Muchová si semifinále nezahraje ani v Itálii. Ztratila vedení proti Von Deichmannové

7. 4. 2017, 13:48
Aktuality 4
ITF SANTA MARGHERITA DI PULA - Karolína Muchová se své premiérové letošní semifinálové účasti nedočká ani na turnaji ITF 25k v italském městečku Santa Margherita Di Pula. Dvacetiletá Češka v dnešním čtvrtfinále po více než dvou a půl hodinách podlehla 6-4 5-7 2-6 Kathince Von Deichmannové z Lichtenštejnska. Ta si v semifinále zahraje s Danielou Hantuchovou, nebo Olgou Saezovou Larraovou.
Karolína Muchová © ITS CUP

Karolína Muchová zahájila letošní sezonu až v březnu na podniku ITF 15k v Antalyi. Na turecké antuce ve dvou utkáních ztratila pouhé tři hry, když v prvním kole smetla bývalou hráčku Top 20 Aljonu Bondarenkovou a poté v českém derby nedovolila uhrát Barboře Miklové jediný game.

Ve čtvrtfinále však přišel nepochopitelný zkrat. Česká tenistka ztratila vedení 6-4 4-0 proti až 801. hráčce světa Georgině Andree Craciunové z Rumunska.

Následovala téměř měsíční pauza a aktuálně 259. žena světového pořadí se na kurty vrátila na další akci ITF, tentokrát s dotací 25 000 amerických dolarů v italském městečku Santa Margherita Di Pula.

Své tažení turnajem zahájila vítězstvím dvakrát 6-4 nad polskou kvalifikantkou Sandrou Zaniewskou. Ve druhém kole narazila na další polskou tenistku Katarzynu Piterovou. Bývalou členku první stovky žebříčku a v Itálii nasazenou čtyřku přehrála ve dvou setech.

V boji o své první letošní semifinále vyzvala svou žebříčkovou sousedku Kathinku Von Deichmannovou z Lichtenštejnska. Rodačka z Vaduzu mezi čtyři nejlepší postoupila naposledy loni v listopadu v polské Zawadě, Muchová loni v červenci v německém Versmoldu.

Jako první přišla o servis v pátém gamu Muchová. Její soupeřka vzápětí brejk potvrdila a vedla 4-2. Od té chvíle česká tenistka uhrála čtyři hry v řadě a úvodní sadu získala.

I ve druhém dějství úspěšně smazala manko brejku. V šestém gamu však nevyužila vedení 40-0 na returnu a musela se dál spoléhat na podání. Za stavu 5-4 byla dva míčky od postupu, Von Deichmannová ji ale od té doby začala mírně přehrávat. V jedenácté hře sebrala dvacetileté Češce potřetí v zápase servis a posléze suverénně srovnala na 1-1 na sety.

V prvním gamu rozhodující sady nedokázala Muchová na podání uhrát jediný fiftýn a tentokrát se vedení soupeřky snažila jen marně likvidovat. Ve třetím setu si totiž nevypracovala jediný brejkbol a její odpor Von Deichmannová definitivně zlomila brejkem ze sedmé hry.

V semifinále Von Deichmannová premiérově narazí na bývalou světovou pětku Danielu Hantuchovou. Slovenka se stejně jako bývalá členka elitní stovky Petra Martičová na kurtu dnes příliš dlouho nezdržela.

• ITF 25k SANTA MARGHARITA DI PULA •
Itálie, antuka, 25.000 dolarů
páteční výsledky (7. 4. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Von Deichmannová (Licht.) - Muchová (ČR) 4-6 7-5 6-2
Martičová (Chorv.) - Kamenská (2-Rus.) 6-1 6-1
Rogowská (7-Austr.) - Kudermetovová (3-Rus.) 6-3 6-3
Hantuchová (6-SR) - Saezová Larraová (Šp.) 6-3 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
Zašlá 'mince' Petra Martič se opět pokouší najít svůj lesk z mladší doby, je hrozná škoda jejího nevyužitého talentu :/ :)

Je zvláštní vidět Danku na sklonku kariery na turnaji, kde nejsou ani sběrači, ale zase je na ní vidět, že ten tenis fakt miluje :)

Škoda prohry Káji :/
Reagovat
Krisboy
Ta holka je z Lichtenštejnska? To by mě zajímalo, kde trénuje, tam se přece tenisovej kurt nemůže vejít!
Reagovat
Fandina
Je to šlechtična, někde na zámku ho určitě má :)))
Reagovat
Fandina
Katinka, dobře se pohybující, viděla jsem ji vloni v Bratislavě, škoda, že to Karolíně nevyšlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist