Müller v Sydney vyřadil obhájce titulu Troického

13. 1. 2017, 07:48
Aktuality 9
ATP SYDNEY - Na třetí pokus to Gillesovi Müllerovi, který v Sydney skončil v předchozích dvou letech v semifinále, vyšlo. Dnes porazil 6-3 7-6 dvojnásobného šampiona Viktora Troického a ukončil tak jeho 13 zápasů trvající neporazitelnost v australské metropoli. O premiérový titul si ve svém celkově šestém finále zahraje s Danielem Evansem, nebo Andrejem Kuzněcovem.
Gilles Müller

Gilles Müller vstoupil do letošní sezony na turnaji v Brisbane, kde překvapivě skončil už v prvním kole na raketě až 101. hráče světa Jareda Donaldsona. V Sydney ale zatím září.

Nejprve zvládl náročné třísetové duely s Aleksandrem Dolgopolovem i Matthewem Bartonem, ve čtvrtfinále vyřadil nasazenou dvojku Pabla Cuevase a mohl tak v Sydney potřetí zaútočit na finále. Lucemburčan měl ale dnes výjimečně těžkého soupeře.

Viktor Troicki totiž v Sydney neprohrál už třináct zápasů v řadě. Triumfoval před dvěma lety, kdy si pro titul dokráčel dokonce z kvalifikace a porazil právě i Müllera, a loni. Letos si poradil s Paolem Lorenzim a po odhlášení Philippa Kohlschreibera postoupil do semifinále.

Právě dva roky starou porážku měl zřejmě Müller v živé paměti, protože do dnešního duelu vlétl jako uragán. Ve druhém gamu si vypracoval jediný brejkbol v celém zápase a využil ho. Troicki sice měl ještě v závěrečné hře prvního setu šanci na brejk, Lucemburčan však brejkbol zlikvidoval a získal úvodní sadu.

Ve druhém dějství musel odvracet další dva brejkboly soupeře a opět to zvládl. Obhájce titulu se naopak na servisu hodně zlepšil a nečelil jediné brejkbolové hrozbě.

O tom, zda bude zápas pokračovat, tak musel rozhodnout tie-break. V něm měl navrch Müller a dostal se k prvnímu mečbolu. Ten dokázal Troicki ještě zachránit, v následné výměně se ale Lucemburčan výborně ubránil a dnešní souboj zakončil 16. esem.

"Dnes jsem dobře podával, hlavně v kritických momentech, když jsem čelil brejkbolům. Pokaždé se mi podařilo trefit skvělý první servis. To mi hodně pomohlo. Zejména ve druhém setu, v němž jsem začal bojovat s horkem. Takže podání je tím, co mě dnes dostalo dál," komentoval Müller.

Finálovým soupeřem 34. hráče světa, jenž ani jednu z pěti předchozích finálových účastí nepřetavil v titul, bude Daniel Evans. Šestadvacetiletý Brit ve večerním semifinále zdolal 6-2 3-6 6-3 Rusa Andreje Kuzněcova a poprvé v kariéře postoupil do finále turnaje ATP, když v Sydney porazil všechny čtyři soupeře v třísetových duelech.

"Dnes jsem odehrál dobrý celý zápas. Jemu se na začátku tolik nedařilo, ale postupně se rozehrál a nakonec to bylo hodně těžké," řekl Evans, který navázal na včerejší skalp Thiema, s nímž si připsal premiérový skalp hráče Top 10.

Evans po životním výsledku posune ve světovém žebříčku na 51. místo a překoná tak své maximum. Pokud v Sydney udrží svou neporazitelnost, stane se po Andym Murraym a Kyleu Edmundovi třetím Britem v Top 50.

S Müllerem se Evans utká poprvé. "Vím, že Gilles hraje dobře. Je jasné, že má skvělý servis a rád se tlačí dopředu. Bude to jiný zápas, nebude tak vyčerpávající, protož to bude o krátkých výměnách," dodal Evans.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 495.630 dolarů
páteční výsledky (13. 1. 2017)
Dvouhra - semifinále
Müller (6-Luc.) - Troicki (3-Srb.) 6-3 7-6(6)
Evans (Brit.) - Kuzněcov (Rus.) 6-2 3-6 6-3

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
gigin
Andyho BH je luxus luxusů....
Reagovat
EllNino
užasnej :) Je to týpek
Reagovat
turista
Určitě ano, ale Noleho obouručný BH je nedostižný.
Reagovat
gigin
Opět a zase. Ano, od Djokoviče míček pěkně letí. Ale to je vše.
Reagovat
EllNino
Přesně, technicky nic moc, zato AK ho má fakt učebnicovej :) asi jako Jelena Jankovic bekhend
Reagovat
gigin
A ještě pro jistotu. Bavíme se o BH Andreje Kuzněcova. Ne o Můře.
Reagovat
EllNino
přesně :) ...
Reagovat
turista
No pochopitelně. Ale na Evanse to dnes nestačilo.
Reagovat
Lunej..
Dalsi sympatak, na zaver minuleho roku mel opravdu formu:) drzim palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist