Minář se dál trápí, v Eastbourne dohrál

15. 6. 2009, 21:02
Aktuality 4
Hned v úvodním zápase prohrál český tenista Ivo Minář na turnaji v Eastbourne. Na travnatém povrchu nestačil v generálce na Wimbledon na domácího Alexe Bogdanovice, jenž zvítězil po setech 6-4 a 7-6.
Ivo Minář

Minář potvrdil, že se mu na trávě nedaří. Minulý týden vypadl také v prvním kole v londýnském Queen's Clubu. Během kariéry vyhrál na trávě pouze dva zápasy.

Druhý nasazený Rus Dmitry Tursunov se na postup do dalšího kola poměrně nadřel, když zdolal Itala Fabia Fogniniho až ve třech setech 6:3, 4:6 a 6:4.

S tenisovou kariérou loučící se Francouz Fabrice Santoro úspěšně přešel přes první kolo. 36letý veterán zdolal Američana Roberta Kendricka a nyní ho čeká další, tentokráte Robby Ginepri.

Špatný den českých tenistů a tenistek potvrdila také Lucie Hradecká, která v posledním kole kvalifikace bojovala o postup do hlavní soutěže. Čtvrtá nasazená hráčka kvalifikace strávila v souboji s Urszulou Radwaňskou na kurtu přes dvě hodiny a své soupeřce nakonec podlehla ve třech setech.

Bez komplikací zahájila v Eastbourne cestu za titulem nejvýše nasazená Jelena Dementěvová. Ruská tenistka narazila v prvním kole na krajanku Marii Kirilenkovou a přes špatné statistiky prvního podání zvítězila hladce 6-2 6-2.

„Je to vždycky zábavné hrát na trávě. Trvá déle, než si zvyknete a získáte jistotu pohybu. Myslím, že napoprvé to byl dobrý zápas,“ dodala po utkání loňská semifinalistka Wimbledonu.

V dnešním nejatraktivnějším souboji se utkaly Ruska Nadia Petrovová a bývalá světová jednička Ana Ivanovičová. Pro obě tenistky to byl první zápas od neúspěšných vystoupení na French Open a vítězně z něj vyšla sedmá nasazená Petrovová. Ta sice po zisku první sady druhý set ztratila a ve třetím už prohrávala 1-4, utkání ale dokázala otočit a za dvě hodiny zvítězila 6-1 4-6 6-4.

„Myslím, že jsem mohla hrát o dost lépe. Jsem z toho trochu zklamaná, protože příprava probíhala výborně,“ řekla po utkání Ivanovičová, která minulý týden ukončila spolupráci s trenérem Craigem Kardonem.

 

Výsledky - Eastbourne:

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:

Bogdanovic (Brit.) - I. Minář (ČR) 6:4, 7:6 (7:3), Querrey (6-USA) - Capdeville (Chile) 6:2, 7:5, Santoro (4-Fr.) - Kendrick (USA) 6:3, 6:2, Ward (VB) - Crivoi (Rum.) 6:1, 6:3, Garcia-Lopez (8-Šp.) - Koroljov (Rus.) 6:2, 6:7, 6:2, Goodal (VB) – Ito (Jap.) 6:4, 6:1, Klein (Aus.) – Gabašvili (Rus.) 6:3, 5:7, 6:1, L. Mayer – Schwank (oba Arg.) 6:4, 6:2, Lu Y-H. (Tpe.) – Fleming (VB) 7:6, 1:6, 3:6, Tursunov (2-Rus.) – Fognini (It.) 6:3, 4:6, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:

Dementěvová (1-Rus.) - Kirilenková (Rus.) 6:2, 6:2, Petrovová (Rus.) - Ivanovičová (Srb.) 6:1, 4:6, 6:4, Razzanová (Fr.) - Cornetová (obě Fr.) 7:6, 6:2, Stosurová (Aus.) - Lisická (Něm.) 6:2, 6:1, Zheng (Čína) - Suarez-Navarrová (Šp.) 6:2, 6:2.

Dvouhra - kvalifikace - 3. kolo:
U. Radwaňská (Pol.) - Hradecká (ČR) 6:4, 6:7, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co se to s tou Sabinou děje? Na jaře nějakou dobu vypadala, že přijdou stabilně dobré výsledky, ale místo toho schytává jednu prohru za druhou :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Po zraneni pravyho ramene to neni vonco a hlavne - trava ma svoje specifika a neni to jeji povrch zatim. Ona spis hard.
Reagovat
smazaný uživatel
A taky - pokud se Sam Stosur dobre vyspi, tak umi, jeji hra padne na travu jako pr*el na hrnec :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, prohrát s takovou nulou, to jen tak někdo neumí!!!:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist