Monfils v Umagu smetl Trinkera, čeká ho oblíbený Kohlschreiber

24. 7. 2015, 08:46
Aktuality 3
ATP UMAG - Gaël Monfils ve svém úvodním vstoupení na antuce v Umagu předvedl suverénní výkon a přes Rakušana Trinkera postoupil do čtvrtfinále. V něm jsou také mladíci Borna Čorič a Dominic Thiem.
Gaël Monfils

Pětadvacetiletý Rakušan Bastian Trinker si v Umagu připsal premiérovou výhru na okruhu ATP, když na úspěšně zvládnutou kvalifikaci navázal skalpem Rusa Južného. Vyřadit nejvýše nasazeného Gaëla Monfilse už ale nedokázal.

Favorizovaný Francouz v posledním večerním utkání čelil jedinému brejkbolu, který v úvodní sadě odvrátil, a po suverénní jízdě druhým setem zvítězil za 52 minut hry snadno 6-3 6-0.

"Podmínky byly dnes večer lepší, bylo trochu chladněji. Jsem rád, že jsem postoupil dál. Uvidím, jak se budu cítit ráno, protože od Wimbledonu jsem nehrál," řekl Monfils, který se o zopakování předloňského semifinále utká s Philippem Kohlschreiberem.

 

"Philipp je opravdu dobrý hráč, zítra to bude těžký zápas," uvedl osmadvacetiletý Monfils, jenž s o tři roky starším Němcem vyhrál 10 z 12 vzájemných duelů.


Loňské čtvrtfinále, které bylo jeho prvním na okruhu ATP, obhájil domácí mladík Borna Čorič. Osmnáctiletý Chorvat ve druhém kole zdolal dvakrát 6-4 naturalizovaného Brita Aljaze Bedeneho, když odvrátil 4 z 5 brejkbolů.

"Nezačal jsem zápas tak, jak bych si představoval, ale vím, že nemůžu hrát dobře pořád," řekl Čorič. "Dnes tu byla skvělá atmosféra, lidé nám fandili a bylo to elektrizující."

 

O své třetí semifinále se nejmladší hráč Top 50 utká s druhým nasazeným Španělem Robertem Bautistou. Ten smetl 6-1 6-2 Slovince Blaže Kavčiče.

Zápas druhého kola zvládl také rakouský mladík Dominic Thiem, který vedl nad Srbem Dušan Lajovičem 6-1 a 3-1 ve chvíli, kdy soupeř vzdal. Ve čtvrtfinále se utká s krajanem Andreasem Haiderem-Maurerem, který vyřadil mizerně hrajícího Slováka Martina Kližana.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 494.310 eur
čtvrteční výsledky (23. 07. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Monfils (1-Fr.) - Trinker (Rak.) 6-3 6-0
Bautista (2-Šp.) - Kavčič (Slovin.) 6-1 6-2
Thiem (4-Rak.) - Lajovič (Srb.) 6-1 3-1 skreč L.
Kohlschreiber (6-Něm.) - Lorenzi (It.) 6-2 7-5
Čorič (7-Chorv.) - Bedene (Brit.) 6-4 6-4
Haider-Maurer (Rak.) - Kližan (8-SR) 6-4 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Junaid/Rosol (Austr./ČR) - Bury/Marach (Běl./Rak.) 6-4 4-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
darek.vrana
Pavlásek teď hraje pěkný tenis.
Reagovat
janek_da
Kohli ma letos na los opravdu "štěstí".
Reagovat
a.magerova
Jj máš pravdu.... jeden pech za druhým :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist