Muchová při své premiéře v hlavní soutěži turnaje WTA prohrála s Honovou

18. 9. 2017, 09:02
Aktuality 1
WTA SOUL - Karolína Muchová si v kvalifikaci turnaje WTA International v korejském Soulu vybojovala svou premiérovou účast v hlavní soutěži na okruhu WTA, která ale nebyla vítězná. Jednadvacetiletá Češka v prvním kole nestačila v souboji kvalifikantek na Priscillu Honovou z Austrálie.
Profily hráčů
Karolína Muchová © ITS CUP

Karolína Muchová dnes absolvovala premiéru v hlavní soutěži na okruhu WTA. Česká tenistka na turnaji WTA International v korejském Soulu v souboji kvalifikantek podlehla 1-6 6-4 4-6 Priscille Honové z Austrálie, která v závěrečném kole kvalifikace vyřadila další Češku Terezu Martincovou.

Jednadvacetiletá Češka sice v úvodním gamu udržela podání, nicméně v dalším průběhu úvodní sady už nezískala jediný game. Ve druhém setu měla naopak dlouho navrch. První získaný brejk ale v osmé hře ztratila. Závěrečné dva gamy druhého dějství ovšem zvládla s přehledem a vynutila si rozhodující sadu. V té prohrávala už 2-5. Dvěma vyhranými hrami v řadě se ale dokázala do zápasu vrátit. Svůj servis si však prohrála čistou hrou a skóre nesrovnala.

O dva roky mladší Honová, jež dnes vybojovala svou premiérovou výhru v hlavní soutěži mimo okruh ITF, si o své první velké čtvrtfinále zahraje s osmou nasazenou Christinou McHaleovou, nebo další kvalifikantkou Arantxou Rusovou.

V prvním kole skončila také obhájkyně titulu Lara ArruabarrenaováPětadvacetiletá Španělka v něm nestačila na Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou, se kterou prohrála 3-6 5-7 a už tři měsíce čeká na výhru v hlavní soutěži.

V Soulu se z českých tenistek představí ještě Denisa Allertová a Kristýna Plíšková. Allertová v prvním kole změří síly s Andreou Petkovicovou a ve druhém kole může narazit na turnajovou dvojku Kiki Bertensovou. Nasazená trojka Plíšková na úvod vyzve domácí divokou kartu Na-Lae Han.

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Korea, tv. povrch, 226.750 dolarů
pondělní výsledky (18. 9. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Honová (Austr.) - Muchová (ČR) 6-1 4-6 6-4
Cirsteaová (4-Rum.) - Egučiová (Jap.) 6-1 6-3
Beguová (5-Rum.) - Var. Wongteanchaiová (Thaj.) 2-6 6-3 6-3
Alexandrovová (Rus.) - Arruabarrenaová (7-Šp.) 6-3 7-5
Kumkhumová (Thaj.) - Duqueová (Kol.) 3-6 6-4 6-1
Sorribesová (Šp.) - Watsonová (Brit.) 6-3 0-6 6-1
Haddadová Maiaová (Braz.) - Zavatská (Ukr.) 4-6 6-3 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Škoda no ... Hon se stává neoblíbenou soupeřkou našich holek, nedávno porazila Báru Krejčíkovou, a tady Terku Martincovou a Káju Muchovou ....

Ale i ta kvalda potěšila ... škoda, chtěl jsem ji vidět hrát proti nějaký hráčce ze stovky ... tak třeba příště :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist