Mix na olympiádě v Riu vyhráli Američané Sock a Matteková

14. 8. 2016, 21:33
Aktuality 8
Semifináloví přemožitelé Štěpánka s Hradeckou Američané Jack Sock a Bethanie Matteková-Sandsová jsou olympijskými vítězi ve smíšené čtyřhře. Ve finále zdolali krajany Rajeeva Rama s Venus Williamsovou a Sock se tak v Riu stal jediným tenisovým majitelem více než jedné medaile.
Bethanie Matteková a Jack Sock

Třiadvacetiletý Jack Sock si jako jediný tenista odváží z letošní olympiády dvě medaile, neboť v pátek s krajanem Stevem Johnsonem vybojovali bronz ve čtyřhře mužů. Ve sbírce už má i wimbledonský titul, když v roce 2014 vyhrál s Kanaďanem Vaskem Pospisilem čtyřhru. 

Jednatřicetiletá Bethanie Matteková-Sandsová olympijské zlato přidá ke dvěma olympijským triumfům ve čtyřhře žen, které slavila loni na Australian Open a na Roland Garros s Lucií Šafářovou, a dvěma z mixu. Ten vyhrála v roce 2012 v Melbourne s Rumunem Horiou Tecauem a loni v Paříži s krajanem Mike Bryanem.

Bethanie Matteková-Sandsová a Jack Sock"Jsem na sebe pyšná kvůli grandslamových triumfům, ale myslím. že olympiáda je úplně jiná kategorie. Získat olympijské zlato je úžasný pocit," řekla Matteková. "Hrát s Beth byla velká zábava a získat po jejím boku zlato je velká čest," uvedl Sock.

Šestatřicetiletá Venus Williamsová jako první v moderní éře (od roku 1988) dokázala vybojovat stupně vítězů ve všech třech kategoriích a ziskem páté medaile vyrovnala rekord Kitty Godfreeové a překonala svou sestru Serenu. Dnes však přišla o možnost stát se historicky první pětinásobnou olympijskou vítězkou. V minulosti získala tři zlata se sestrou Serenou ve čtyřhře žen (Sydney 2000, Peking 2008 a Londýn 2012), před 16 lety v Austrálii triumfovala také ve dvouhře.

Pro Rajeeva Rama je olympijské stříbro životním úspěchem. Dvaatřicetiletý Američan během kariéry vyhrál dva turnaje ATP ve dvouhře, když v letech 2009 a 2015 triumfoval na domácí trávě v Newportu. Devět trofejí má ze čtyřhry, ve které je aktuálně 22. deblistou světa.

Bronzové medaile v Brazílii vybojovali čeští tenisté Radek Štěpánek a Lucie Hradecká.

• XXXI. LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY, RIO DE JANEIRO 2016 •
Brazílie, tv. povrch
nedělní výsledky (14. 08. 2016)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Matteková-Sandsová/Sock (USA) - V. Williamsová/Ram (USA) 6-7(3) 6-1 10-7
• Smíšená čtyřhra - o 3. místo •
Hradecká/Štěpánek (ČR) - Mirzaová/Bopanna (4-Indie) 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
misa
"Jednatřicetiletá Bethanie Matteková-Sandsová olympijské zlato přidá ke dvěma olympijským triumfům ve čtyřhře žen, které slavila loni na Australian Open a na Roland Garros s Lucií Šafářovou, a dvěma z mixu."

Tak Lucie je dokonce už dvojnásobnou olympijskou vítězkou v deblu, asi jsem to zaspal... Bethanie má těch zlatých dokonce pět :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chybka se Vloudila, já jednou psal o tréninku lyžařů na kolečkových lyžích jako o tréninku na kolečkových bruslích :-) A k tomu krásná fotka Zuzky Kocumové a spol. na kolečkových lyžích.
Reagovat
Davor1
Wibledonský víťaz, olympíjsky zlatý medailista... Legenda :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Legenda je Betka...plno alergii - snad na vsechno, co je mozne..., nejakou logikou by spis mela lezet na luzku, ani se nehnout, ale ona hraje jeste tenis, a dokonce ma nekolik GS, debl, mix, a ted jeste zlato z OH...!;))
Ale jack ponozka taky dobry;D)
Reagovat
George_Renel
Džek Ponožka a Betka Podkolenka :-).
Reagovat
Fandina
Dneska jsem to neviděla, ale včera když hráli s Hráďou a Ráďou, tak byli jasně lepší. Hlavně ponožka hrál super.
Reagovat
dunphy
Jsou to sympaťáci! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Moje, slova :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist