Mladenovicová a Putincevová si v Petrohradu zahrají o první titul

4. 2. 2017, 17:04
Aktuality 8
WTA PETROHRAD - Do finále halového turnaje v Petrohradu se dostaly tenistky, které na kontě nemají ještě ani jeden titul. Francouzka Kristina Mladenovicová si dnes poradila s domácí Natalií Vichljancevovovou a postoupila do svého největšího finále, Kazaška Julia Putincevová pak otočila semifinále proti světové pětce Dominice Cibulkové, připsala si životní skalp a může se těšit na svou premiéru ve finále.
Kristina Mladenovicová

Kristina Mladenovicová si na začátku roku zahrála finále na Hopman Cupu, kde startovala s Richardem Gasquetem. Na turnajích se jí ale nedařilo. V Hobartu i na Australian Open vypadla hned v 1. kole a navíc po hladkých porážkách s Belgičankou Mertensovou a Chorvatkou Konjuhovou.

Po návratu z Austrálie se jí však daří na halovém turnaji v Petrohradu.  Po třech týdnech oplatila porážku Mertensové, vyšlápla si na světovou jedenáctku Venus Williamsovou (unavenou po finále Australian Open), vyřadila obhájkyni titulu Robertu Vinciovou a v dnešním semifinále si poradila i s domácí Nathalií Vichljancevovou

Třiadvacetiletá Francouzka dnes poprvé na turnaji ztratila set, vývoj však dokázala otočit a zvítězila 4-6 6-2 6-2. 



Aktuálně 51. hráčka světa a třetí nejlepší ve čtyřhře Mladenovicová postoupila do svého pátého finále na okruhu WTA, ovšem prvního kategorie Premier. Titul ve dvouhře zatím žádný neslavila.

Také druhou finalistkou se stala nenasazená hráčka. Jeda z nejmenších hráček na okruhu Julia Putincevová dnes hrála poprvé v semifinále turnaje WTA Premier a dokázala v něm vybojovat své vůbec první finále na okruhu WTA. 

Dvaadvacetiletá Kazaška měla před turnajem na kontě dvě výhry nad hráčkami Top 10, tento týden přidala hned dva po sobě. Den po světové osmičce Kuzněcovové si dnes vyšlápla i na světovou pětku Slovenku Dominiku Cibulkovou, kterou zdolala 3-6 6-4 6-4 a zaznamenala tak svůj nejcennější skalp kariéry.

Mladenovicová má s Putincevovou vyrovnanou vzájemnou bilanci 2-2.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 776.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 02. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Putincevová (Kaz.) - Cibulková (2-SR) 3-6 6-4 6-4
Mladenovicová (Fr.) - Vichljancevová (Rus.) 4-6 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
dnešní porážky Cibulkový v singlu a Mladenovicový v deblu znamenají, že Karolína Plíšková bude i nadále třetí v singlovým žebříčku a Lucka Šafářová druhá v deblovým žebříčku ... :)
Reagovat
PetaM
Putinovová to zvládla, pěkně :D Ale Kiki, doufám, že vyhraješ titul :D
Reagovat
George_Renel
Pro nás je skoro podstatnější, že si o titul zahraje Markéta :-))).
Reagovat
tommr
jj Markéta se i nadále drží na vítězný vlně a v Grenoblu už postoupila do finále. Dneska jí to trochu usnadnila Tereza Smitková, která po prohraným prvním setu odstoupila. Doufám, že za tím není nic vážnýho ... :)
Ve finále se Markéta střetne s Blinkovovou, která na AO vypadla až ve druhým kole s Karolínou Plíškovou. Bude to tudíž takový nepřímý srovnání s naší momentálně nejlepší tenistkou, který by nám mohlo naznačit jak na tom Markéta je ... :)
Reagovat
George_Renel
Nevěřím, že přes Rusku projde, ale i tak to bude pěkný poskok v žebříčku.
Reagovat
bIbec
tak Anička je favoritka, to je jasné. Ale určitě zajímavý souboj dvou bývalých elitních juniorek.
Reagovat
VlS
Taky jsem na to zvědavej. Jestli vyhraje, tak hybaj na okruh a nemařit čas na ITF.
Reagovat
tommr
na WTA turnaje zatím nemá dostatek bodů. Když bude ale takhle pokračovat i nadále tak je to jen otázka pár měsíců a bude jich mít dost aspoň na kvalifikace ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist