Monfils: Proti Djokovičovi mám psychický blok

9. 11. 2016, 10:24
Aktuality 29
Gaël Monfils se před Turnajem mistrů svěřil internetovému portálu TennisActu, že má proti bývalé světové jedničce Novakovi Djokovičovi psychický blok, na jehož odstranění se snaží intenzivně pracovat. Francouz ovšem nemá dobrou bilanci proti hráčům elitní desítky celkově.
Profily hráčů
Gael Monfils

Gaëla Monfilse čeká ve třiceti letech premiérový Turnaj mistrů. Francouzovi se letos dařilo, vyšplhal se na své kariérní maximum - 6. místo v žebříčku ATP, vyhrál turnaj ve Washingtonu a na Masters v Monte Carlu si zahrál finále.

Monfils bude v Londýně bojovat o postup do semifinále ve stejné skupině jako jeho noční můra - Novak Djokovič. Proti Srbovi nedokázal ze šestnácti vzájemných zápasů vyhrát jediný, a tak se nelze divit tomu, že je na tom Francouz psychicky v zápasech proti Djokovičovi špatně.

V posledním duelu proti Srbovi na US Open hrál Monfils bez jakékoli taktiky, udělal velké množství nevynucených chyb a prohrál ve čtyřech setech. Přitom si na Djokoviče docela věřil, protože věděl, že v té době Srb nehrál svůj nejlepší tenis.

"Z výkonu jsem byl zklamaný. Proti Djokovičovi mám psychický blok, ale snažím se najít řešení," svěřil se internetovému portálu TennisActu. "Od posledního grandslamu sezony jsem toho hodně očekával. Ale rozhodně mi tahle zkušenost dala nový impuls, abych na sobě ještě tvrději pracoval," dodal.

Monfils má momentálně problém se zraněnými žebry, i přesto si ale premiérovou účast na Turnaji mistrů nenechá ujít. "Už se těším a doufám v dobrý výsledek," řekl šestý hráč světa. Ve skupině Ivana Lendla se popere o postup s Djokovičem, Raoničem a Thiemem.

Jenže vítěz šesti titulů nemá dobrou zápasovou bilanci ani proti nynější Top 10. Pozitivní vzájemnou bilanci má jen s Milošem Raoničem a Marinem Čiličem.

Jeho kariérní bilance proti tenistům elitní desítky je 29 výher a 65 proher, letos vyhrál proti tenisové špičce jen dva ze sedmi zápasů.

Monfilsova vzájemná bilance proti Top 10
1. Andy Murray | H2H 3-4
2. Novak Djokovič | H2H 0-16
3. Stan Wawrinka | H2H 2-3
4. Miloš Raonič | H2H 3-2
5. Kei Nišikori | H2H 0-4
7. Marin Čilič | H2H 2-0
8. Rafael Nadal | H2H 2-12
9. Dominic Thiem | H2H 0-1
10. Tomáš Berdych | H2H 1-8

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

29
Přidat komentář
spaniel
Prd blok, je to jelito, které má atletické vlohy, ale tenisové IQ v mínusu.
Reagovat
Grigor_Murray
IQ v - ?
Dyt ten chlapík co vymyslí, to jsou kouzla, IQ v - má třeba Karlovic, ale určitě LaMonf :D
Reagovat
Grigor_Murray
ne
Reagovat
spaniel
Zahrát parádu, nerovná se tenisové IQ. Proč myslíš, že má takovou bilanci s top hráči? A žádné pořádné úspěchy? Neví, co dělá. Poslední zápas s Nolem to ukázal naplno.
Reagovat
gigin
Zahrát parádu je tenisové iqe. To je taky takový tenisový komediant.
Reagovat
Grigor_Murray
Někdo hraje tenis pro vlastní zábavu a zábavu druhých. Úspěch je až sekundární priorita. To by podle tvého úsudku museli být vsichni tenisti mimo top 10 tenisový negramoti :D. Je hromada chytrých tenistů, kteří nemají úspěchy proti hráčům z desítky. Ten tvůj názor je haluz :D
Reagovat
spaniel
Ne, problem je ze ty jsi jednodussi. Nechapes rozdil mezi inteligenci a tenisovou inteligenci. Neumis si to dat do souvisu s talentem. Jsou hraci, kteri se na vrchol nedostanou, i kdyz maji tenisove Iq, ale zas jim proti spicce chybi kousek talentu (treba Simon) nebo disciplina (Kyrgios) nebo zdravi.
Reagovat
VlS
Nebo kousek štěstí
Reagovat
Grigor_Murray
vim co je tenisove iq. Říct o monfilsovi, že není tenisově inteligentní je naprostý, ale úplně hodně moc naprostý blábol :D, jeho hra má myšlenku, má nápaditost. Bezmyšlenkovitě hrajou akorát ranaři, těm je jedno kam to letí, hlavně že to letí s dostatečnou rychlostí, a buď se zadaří nebo ne( Karlovic, Groth ...), Monfils mezi ně určitě nepatří, a to mi nevymluvíš ani ty, ani nikdo tady :D. Respektuju názory ostatních, ale znáš to, jedním uchem tam, druhým ven :D
Reagovat
spaniel
Tak proč je neúspěšný podle tebe? Když má takový talent a ještě i tenisove myslí? Trochu zvláštní ne? Mimochodem ty ani nevíš kdo je ranař. Ivo určitě ne.
Reagovat
Grigor_Murray
To nemá cenu se s tebou hádat, to je jsko hádat se s Fandinou před rokem, nelze debatu zvítězit :D
Proč není úspěšný? Třeba proto, že se tenisem baví. Představ si to jo, já třeba když hraju nějaký vyrovnaný zápas s paradnimi vymenami, a třeba ho i prohraju, mi potěší mnohem víc než jednoznačně vyhraný zápas o ničem. Víš, ne všichni se bezhlavě ženou za vítězstvím a za úspěchy, někdo si tu hru třeba chce užívat po svém :D. PS: Karlovic je ranař, celý život se živí servisem a bezhlavými údery naslepo :D.
Reagovat
spaniel
Jeden rozdil...On neni grigorek, co si pinka pro radost, zivi se tim. Kdyby ho to netrapilo, nerekl by to, o cem se pise v clanku.
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/CwxzsFIWEAED53V.jpg
Reagovat
Nola
blok, neblok, aspon uvedte spravne H2H ak uz vydavate clanok...
Djok vs Monfils 13:0
Mari vs Monfils 4:2
Tomas vs Monfils 6:1
Reagovat
Krisboy
Tady do toho počítají i exhibice.
Reagovat
Nola
OK, ale potom ta statistika nema vypovednu hodnotu, osobne by som radsej uviedla spravnu statistiku do clanku, exhibicie nemaju ziadnu vypovednu hodnotu, hlavne teda IPTL .....
Reagovat
Krisboy
Nebuď puntičkář, nebo jak se to řekne po slovensky? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Bodkár přece
Reagovat
gigin
:DDD
Reagovat
Denis92
:DDDD

Po slovensky je to tak isto - puntičkár :)
Reagovat
Stan_Borowitz
si od Andyho půjčit na ten zápas ve skupině Ivana a je po bloku...
Reagovat
FulnekUltras
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/826314-bartoliova-zvitezila-nad-nemoci-a-zvladla-uz-i-maraton.html#hp-sez
Reagovat
janek_da
tak nevím

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/15000861_1079410158844312_435406174733895799_o.jpg
Reagovat
gigin
https://youtu.be/iei-p2OCl-Q?t=20
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Monfils pojede se zraněnýma žebrama, Raonic s natrženým svalem. Nevím, pokud oba po prvních zápasech odstoupí z turnaje, pak to bude docela nefér k náhradníkům. Ale prachy za startovné jsou lákavé, jenže pak to degraduje celý turnaj. A opakuje se to na závěrečném turnaji docela často, bohužel.
Reagovat
Lunej..
To nesmis rikat nahlas prece :)
Reagovat
janek_da
jenom tommruje
Reagovat
Lunej..
To je tommrovka celosvetova nakaza? Jsem netusila, snad mam nejake protilatky :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je taktika
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist