Mike Bryan a Sock ovládli US Open. Bryan 18. titulem stanovil nový rekord

7. 9. 2018, 19:33
Aktuality 10
US OPEN - Mike Bryan a Jack Sock ovládli druhý grandslam v řadě. Vítězové letošního Wimbledonu ve finále US Open porazili bývalé světové jedničky Lukasze Kubota s Marcelem Melem. Mike Bryan získal rekordní 18. grandslamový vavřín a v historických tabulkách překonal Johna Newcomba, Sock se raduje potřetí.
Mike Bryan a Jack Sock

Mike Bryan a Jack Sock se dali dohromady kvůli zranění dvojčete prvního jmenovaného Boba a při svých dvou grandslamových vystoupeních došli vždy až k titulu. Vítězové letošního Wimbledonu ovládli také US Open, když dnes ve finále nedali šanci bývalým světovým jedničkám Lukaszovi Kubotovi s Marcelem Melem a zvítězili 6-3 6-1.

Američané v dnešním utkání čelili jen jednomu brejkbolu, který odvrátili, a soupeřům čtyřikrát sebrali podání, když bodovali hlavně po jejich druhém podání.

Bryan dnešním celkově už 18. grandslamovým vavřínem, rekordním šestým z domácího grandslamu, stanovil nový rekord a v historických tabulkách překonal Australana Johna Newcomba. Sock se na grandslamu radoval potřetí v kariéře, kromě dvou triumfů po boku Bryana vyhrál ještě Wimbledon 2014 s Kanaďanem Pospisilem.

Bryan získal rekordní 120. titul a odskočil o čtyři trofeje svému dvojčeti Bobovi. Sock dnes slavil celkově 13. triumf. Alespoň dva grandslamy v řadě vyhráli naposledy bratři Bryanovi, kteří v letech 2012 a 2013 kralovali čtyřikrát v řadě. Ve 40 letech a čtyřech měsících se Bryan navíc stal nejstarším deblovým šampionem grandslamu v open éře.

"Jsem rád, že jsem našel super parťáka a Bob má klid na uzdravení. Věřím, že s Jackem do konce roku ještě nějaký úspěch přidáme," řekl Mike Bryan.

Kubot s Melem mají na kontě po neúspěchu v dnešním finále jediný společný grandslamový titul z loňského Wimbledonu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
Kozoroh
Bude zajímavé, komu v příští sezóně dá Mike přednost. S Bobem vytvořil nejúspěšnější mužskou deblovou dvojici historie, ale v posledních čtyřech letech výsledkově strádali. S Jackem chytl Mike nový impulz. Této dvojici k úspěchu pomahá skvělý topspinový FH Jacka, s kterým prostřeluje protivníky u sítě. FH této kvality Bob nedisponuje.
Myslím, že Mike je ve stavu, kdy mu srdce říká Bob, ale hlava mu radí, aby dál hrál s Jackem.
Reagovat
Krisboy
Brock skvěle, parádní tenis. Po celkem vyrovnaným prvním setu se rozehráli k téměř exibicnimu výkonu. Myslím, že radost musí mít i Bob. Tak congrats, a Jacku, ty koukej začít hrát něco i v singlu!
Reagovat
a.magerova
Přeju vám TO kluci.
Reagovat
Mayo
Z dvojice Bryanovcov mám radšej Mike, takze som rad. Je to frajer.
Reagovat
janek_da
mám obě nohy stejné, hlavně pravou
Reagovat
baggik
A to se dřív jel hate, že Bob je o dost lepší tenista.
Reagovat
com
No Fusakle by se mel zamerit predevsim na singl.. letosni sezonu ma fakt mizernou.. Nechapu, ze se furt drzi v top 20 :D
Reagovat
SwissMaestro
Tak v top 20 ho drží loňska Paříž a TM. Pokud zázračně neobhájí (na TM se ani nedostane, samozřejmě) tak to bude bolestivý pád :D
Reagovat
kada.tom
Jsou to borci, hlavně Mike!
Neskutečný léto v jejich podání :-)
Reagovat
Nola
borec je hlavne Jack, smutne, ako mu to nejde v singli, toto je pre neho cena utechy, ako by napisal Mayo, koho to zaujima......
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist