Monfils začne sezonu až na Australian Open

4. 1. 2017, 01:30
Aktuality 2
Stejně jako loňskou sezonu odstartuje sedmý hráč světa Gaël Monfils i tu letošní až na Australian Open. V Melbourne bude třicetiletý rodák z Paříže obhajovat čtvrtfinále. Francouz zveřejnil celý svůj program až do Wimbledonu na svém facebookovém účtu. Letos vynechá i podnik série Masters v Římě.
Profily hráčů
Gael Monfils

Gaël Monfils se před prvním grandslamovým podnikem sezony Australian Open na kurtech neobjeví. Francouzský tenista se rozhodl svou letošní sezonu zahájit až na samotném vrcholu v Melbourne.

Třicetiletý Francouz zveřejnil na svém facebookovém účtu program až do Wimbledonu. V rozpisu turnajů chybí i podnik série Masters v Římě. V italské metropoli vypadl Monfils loni už v prvním kole, když nestačil na Thomaze Bellucciho.

Francouze však žádná pokuta nečeká. Dle nového pravidla, které vedení ATP zavedlo v roce 2015, může totiž hráč, jenž už oslavil třicáté narozeniny, vynechat ročně hned tři takové turnaje.

Sedmý hráč světa odehraje před Wimbledonem rovných deset turnajů, což je o dva více než loni, kdy sezonu také odstartoval až v Melbourne, kde došel do čtvrtfinále.

Rodák z Paříže se po Australian Open představí v Marseille, Dubaji, Indian Wells, Miami, Monte Carlu, Mnichově, Madridu, na Roland Garros a generálku před Wimbledonem absolvuje v Halle.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
Aspik1
To rozhodnuti od ATP je dobre. Aspon pak hraci nejezdi turnaje zbytecne vypoustet.
Reagovat
Krisboy
To jo, ta sezóna je fakt dlouhá a náročná. ATP i WTA. Tak nech to tom Melbérn Gael vyhrá celé!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist