Mladenovicová si ve Štrasburku zahraje poprvé ve finále, vyzve Stosurovou

23. 5. 2015, 10:01
Aktuality 4
WTA ŠTRASBURK - Kristina Mladenovicová si na domácím turnaji ve Štrasburku zahraje poprvé ve finále podniku WTA, k čemuž jí pomohla i zranění soupeřek. O titul svede souboj s třetí nasazenou Australankou Samanthou Stosurovou.
Kristina Mladenovicová

Kristina Mladenovicová minulý týden vyhrála čtyřhru na prestižním turnaji v Římě a svou herní pohodu si přivezla i na domácí antuku do Štrasburku, kde se poprvé dostala do finále turnaje WTA ve dvouhře. 

Cestu do něj ale měla usnadnou. Po výhrách nad Parmentierovou a Riskeovou proti ní ve čtvrtfinále nenastoupila kvůli zranění loktu nasazená jednička Madison Keysová a v semifinále její soupeřka vzdala. Mladenovicová vedla nad krajankou Virginií Razzanovou 6-3 a 1-2, ve chvíli, kdy sokyně kvůli zranění břišních svalů utkání skrečovala.

"Rozhodně to není způsob, jak bych se chtěla do finále dostat. Tím spíše, když hrajete proti své dobré kamarádce. Ale i tak jsme odehrály velkou bitvu a jsem šťastná, jež jsem dokázala vyhrát první set," řekla Mladenovicová.

"Jsem velmi spokojená s ím, jak tady tento týden hraju. Je pravda, že mi tu v posledních kolech pomohlo odstoupení soupeřek, ale cítím se dobře a doufám, že zítra dokážu udělat ještě jeden krok navíc," dodala dvaadvacetiletá Francouzka.

Ve svém prvním finále se Mladenovicová utká s třetí nasazenou Samanthou Stosurovou, s níž prohrála oba vzájemné duely. Autralanka v semifinále zdolala 6-3 3-6 6-0 Američanku Sloane Stphensovou.

"Hrála jsem dobře, s tím jsem spokojená. Byl to pro mě dobrý zápas. Podmínky byly kvůli větru dost náročné, ale vyrovnala jsem se s tím docela dobře," komentovala bývalá světová čtyřka Stosurová.

"Na začátku druhého setu jsem udělala pár chyb a ona (Stephensová) je dobrá hráčka, takže jí netrvalo dlouho, aby se do zápasu vrátila. Ale ve třetím setu jsem byla schopná se velmi rychle oklepat a myslím, že to ode mě byla velmi dobá odpověď," dodala bývalá vátězka US Open a finalistka Roland Garros. 

Stosurová minulý měsíc obnovila spolupráci s bývalým trenérem Davidem Taylorem a ukazuje se to být jako dobrý krok. Zatímco v průběhu letošní sezony zaznamenala jen osm výher z jedenácti akcí, ve Štrasburku si připsala tři vítězství během pěti dnů.

Finále, v nichž má bilanci 6-14, si Stosurová za poslední dvě sezony zahrála pouze loni v Ósace.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 250.000 eur
páteční výsledky (22. 05. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Stosurová (3-Austr.) - Stephensová (USA) 6-3 3-6 6-0
Mladenovicová (Fr.) - Razzanová (Fr.) 6-3 1-2 skreč R.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak bohužel. :( Nakonec asi rozhodly zkušenosti. Až do poloviny 2. setu to vypadalo nadějně, ale potom začala mít Sam navrch. Definitivně se ale rozhodlo až v sedmém gemu 3. setu, kdy se Kiki za stavu 2:4 mohla vrátit zpátky do zápasu, ale bohužel neproměnila tři brejkboly. Pak už to Sam dotáhla.
Reagovat
smazaný uživatel
Do pátého gemu to bylo vyrovnané, pak Kiki ztratila servis a od té chvíle se jí přestalo dařit. V posledním gemu ještě zabojovala a na servisu odvrátila čtyři setboly, ale ten pátý už byl nad její síly... Snad se Kiki zase zvedne a převrátí misky vah na svou stranu. Pořád věřím, že má šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
První tři gemy získala Kiki, další tři Sam a další tři zase Kiki... Zatím Kiki hraje dobře jako během celého turnaje, tak snad jí to vydrží ještě jeden set. Sam dneska vypadá hratelně a dobré momenty zatím střídá s chybami.
Reagovat
FulnekUltras
favorizuju Sam. Už by jí zas nějaký ten titul slušel...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist