička (ČR) - Tipsarevič (Srb.) 3:6, 7:6 (7:1), 6:4
Kolář (ČR) - Učijama (Jap.) 4:6, 6:4, 6:3
Zopp (3-Est.) - Pospíšil (ČR) 2:6, 6:1, 6:2
Djere (Srb.) - Krstin (4-Srb.) 7:6 (7:2), 5:7, 6:4
Samper (Šp.) - Coppejans (5-Belg.) 6:4, 3:6, 6:2
Lestienne (Fr.) - Guez (8-Fr.) 1:6, 6:2, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
hranol
Jo... sorry to byl Srb..co hral vcera s Michalickou....
Reagovat
hranol
No hruza...uroven okr.preboru..nebo jeste horsi..to same vcera Michalicka s tim Francouzem...paneboze..vzdyt to je vysmech divakum....si oprganizatori z nas delaji srandu...jsem byl nasranej..ze bych dal nekomu z tech reditelu slavneho turnaje pesti...vzdyt decka hraji lepe nez tito borci....a kdo to je Michalicka???...snad zustane verny ITF...vzdyt to je pahruza...sorry...ale musel jsem to napsat..neb bylo hafo divaku nasranejch...pekny den....
Reagovat
George_Renel
fakt skvěle. SF je pro něj určitě velký úspěch. Atmosféra v Ostravě rovněž výborná. Zároveň se posouvá do 4. stovky.
Reagovat
darek.vrana
Kolář v semifinále, to je paráda. Hraje opravvdu dobře. Servis by to chtělo ještě vylepšit a bude dobře.
Reagovat
George_Renel
JJ, hlavně druhý servis je hodně čitelný. Ale jinak klukovi palec!
Reagovat
George_Renel
Kolář se nám v 2. setu zadrhl. Ale je fakt, že Španěl je o pár set míst v žebříčku výše.
Reagovat
George_Renel
Tak druhý set je pryč, rozhodne se ve třetím. Ale kolář hraje opravdu dobře.
Reagovat
mkubis17
come on Máro!
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký Koláči!
Reagovat
Fandina
Zdeněk Kolář vypadá dobře. Je mu devatenáct a mockrát ještě na challengerech nehrál. Tak držím palce, aby to dotahl dál a posunoval se na žebříčku. Líbí se mi, jak hraje a vzhledem mi připomíná Petra Kordu. Držím palce.

V článku je napsáno Koláč místo Kolář v prvním odstavci. Hezký překlep.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist