Mirzaová si minimálně ještě dva měsíce nezahraje. Nejhorší je ten nucený odpočinek, svěřila se Indka

7. 2. 2018, 14:52
Aktuality 1
Sania Mirzaová se kvůli zranění pravého kolene ještě minimálně dva měsíce na kurty nedostane. Bývalou deblovou světovou jedničku a majitelku šesti grandslamových trofejí během pauzy nefrustruje ani tak fyzická bolest, jako spíše nucený odpočinek, který je pro doléčení problémového kolene nezbytný.
Profily hráčů
Sania Mirzaová

"Léčba zabere minimálně ještě dva měsíce. Nechci vás zatěžovat podrobnostmi, ale ani operace mi nezaručí, že se koleno zlepší. Jde prostě o bolest, kterou se musím naučit zvládat," uvedla jednatřicetiletá Indka.

"Musela jsem letošní turnaje vynechat. Už jsem ani nemohla brát prášky na bolest. Teď se zranění zlepšuje. Nejvíce frustrující je pro mě jen odpočívat a rehabilitovat," řekla Mirzaová, která poslední turnaj odehrála loni v Pekingu a kvůli aktuálnímu zdravotnímu stavu se nemohla zúčastnit letošního Australian Open.

"Nejtěžší je to zvládnout psychicky. Bylo obtížné sledovat Australian Open, když jsem si tam ani nezahrála. Jako sportovec těžko přijímáte něco, co si sami nezvolíte," svěřila se.

"Samozřejmě se nejedná o moje první zranění. Už jsem v minulosti podstoupila tři operace. Jako sportovec jsem na to zvyklá. Jde spíše o psychickou než fyzickou bolest."

Mirzaová věří, že propad na 14. příčku deblového žebříčku WTA ani čtyři měsíce bez tenisu se na ní nijak závratně nepodepíšou. "Profesionálkou jsem se stala v roce 2003. Už teď mám docela dost dlouhou kariéru. Většinu času trávíte v hotelových pokojích bez svých blízkých. Nemyslím si, že mě tahle čtyřměsíční pauza nějak ovlivní. Musím na ni nahlížet také pozitivně."

Rodačka z Hajdarábádu se rozpovídala i o loňské sezoně, během níž získala jediný titul. Nejúspěšnější etapu své kariéry prožila v letech 2015 a 2016, když se v dubnu 2015 stala první indickou světovou jedničkou v historii. Obě sezony zakončila na tenisovém trůnu. Trofeje sbírala hlavně po boku Martiny Hingisové. V roce 2016 jich ukořistila osm, o rok dříve dokonce deset. Přesto loňskou sezonu hodnotila pozitivně.

"My sportovci jsme nenasytní. Vždycky chceme víc. Když vyhrajeme deset titulů, chceme jedenáctý. Když máme jeden, chceme tři. Pokud takhle sportovec nepřemýšlí, asi už nemá cenu v kariéře pokračovat, protože touha po úspěších je pro nás klíčová. Loni jsem i s jedním titulem skončila v Top 10. Byl to solidní rok, ale určitě mohl být lepší."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
Pe3k
Pěkná fotka!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist