Monfils si několik týdnů nezahraje. Bude léčit hned dvě zranění

21. 3. 2017, 10:03
Aktuality 8
Gaël Monfils si letos na turnaji ATP World Tour Masters 1000 v Miami nezahraje. A možná ani na tom nadcházejícím v Monte Carlu, kde obhajuje loňské finále. Třicetiletému Francouzovi totiž lékaři včera diagnostikovali hned dvě zranění. Světová jedenáctka má kromě zraněného levého kolena ještě natrženou levou achilovku. Dnes nastupuje na rehabilitaci.
Profily hráčů
Gaël Monfils

Gaël Monfils musí vynechat letošní ročník turnaje Masters ve floridském Miami. Neoficiální informaci o neblíže specifikovaném zranění světové jedenáctky přinesl již včera francouzský deník L'Equipe. Nicméně jméno Francouze se v hlavním losu mužské dvouhry opravdu neobjevilo a sám Monfils se včera večer na sociálních sítích k celé situaci vyjádřil.

"Dnes jsem podstoupil různá vyšetření. Mám poraněnou čéšku v levém koleni a navíc natrženou levou achilovku", svěřil se Monfils. "Zítra začínám s rehabilitací a udělám vše pro to, abych se na kurty co nejdříve vrátil," dodal.

Už minulý týden na Masters v kalifornském Indian Wells nevypadal rodák z Paříže v osmifinálovém duelu proti Dominikovi Thiemovi z Rakouska zdravotně v pořádku.

Třicetiletý Francouz momentálně figuruje na 11. místě žebříčku ATP a letos má na kontě pouze dvě čtvrtfinále z Dubaje a Marseille. V Miami v předchozích letech chyběl hned třikrát (v roce 2013 a letech 2010-2011). Nebude tak obhajovat loňské čtvrtfinále a přijde o 180 bodů.

Otázkou je, zda stihne alespoň nadcházející podnik Masters v Monte Carlu, kde se loni probojoval až do finále, v němž podlehl Rafaelovi Nadalovi, jelikož tato zranění si většinou vyžádají několikatýdenní léčbu.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
VlS
když už chodíš za vdanejma, tak neskákej z okna, ale normálně výtahem, jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem myslel, že je z gumy a on tedy není, jinak by se nemohl takhle zranit. Zrovna čéška a achilovka.
Reagovat
Krisboy
Asi ta guma už bude trošku zpuchřelá.
Reagovat
Fandina
:-)
jop únava materiálu a věk
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna podvozek, jako u auta na zimní pneu nebo snad pneu vůbec dávají výrobci záruku vlastností asi 4 roky i tak to neznamená, že nemůže mít defekt. Jejej to je ale mimo,...
Reagovat
Krisboy
Gael je taky skleněný muž. Jako Nishi nebo Miloš. Škoda, finále v Karlově Hoře teda neobhájí a TOP10 se zase vzdálí :(
Reagovat
George_Renel
Všichni tihleti, co já jim říkám herci, přidal bych Browna, Dimitrova, Tsongu a spol mají problémy se zdravím. Zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
proc zajimave, duvod ti z toho jasne vyplyva... pac to nejsou atleti, ale herci.. prece... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist