Mladenovicová v Acapulku zvládla další náročný duel. O titul si zahraje s Curenkovou

4. 3. 2017, 13:35
Aktuality 23
WTA ACAPULCO - Kristina Mladenovicová v náročných podmínkách v Acapulku zvládla třísetové semifinále proti Američance Christině McHaleové a navdzory únavě postoupila do druhého letošního finále. V něm narazí na Ukrajinku Lesju Curenkovou, která v semifinále síly ušetřila.
Kristina Mladenovicová

Ještě před rokem měla na kontě jediné finále, ovšem včera v Acapulku postoupila už do svého pátého a druhého finále v této sezoně. Kristina Mladenovicová, která před měsícem na podniku WTA Premier v Petrohradu získala premiérový titul, v Mexiku potvrzuje životní formu. 

Třiadvacetiletá Francouzka přitom hrála ještě minulý týden v Dubaji, kde si vyšlápla na světovou trojku Karolínu Plíškovou. V Acapulku po rychlém přesunu přes deset časových pásem bojovala s jet lagem, ve druhém kole absolvovala tří a půlhodinovou bitvu. Přesto vyřadila už čtyři soupeřky. 

Po Lepchenkové, Watsonové a Flipkensové si v semifinále poradila i s Christinou McHaleovou. O rok starší americkou finalistku z roku 2014 a loňskou semifinalistku zdolala 7-5 4-6 6-2 a oplatila jí tři roky starou porážku právě z Mexika.

"Tohle je hodně náročný turnaj. Jsou tu skvělé hráčky a každé kolo je těžké - každý chce vyhrát a zůstat v tomto nádherném městě co nejdéle," řekla Mladenovicová. "Ve všech zápasech jsem musela hodně bojovat sama se sebou. Kromě velkého horka je tu obrovská vlhkost, ale užívám si to tady a jsem šťastná, že jsem ve finále."

Světová třicítka Mladenovicová má už nyní jistotu, že posunem na 26. místo světového žebříčku vylepší o jednu příčku své dosavadní maximum. A pokud zůstane neporažená, vyhoupne se dokonce na 22. místo.

O druhý titul si francouzská tenistka zahraje s Lesjou Curenkovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 1-3, ale poslední duel loni v Dubaji vyhrála.

"Zítra se musím soustředit jen sama na sebe. Nyní si užiju dnešní výhru, odpočinu si a půjdu za svým fyzioterapeutem. To je pro mě hodně důležité, protože dnes jsem na kurtu nechala hodně sil. V náročných podmínkách jsem tu nechala už hodně energie, takže mým hlavním cílem je teď co nejlépe zregenerovat. A jsem si jistá, že zítra to bude skvělé finále," uvedla druhá nasazená Mladenovicová.

Curenková postoupila do svého třetího finále, v nichž má zatím stoprocentní úspěšnost, po odehrání pouhých pěti gamů. Ve chvíli kdy v prvním setu vedla 5-0, jí totiž vzdala kvůli žaludečním potížím Chorvatka Mirjana Lučičová-Baroniová, která hrála svůj vůbec prvním turnaj WTA v pozici nasazené jedničky. Kurt ale opouštěla v slzách.

"Byla jsem opravdu nešťastná. Chytila jsem nějaký virus, těsně pře zápasem jsem zvracela," přiznala třiatřicetiletá Lučičová.

"Snažila jsem se bojovat, protože nejsem ten typ, co se vzdává. Zatejpuju se a když to jen trochu jde, tak hraju. Ale dnes jsem měla obrovské závratě a pokračovat jsem nemohla. Jsem naštvaná, protože tohle byl velký turnaj a já tu hrála dobře," řekla překvapivá semifinalistka letošního Australian Open.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (03. 03. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Curenková (7-Ukr.) - Lučičová-Baroniová (1-Chorv.) 5-0 skreč L.
Mladenovicová (2-Fr.) - McHaleová (5-USA) 7-5 4-6 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Juraková/An. Rodionovová (3-Chorv./Austr.) - Schuursová/Voráčová (Niz./ČR) 7-5 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
bIbec
špekuluje se nad tím, že se Garcia a Mladenovic rozešly. Ale nic oficiálního zatím.
Reagovat
dunphy
To by nebylo nic divného, když si vezmeš jak se Mladenovič nedávno o Caroline vyjádřila a vůbec jak se poslední dobou chová celkem jako nána. :D
Reagovat
EllNino
to nebylo o Caroline ale o Dodin :) ...
Reagovat
bIbec
No.. tvrdí to.. ale člověk nikdy neví. Třeba se jenom snažila "žehlit" :-) To se nikdy nedozvíme.
Reagovat
EllNino
no já bych řekl, že to bylo o obou, ale o Dodin víc, protože García za Francii hraje pravidelně, zatímco Dodin hrála jednou a ona je docela flink, takže se nedivim tomu přístupu, srovnávala ji tam s Amadine Hesse, která brečela, když zjistila, že je v reprezentaci a že je na ni hrdá, a naproti tomu je sice Dodin talentovaná, ale egoistická, a takové hráčky prý nemají v týmu, co dělat ...
Reagovat
dunphy
No ale zase Garcia přece oznámila, že letos Fed Cup hrát nebude a chce se soustředit na sebe, myslel jsem, že orávě na to byla reakce Mladenovič.
Reagovat
EllNino
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2146--rozpory-ve-francouzskem-fedcupovem-tymu-svou-partnerku-jsem-nenapadala-brani-se-mladenovicova
Reagovat
dunphy
Dík. :) Stejně jí moc nevěřím. A s těma prohlášeníma už je extrémně otravná.
Reagovat
Fandina
V IW jsou spolu zatím napsané.
http://www.bnpparibasopen.com/en/media-and-news/news/2017/02/22/doubles-field-delights-at-bnp-paribas-open
Reagovat
bIbec
Zdrojem této zprávy je jeden tenisový fotograf. Ono stačí něco plácnout dneska na tom internetu a šíří se to jak lavina a ani to nemusí být pravda. Uvidí se.
Reagovat
bIbec
tak ne.. zdroj je jiný. Ten fotograf to jenom převzal a rozšířil na twitter. Původně to plácnul spiceboy z TF, ale ani on není ofic. zdroj. Ale mívá zajímavé info.
Reagovat
tommr
já si myslím, že jen trochu omezily svoje deblový aktivity a budou spolu hrát jen na těch největších turnajích, protože obě jsou ted přece jen hodně vysoko v singlu a budou se chtít prosadit spíš v něm ... :)
Reagovat
dunphy
Lesja to dá! :)
Reagovat
EllNino
Magda to nezvládla :/ ... měla spoustu brejkbolů, Hibino ale hraje jako zeď, všechno vrátí

Doufám, že finále vyhraje Ash :)
Reagovat
horska.kraslice
Kdyby Ash vyhrála, byla by už na pomezí stovky, možná těsně v ní, podle mého laického odhadu? :-)
Reagovat
EllNino
http://live-tennis.eu/en/wta-live-ranking
Reagovat
EllNino
titul by ji vynesl na 92. blek, teď je 108.
Reagovat
horska.kraslice
No jo, já jsem zapomněla, že hrála i kvalifikaci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To má Monty radost že se alespoň jedné z jeho hráček daří i když Caro jde teď nahoru
Reagovat
gigin
On ju vyhodil ze stáje. Byla ošklivá na Marušku.
Reagovat
blixa
Jo, vyhodil, zavrhl, zatratil, vydědil :D
Reagovat
smazaný uživatel
To taky Kvitovka moc dobře ví, jenom dělá blbou (ona teda ani nemusí)...
Reagovat
blixa
Těším se na první souboj Kikiny s Marií :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist