Minář skončil na Prague Open v semifinále

15. 6. 2013, 16:12
Aktuality 3
Ivo Minář si podruhé v kariéře finále štvanického challengeru nezahraje. V semifinále Prague Open 2013 by Advantage Cars dnes prohrál se Španělem Javierem Martím po setech 0-6 a 4-6.
Ivo Minář

Účast v semifinále challengeru je přesto pro Iva Mináře nejlepším výsledkem sezony.

"Můžu být spokojený s tím, co jsem tady předvedl na volnou kartu. Žádná ostuda to nebyla a do dalších týdnů mě to motivuje," řekl člen loňského vítězného týmu v Davisově poháru, který ale letos klesl až na 428. místo světového žebříčku.

Finalista pražského turnaje z roku 2004 Minář nezačal semifinále dobře. Byl u míčů pomaleji, chyboval a španělský antukář diktoval tempo hry. Bývalý hráč pořádajícího I. ČLTK, který v zimě přestoupil do Sparty, prohrál úvodních sedm her.

První hru získal až za stavu 0-6 a 0-1, a to ještě odvrátil za stavu 0-40 tři brejkboly. Druhý set už byl vyrovnaný, ale Minář ho v koncovce ztratil.

"Byl jsem trošku překvapen, jak hrál bez chyb. Chtěl jsem hrát nátlakový tenis, ale to se mi nedařilo. Proto jsem si ustoupil, abych to zvedl, rozehrál a pak do toho šel, ale výborně mě prohazoval a já nebodoval ze servisu jako v minulých zápasech," konstatoval Minář, který neměl ani jeden brejkbol. "Přesně podání umisťoval a to je horší, než když to je rychlé a chodí to do ruky," řekl Minář České televizi.

Možné španělské finále překazil Ukrajinec Olexandr Nedovjesov. Sedmý nasazený hráč v druhém semifinále porazil turnajovou čtyřku Rubéna Ramíreze dvakrát 6-4.

- CHALLENGER PRAHA / ŠTVANICE -
(Česko, antuka, 42.500 eur)
sobotní výsledky (15. 06. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Martí (Šp.) - Minář (ČR) 6-0 6-4
Nedovjesov (7-Ukr.) - Ramírez (4-Šp.) 6-4 6-4

ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Gulbis
Je ostuda že se Praha nezmůže na turnaj ATP. Prachy holt utíkaj někam jinam....
Reagovat
Fandina
Video semifinále viz odkaz:
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/231383-minar-semifinale-s-martim-nezvladl-prohral-2-0-na-sety/
Reagovat
darek.vrana
Byl jsem se dnes podívat. Marti byl lepší, hrál tvrději a vůbec nekazil. Ale druhý set byl naprosto vyrovnaný, klidně ho v koncovce mohl urvat Ivo. Druhý zápas byl podle mě ale trochu lepší. Jinak bohužel celkově úroveň nic extra na to, že je to největší turnaj v Praze a druhý u nás. Ani jeden hráč ze stovky. Loni tu byl aspoň Dimitrov a pár zajímavějších hráčů včetně lepší konkurence našich. Letos to byla bída. Doufal jsem, že bude hrát Veselý nebo aspoň Hájek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist