Muchová: Řev fanoušků mě nabíjel. Být hvězdou je nádherný

30. 8. 2018, 13:19
Aktuality 34
Ač bylo po jedné v noci, užívala si Karolína Muchová chvíle slávy. Na dvorci Louise Armstronga rozdávala přes únavu jeden podpis za druhým a fotila se s diváky, od nichž čerpala energii při překvapivé výhře ve druhém kole US Open nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou.
Profily hráčů
Karolína Muchová

Zprvu to sice vypadalo, že od dvojnásobné grandslamové šampionky schytá "kanára", ale postupně se rozehrála. Pestrou hrou - čopy, kraťasy, voleji i sprškou vítězných úderů - nakonec bývalou světovou jedničku porazila.

"Ani nevím, jak jsem to dokázala," uvedla ještě na kurtu. "Zatím nevnímám, co se mi povedlo. Ani si to ještě neuvědomuju, ale jsem strašně ráda. Porazit takovou hráčku, to je super, sen," řekla dvaadvacetiletá tenistka později.

Na dvorec přišly s Muguruzaovou po půl jedenácté večer, a když zápas začal, Muchová netrefovala kurt. Bod po bodu přibýval na stranu favoritky a mladá Češka záhy prohrávala 0-5. "Byla jsem nervózní, protože to pro mě bylo něco nového a jiného. Strašně velký stadion, hrálo se pod světly a musela jsem si na to zvyknout," uvedla.

Už v závěru prvního setu naznačila, že se rozkoukává. "Trefila jsem pár úderů a šlo to. Zvykla jsem si na podmínky a začala jsem si to víc užívat," uvedla olomoucká rodačka, kterou přivedl k tenisu otec Josef, bývalý fotbalista a nyní trenér.

Z vítězky Roland Garros 2016 a loňské šampionky Wimbledonu Muguruzaové strach neměla. "Já jsem si nepřipouštěla respekt. Nevnímala jsem, proti komu hraju. Fakt jsem si potřebovala zvyknout na všechno kolem."

Čím dál víc si svou hrou získávala na svoji stranu fanoušky. Její vítězné údery hlasitě oslavovali. "Řvali. Byl to úplný blázinec. Prostě New York. Hodně mě to nabíjelo, to jsem ještě nezažila," chválila Muchová diváky, kteří vydrželi dlouho do noci.

I proto pak dlouho zůstala a snažila se lidem podepsat nebo se s nimi vyfotit. "Aspoň trochu se jim odvděčit," řekla a pochopila, co zažívá třeba Roger Federer, po kterém fanoušci šílí. "Jasně, už vím, jaké to je. Je to nádherný. Doufám, že to jednou přijde, ale je to daleko. Třeba jednou...," zasnila se Muchová, která do US Open sehrála na okruhu WTA jediný zápas.

Variabilní tenis? To je moje hra
V utkání s Muguruzaovou zaujala variabilním tenisem. "To je moje hra. Tohle jsem v sobě měla odmalička, prostě mě to tak baví. Dívám se spíš na chlapský tenis. Baví mě to tak hrát, rozhodně bych nechtěla běhat pravá levá, nezvládla bych to ani fyzicky."

Po postupu z kvalifikace do hlavní soutěže mluvila o životním úspěchu. Ještě větší radost pak měla z výhry v prvním kole nad Ukrajinkou Dajanou Jastremskou. "A teď jsem zjistila, že můžu hrát s nejlepšíma hráčkama. Nejsou nadlidi a vlastně je můžu i porazit," usmála se.

Před sebou měla pozdní večeři a cestu na hotel. "Nechodím brzo spát, ale teď jsem taková nabitá. Nevím, jestli vůbec usnu. Do dvou v noci jsem kvůli tenisu asi vzhůru nikdy nebyla," řekla a myslela už na další den. Plánovala s fyzioterapeutem ulevit tělu, aby se připravila na třetí kolo proti Australance Ashleigh Bartyové.

Jelikož doposud objížděla turnaje nižšího okruhu ITF, tak si musí soupeřku nakoukat na internetu. "Jméno znám a vím, že je šikovná," řekla Muchová, která dostala nespočet blahopřání. "Podívala jsem se na mobil a bylo tam strašně moc zpráv, tak jsem to zase vypnula. S rodinou jsem mluvila," řekla hrdinka noci.

Za postup do třetího kola Muchová získá na prize money 156.000 dolarů (téměř 3,5 milionu korun), což je víc, než si tenisem dosud vydělala.

První stovku žebříčku WTA má na dosah a zdvojnásobí zisky
Senzační výhra nad na US Open má pro tenistku Karolínu Muchovou i výrazný žebříčkový a finanční dopad. Po postupu do třetího kola na grandslamu má jistotu, že se posune na dohled světové stovky a více než zdvojnásobí své dosavadní příjmy z turnajových odměn.

Před US Open figurovala dvaadvacetiletá Muchová na 202. místě žebříčku a nyní určitě překoná své maximum - 179. pozici z letošního července. Podle virtuálního pořadí dvouhry WTA by se aktuálně posunula na 116. místo, a to má před sebou ještě páteční zápas o osmifinále s Australankou Ashleigh Bartyovou.

Za postup do třetího kola v New Yorku má navíc olomoucká rodačka jistou odměnu 156 tisíc dolarů (za osmifinále by brala 266 tisíc). Dosud přitom na turnajích vydělala 103 137 dolarů. "Určitě je to pro mě hodně důležité. Dost mi to pomůže. Tenis je drahý sport," prozradila po prvním kole, že má půjčky, které musí splácet.

Výhrou nad Španělkou Muguruzaovou na sebe výrazně upozornila. Ještě se ale bude muset připomenout, aby si všichni zapamatovali, odkud pochází. V rozpisu čtvrtečních tréninků na US Open má totiž za svým jménem ukrajinskou zkratku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

34
Přidat komentář
janek_da
Koukám ta Markéta je nějaká namistrovaná. VYpadá to, že budu fandit Bušičce.
Reagovat
Fandina
Víc, než Genie? :-))
Reagovat
brixner
V mý řeči to znamená - SUPER VEJSLEDEK!
BRAVO!!!
Reagovat
FulnekUltras
Moucha byla vždycky Flipkens. Tak teď máme Mušku. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
- Dayana Oleksandrívna Yastremska
- Garbine Muguruza Blanco
- Ashleigh "Ash" Barty
- Sofia Anna "Sonya" Kenin
- Venus Ebony Starr Williams
- Victória Fyódorovna Azárenka
- Aryna Siarhiejeuna Sabalenka

dulezite bude, aby jeji souperky mely pno tech jmennych privlastku, a to pude:)
Reagovat
Nenela
Tak to se pletes, cesta turnajem pro Musku skonci na Karoline Ledove Kralovne.
Reagovat
smazaný uživatel
A co ta Sofia Anna "Sonya" Kenin?
Reagovat
lars
cesta Musky asi bude koncit na Barty
Reagovat
Baku93
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Krisboy
Díky, ještě jsi mi znásobil radost z její výhry :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prohry bolí. :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší je stejně livechat u live sázek. Tam úplně umírám.

Nadal/Federer ztratí servis jednou za zápas tam hlášky "Lempl, nikdy na to neměl, já bych to zahrál lépe, prodavač (ve finále GS), je to podplacené (ve Wimbledonu) atd. :D:D
Reagovat
Krisboy
Obdivuju tě, že máš žaludek to číst. Respekt!!!
Reagovat
Krisboy
Vlastně vzhledem k tomu, že dokážeš nejen číst, ale i reagovat na Frantze, tak mě to zas tak nepřekvapuje :DDD
Reagovat
blixa
Všichni sázkaři jsou šílení ! :D
Reagovat
blixa
A ti co sázejí na WTA neléčitelně ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo. Včera jsem koukal na toho Fritze s Koblerem to jsem padal smíchy.

Prostě Fritz vedl 2:1 na sety, Kobler zvrtnutý kotník, obvázaný, nemohl vůbec chodit a borci psali.

"Hoši all in na to, že to Kobler otočí" a sázeli to tam za litr, za dva. :D:D:D - mají štěstí, že skrečoval
Reagovat
Herbert_Hoover
Jednou se splést, ok, ale třikrát zprasit příjmení hráče top 100, to chce gule :)) ale chápu, Petr Korbel byl skvělý "tenista"..
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k celkem překvapivým sledům okolností, kterým jsem v životě čelil jsem se dostal na level, kdy mám z takových lidí čistou a nefalšovanou zábavu. :D
Reagovat
Baku93
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Krisboy
:D Jsi prohrál asi hodně, viď. Nedovedeš si představit, jakou z toho mám radost. Muška s Barty asi opravdu prohraje, ale narozdíl od tebe dosáhla nejlepšího výsledku v kariéře a vydělala tři a půl mega nebo kolik. Takže kdyby se náhodou o tvých sázkařských úspěších dozvěděla, bude se ti smát stejně jako my. Sbohem, ubožáku.
Reagovat
Krisboy
Nezapomeň se jít vyzvracet na její profily na soc. sítích, jestli jsi to ještě neudělal. Pochybuju, že v životě dokážeš něco většího, než anonymně blejt na netu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak nechápu proč věnuješ čas, pozornost, úsilí nějaké lidské pomatené bytosti:) Spíš budí lítost, je to chudák...za starých časů by třebas Eskymáci borce zahrabali do sněhu a nechali ho umřít, aby se na tom světe jednak netrápil, a jednak hlavně kvůli bezpečnosti v jejich mikro-společnosti, aby nebyl narušen její harmonický chod....:)
Reagovat
Krisboy
Co jsem chtěl napsat, jsem napsal. Dále se k tomu vracet nebudu, už je v díře, chlapec :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč myslíš, že ta Muška jenom zlatá s tou Aš Bárty rupne?
Je to stále cirkus WTA!:) Tam něco predikovat....hlavně v tomhle období, ještě poslední GS sezóny, kdy nevíš která ti kdy odstoupi skrečne, hekne atd...

Aš Bárty tu Mušku jen stěží zná, načíst ji za den a něco není žádná sranda...
...zato Aš Bárty je profláklá slušně...v tomhle rozhodně výhoda na straně Muchy...:0)
Reagovat
Krisboy
Tak já ji neodepisuju, ale Ash je v laufu a zkušenosti nám říkají, že většinou po upsetu přichází vystřízlivění. Rosol-Nadal ve Wimblu, Veselý-Djokovič v MC, Cetka-Wozejk na US Open atd...ale jak píšeš - je to WTA, stát se může vše...
Reagovat
Baku93
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Dá se chování Bakua nějak nahlásit? :)
Reagovat
FulnekUltras
Proč? Aspoň každý vidí úroveň primitivů s kmotrem Horáčkem.
Reagovat
FulnekUltras
Zajeď do Batumi a dej se tam na pláži do cajku. ;-)
Reagovat
George_Renel
Nu, česká klaka byla opravdu hodně slyšet.
Reagovat
Krisboy
Hajlajty si budu pouštět vícekrát. To se hned tak neomrzí :)
Reagovat
bIbec
"rozhodně bych nechtěla běhat pravá levá"

:-)
Reagovat
mahycek
Prostě nádhera. Viděl jsem třetí set a v něm už jsem
to viděl černě a vidíte, jakej byl konec? Paráda a může
jít dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist