Mikael Ymer ve Stockholmu zaskočil Verdaska, povolil mu pouhé tři gamy

19. 10. 2016, 11:18
Aktuality 29
ATP STOCKHOLM - Tenisové Švédsko by se v nadcházejících letech mohlo opírat o kvality hráčů původem z Etiopie. Jasnou jedničkou je dvacetiletý Elias Ymer, z jehož stínu včera poprvé vystoupil i jeho o dva roky mladší bratr Mikael. Ten si na domácí půdě ve Stockholmu připsal první výhru na okruhu ATP, když šokoval drtivým vítězstvím nad favorizovaným Španělem Fernandem Verdaskem.
Mikael Ymer

Švédsko nemá po odchodu Robina Söderlinga do tenisového důchodu už dlouho žádného hráče v Top 100. Nejvýše postaveným Švédem je dvacetiletý Elias Ymer, kterému patří 161. místo a je jediným tenistou své země v Top 400. Na domácím halovém turnaji ve Stockholmu však bývalý pátý nejlepší junior světa vypadl hned v prvním kole, když prohrál 4-6 0-6 s Němcem Tobiasem Kamkem.

Přesto se fanoušci v prvním kole dočkali domácího vítězství. Postaral se o to o dva roky mladší bratr Eliase Mikael Ymer, který byl mezi juniory dokonce třetí na světě. Při svém druhém startu na turnaji ATP si překvapivě připsal premiérovou výhru, když deklasoval 6-2 6-1 někdejší světovou osmičku Fernanda Verdaska ze Španělska.

Mikaela Ymera v přechodu z juniorů mezi dospělé přibrzdilo zranění, kvůli kterému začal letošní sezonu teprve koncem srpna. Zatím odehrál jen tři challengery na antuce, před třemi týdny v Římě však došel až do semifinále, v němž podlehl ve třech setech pozdějšímu šampionovi Janu Šátralovi.

O postup do čtvrtfinále si Ymer zahraje s o 19 let starším Ivem Karlovičem. Sedmatřicetiletý Chorvat je nasazenou trojkou a do Stockholmu se vrací poprvé od roku 2007, kdy v metropoli Švédska triumfoval.

Kvarteto nejvýše nasazených, kteří mají v prvním kole volný los, doplňují francouzský šampion z roku 2011 Gaël Monfils, bulharský vítězze sezony 2013 Grigor Dimitrov a německý talent Alexander Zverev, který po turnaji ukončí sezonu.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 635.645 dolarů
úterní výsledky (18. 09. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
M. Ymer (Švéd.) - Verdasco (Šp.) 6-2 6-1
Kamke (Něm.) - E. Ymer (Švéd.) 6-4 6-0
Almagro (Šp.) - Sugita (Jap.) 3-6 7-6(1) 6-3
Brown (Něm.) - Müller (Luc.) 4-6 6-3 6-3
Elias (Portug.) - Dodig (Chorv.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
ztrata nadeji v TB, ted ztrata servu.. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
a Kevin hladce potvrzuje, cira beznadej...
Reagovat
smazaný uživatel
ten servis ale zacina byt paradni. Posledni sance, brejkni, Ryane. Come on! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neslo to.. :-( Mam paradne vymysleny dlouhy return Kevinovi vedle tela do BH, jak se pri servisu lame, nestiha tam hrabnout. Jen jsem zatim nevymyslela, jak ty bomby vubec chytit.. :-)
Reagovat
panzer.dragon
Ten delpo ma soupere spis jak na 500ku :) isnera, almagra, karlovice,(dimitrova), (monfilse)
Reagovat
Frick
...pro neomarxistickou kliku určitě.
Reagovat
EllNino
Tady na fotce mi připomíná Umpalumpu z Karlíka a továrny na čokoládu :D
Reagovat
PetaM
:D :D :D :D :D
Reagovat
Krisboy
Teď koukám, že na Esoviče už nestačil. Ale docela ho potápil. Tak neva, příště to vyjde, Mikaeli!
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz se trochu zvedl a dotlacil ten druhy set do TB, byla jsem si uz blahove jista tretim, ne-li snad dokonce.... ale chybka, jeden poondeny FH pri vlastnim podani za stavu 6:6 a konec. Jsem zklamana.. navic s tim DelPem.. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
a ten Ferda!!! Dnes "Vrazdy na severu".. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a v expreskach prohozeny vysledek setu.. :-(
Reagovat
svetova.dvojka
mnohem lepší takový Švéd, než ty švédské hajlující holé lebky, které jen tak napadnou člověka kvůli barvě pleti nebo kvůli tomu, že nosí dlouhé vlasy nebo barevné tričko, tohohle Švéda se alespoň nemusí nikdo bát, na rozdíl od těch "hrdinných" Švédů tedy v překladu nahnědlých hovad...
Reagovat
brixner
Björne, doufám, že se ani nedíváš...

Jojo, todle Švécko :-)))
Reagovat
letityfanousek
to je jediné řešení , kde multikulti funguje. Musí se zaměstnat, tvrdě makat, jinak vybuchnou jen tak z nudy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ymer Švéd jak vyšitej
Reagovat
Krisboy
Ryzí árijec. Viking.
Reagovat
babolat.cz
rád bych viděl reakce Vikingů, kdyby se vrátili v čase lodí do současné Skandinávie. Chápali by to tak, že si prostě spletli kurs a objevili novou zem a začali by plenit a zabíjet...
Reagovat
smazaný uživatel
A Hitler kdyby viděl co je dneska v Německu tak se zastřelí :)
Reagovat
smazaný uživatel
pochybujem,skor by zacal hladat "konecne riesenie"
Reagovat
stefankelner
Veď sa aj zastrelil ... keď mu prišiel účet za plyn...
Reagovat
Fandina
Je původem z Nigerie, ale tam se zřejmě tenis nepěstuje na takové úrovni, jako ve Švédsku.
Reagovat
Fandina
Etiopie
Reagovat
babolat.cz
ježíši,za chvíli každý stát bude mít tyto kreace...
Reagovat
Davor1
Ako na jednej strane, Verdasco je niekedy schopný prehrať aj s podávačom loptičiek, keď má akurát "svoje dni", na strane druhej je ale Mikael naozaj talent a prísľub pre švédov, na rozdiel od svojho staršieho brata, ktorý môže do konca kariéry akurát obchádzať challengere...
Reagovat
SubOptikT
Na takové prohlášení bych řekl, že je ještě brzo.
Reagovat
Krisboy
Kousek toho zápasu jsem viděl. Chvílema jsem se nestačil divit, mladej se toho fakt nebojí. Ale je pravda, že Verdasco dost chyboval, většina delších výměn končila jeho chybou. Ale Mikael mu toho moc nedovolil. Jsem na něj zvědavej dále, budu ho sledovat. Každopádně na hráče šestý stovky působil jako zjevení. (po tomhle zápase už bude samozřejmě výš)
Reagovat
fujtajblick
už po zápase se Šátralem jsem mu prorokovala světlé zítřky a zářivý start komety
Reagovat
Krisboy
Doufám, že nás nezklame. Přeju mu jenom to nejlepší. Z šestý stovky žebříku do třetí, druhý stovky...proč ne? Pojď woe Mikaeli, pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist