Muguruzaová a Wozniacká jsou před US Open bez výhry. Dánka v Cincinnati vzdala

16. 8. 2018, 09:21
Aktuality 6
WTA CINCINNATI - Garbiñe Muguruzaová a Caroline Wozniacká si v přípravě na US Open nepřipsaly jedinou výhru a navíc laborují se zdravotními potíže. Španělka v Cincinnati podlehla Ukrajince Lesje Curenkové a neobhájí tak loňský titul, Dánka po prvním setu vzdala kvůli zranění kolena Nizozemce Kiki Bertensové.
Garbiñe Muguruzaová

Garbiñe Muguruzaová v předchozích dvou týdnech přišla kvůli zranění paže o turnaje v San Jose a Montrealu. Poprvé od nečekané porážky ve druhém kole Wimbledonu se představila až včera v Cincinnati, v pozici obhájkyně titulu ale selhala. 

Světová devítka nečekaně nestačila na Lesju Curenkovou. Čtyřiadvacetiletá Španělka podlehla o pět let starší Ukrajince 6-2 4-6 4-6 a ve světovém žebříčku ji čeká pád z Top 10.

Letošní Western & Southern Open v Cincinnati tak najde novou šampionky, neboť všechny čtyři bývalé vítězky v letošním ročníku skončily během úvodních dvou kol. Před Muguruzaovou vypadly také předloňská šampionka Karolína Plíšková, dvojnásobná vítězka Serena Williamsová a Viktoria Azarenková, která triumfovala v roce 2013.

Rovněž Caroline Wozniacká absolvovala přípravu na US Open bez jediné výhry. Světovou dvojku od Wimbledonu trápí zranění levého kolena, kvůli kterému vynechala turnaj ve Washingtonu a včera v Cincinnati nedohrála svůj úvodní zápas. Mezitím před týdnem v Montrealu nevyužila tři mečboly proti Sabalenkové.

V Cincinnati dánská tenistka nedohrála utkání proti Kiki Bertensové. Nizozemce vzdala po prvním setu, který prohrála 4-6. "Mrzí mě, že musela vzdát. Snad bude připravena na US Open," řekla Bertensová a připomněla poslední grandslam sezony, jenž začne 27. srpna. 



První výhru od wimbledonského triumfu si připsala
Angelique Kerberová. Německá finalistka z let z 2012 a 2016, která před týdnem v Montrealu zaváhala proti Cornetové, udolala 4-6 7-5 6-4 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 7-6.

Světová jednička Simona Halepová nestihla ve středu kvůli dešti dohrát utkání s Ajlou Tomljanovicovou. První set rumunská favoritka ztratila 4-6, pak začala duel otáčet a vede 6-3, 4-3 a 30-15 při podání soupeřky.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.874.299 dolarů
středeční výsledky (15. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Sabalenková (Běl.) - Kar. Plíšková (9-ČR) 2-6 6-3 7-5
Bertensová (Niz.) - Wozniacká (2-Dán.) 6-4 skreč W.
Stephensová (3-USA) - Mariaová (Něm.) 6-3 6-2
Kerberová (4-Něm.) - Pavljučenkovová (Rus.) 4-6 7-5 6-4
Curenková (Ukr.) - Muguruzaová (7-Šp.) 2-6 6-4 6-4
Keysová (13-USA) - Giorgiová (It.) 6-2 6-2
Mertensová (15-Belg.) - Petersonová (Švéd.) 3-6 6-2 7-6(1)
Bartyová (16-Austr.) - Kanepiová (Est.) 7-5 6-3
Makarovová (Rus.) - Cornetová (Fr.) 6-2 6-0
Kontaveitová (Est.) - Sakkariová (Řec.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - 2. kolo •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (3-ČR) - N. Kičenoková/Rodionovová (Ukr./Austr.) 6-2 skreč K./R.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
George_Renel
Muguruzu začíná vypadat jak indiánka.
Reagovat
Krisboy
Skoro jsem ji nepoznal. Otcovy geny se asi hlásí o slovo :)
Reagovat
Krisboy
Resp. matčiny :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja sa mugu ani nedivim, ze sa jej nechcelo hrat v takom outfite
Reagovat
Holahej
Vondroušová na US Open
zranění Vesninové pomohlo mladé české tenistce do hlavní soutěže

Devatenáctiletá Markéta Vondroušová si zahraje hlavní soutěž posledního grandslamu sezony US Open. Posunula se do ní po odhlášení Rusky Jeleny Vesninové, která má zraněné levé koleno.

Vondroušová je v aktuálním světovém žebříčku na 102. místě a musela by absolvovat kvalifikaci. Loni přitom ve Flushing Meadows byla v hlavní soutěži blízko senzačnímu postupu do druhého kola, ale proti osmé nasazené Rusce Světlaně Kuzněcovové nevyužila tři mečboly.
Reagovat
smazaný uživatel
Muguruza-ová :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist