Mix na French Open vyhráli Ivan Dodig a Latisha Chan

7. 6. 2018, 16:52
Aktuality 7
FRENCH OPEN - Latisha Chan a Ivan Dodig proměnili první společný turnaj v grandslamový triumf. Tchajwansko-chorvatský pár vyhrál French Open, když ve finále zdolal vítěze letošního Australian Open Gabrielu Dabrowskou a Mateho Paviče.
Ivan Dodig a Latisha Chan

Latischa Chan a Ivan Dodig v Paříži vyhráli čtyři z pěti zápasů až po třísetovém boji. Včetně dnešního finále dvou nejvýše nasazených párů, byť mohli souboj s Gabrielou Dabrowskou a Matem Pavičem ukončit už ve druhém setu za stavu 6-1 a 5-3.

Chorvatský tenista ale zápas nedopodával a v tie-breaku pak se svou partnerkou neudrželi vedení 5-1. Rozhodující super tie-break však zvládli lépe i díky dvojchybě nejlepšího deblisty současnosti Paviče za stavu 8-8 a zvítězili 6-1 6-7(5) 10-8.

Třiatřicetiletý Dodig i osmadvacetiletá Latisha Chan vyhráli smíšenou čtyřhru poprvé v kariéře. Chorvat předtím ve finále dvakrát neuspěl po boku Indky Saniy Mirzaové, tchajwanská tenistka hrála finále mixu jen před sedmi lety v Melbourne po boku domcího Paula Hanleyho. 

Oba si rovněž připsali celkově druhý grandslamový triumf. Dodig před třemi lety triumfoval s Brazilcem Marcelem Melem na French Open, Latisha Chan, která v pondělí přijde o post deblové jedničky, loni slavila se Švýcarkou Martinou Hingisovou na US Open.

Šestadvacetileté Dabrowské se dnes nepovedlo navázat na loňské Roland Garros, kdy se stala první Kanaďankou, jež na seniorské úrovni vyhrála grandslamový turnaj. Tehdy byl jejím partnerem ve vítězném mixu Ind Rohan Bopanna. Druhý grandslamový titul získala letos v Melbourne právě s Pavičem, s nímž dnes utrpěli vůbec první společnou porážku.

Vítězná dvojice v Paříži inkasuje prémii 120.000 eur (asi tři miliony korun), poražení finalisté polovinu.

• FRENCH OPEN 2018 •
Paříž, Francie, antuka, 39,197.000 eur
čtvrteční výsledky (07. 06. 2018)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Latisha Chan/Dodig (2-Tchaj-wan/Chorv.) - Dabrowská/Pavič (1-Chorv.) 6-1 6-7(5) 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
janek_da
Paráda! Gratulace
Reagovat
janek_da
to kvůli Ivanovi ...
Reagovat
COMEON
:((((
Reagovat
Herbert_Hoover
Latisha
Reagovat
COMEON
DabrowSKI
Reagovat
Herbert_Hoover
Ivan
Reagovat
COMEON
kľudne môžme robiť adminov tejto stranke
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist