Muguruzaová se připojila do 'klubu' dvojnásobných grandslamových šampionek

16. 7. 2017, 21:16
Aktuality 15
Jen tři aktivně hrající hráčky dokázaly získat více než dva grandlaslamové tituly - Serena (23) a Venus (7) Williamsovy a Maria Šarapovová (5). 'Klub' dvojnásobných grandslamových šampionek se naopak po včerejším triumfu Garbiňe Muguruzaové rozrostl. Španělka se díky němu připojila ke Kvitové, Azarenkové, Kerberové a Kuzněcovové.
Garbiňe Muguruzaová

Garbiňe Muguruzaová získala svůj premiérový grandslamový titul minulý rok na French Open, na dalších turnajích se jí ale příliš nedařilo. Právě proto někteří její triumf na pařížské antuce považovali spíše za jednorázové překvapení. Muguruzaová sice není typem hráčky, která by v průběhu sezony vyhrávala několik turnajů (na svém kontě má dokonce 'jen' čtyři tituly), u jednoho grandslamu ale nezůstala.

Poté, co včera dobyla Wimbledon, se zařadila do společnosti čtyř žen, které stejně jako ona dokázaly získat dva grandslamové tituly - Petra Kvitová, Viktoria Azarenková, Angelique Kerberová a Světlana Kuzněcovová (aktivně hrající hráčky).

"Po triumfu na French Open jsem byla šťastná, rozhodně jsem ale věděla, že chci další grandslamový titul. Grandslamy jsou cílem všech tenistek a tenistů, každý jich chce získat co nejvíce a nikdo se nespokojí jen s jedním," konstatovala po včerejším triumfu ve slavném All England Clubu Španělka.

"Po vítězství na grandslamu jen uvažujete nad tím, proč takhle nehrajete každý týden. Ve skutečnosti je to ale neuvěřitelně náročné. Chci sice vyhrát každý turnaj, který hraju, ale udržet tu úroveň tak vysoko je velmi těžké. To je to, na čem se snažím pracovat. Vyhrála jsem zatím málo turnajů, ale mám dva grandslamy. Jsem za to ráda, ale nechci se s tím spokojit. Chci pracovat na tom, abych hrála vyrovnaně po celou sezonu. Jen díky tomu můžu vyhrávat častěji, a to je mým cílem," dodala Muguruzaová.

"Lidé kolem mě se divili tomu, že jsem byla nadšená z toho, že budu finále Wimbledonu hrát právě s Venus. Já jsem si ale nedokázala představit lepší soupeřku. Víte, ona tu pětkrát vyhrála, takže je tu skoro jako doma. Pro mě to bylo neuvěřitelná výzva a jsem nesmírně šťastná, že jsem hrála právě s ní. Věděla jsem, že to bude těžké, protože ona je top hráčka, ale neměnila bych," řekla Španělka. "Když jsem byla malá, dívala jsem se na její zápasy a milovala jsem to."

Nejvíce grandslamových titulů má na svém kontě Serena Williamsová, jež drží se svými 23 tituly rekord otevřené éry. Z aktivně hrajících hráček je za ní na druhém místě její sestra Venus, která má 7 titulů, a s pěti prvenstvími pak Ruska Maria Šarapovová.

Pak už následuje již zmíněná skupina hráček, které mají doma dvě grandslamové trofeje - Garbiňe Muguruzaová, Angelique Kerberová, Petra Kvitová, Viktoria Azarenková a Světlana Kuzněcovová.

Zatímco Petra Kvitová s Viktorií Azarenkovou uspěly dvakrát na jednom grandslamu - Kvitová ve Wimbledonu v letech 2011 a 2014 a Azarenková na Australian Open 2012 a 2013, ostatní hráčky mají dva tituly ze dvou různých turnajů velké čtyřky - Muguruzaová z French Open 2016 a z Wimbledonu 2017, Kerberová z Australian Open 2016 a US Open 2016 a Kuzněcovová z US Open 2004 a Roland Garros 2009.

Muguruzaová se tak po triumfu ve Wimbledonu připojila k Němce Kerberové a Rusce Kuzněcovové, které jsou stejně jako ona na poloviční cestě ke zkompletování kariérního grandslamu.

Jeden grandslamový vavřín mají z aktivně působících tenistek na okruhu WTA pouze tři hráčky - Samantha Stosurová ovládla v roce 2011 US Open, Francesca Schiavoneová vyhrála v roce 2010 Roland Garros a dvacetiletá Lotyška Jelena Ostapenková šokovala na letošním French Open.

• VÍTĚZKY GRANDSLAMOVÝCH TURNAJŮ •
(aktivně hrající hráčky)
Serena Williamsová - 23 titulů (rekord open éry)
Venus Williamsová - 7 titulů
Maria Šarapovová - 5 titulů
Garbiňe Muguruzaová - 2 tituly
Petra Kvitová - 2 tituly
Viktoria Azarenková - 2 tituly
Angelique Kerberová - 2 tituly
Světlana Kuzněcovová - 2 tituly
Samantha Stosurová - 1 titul
Francesca Schiavoneová - 1 titul
Jelena Ostapenková - 1 titul

Komentáře

15
Přidat komentář
Frick
A taky asi není třeba úplně ronit slzu nad tím, že Lucku tolik srazilo to zranění Beth. I kdyby porazila to velrybu i kdyby umlátila Angie, tak těžko si myslet, že v OF by už Mugu nevystavila stopku. Takže zřejmě Lucka přišla max. o 170 bodů. No, takže si to opravit ČF v Kanadě nebo Cinci...
Reagovat
misa
Je to dost bodů.
Reagovat
Frick
Je to jako finále na INTu. Stačí se nějakýho účastnit.
Reagovat
FulnekUltras
Azarenka 3+3=6
Kerber 3+3=6
Kuzněcov 3+3=6
Muguruza 3+5=8
Petra 5+5=10
a pak teprve Siréna s černoškami... ;)

Jo, kdyby se tak současná No.1 dostala aspoň někam na chvost této sešlosti...
Reagovat
Nola
wau, ige nomber two....
Reagovat
janek_da
a není to málo, Josife Visarionoviči?
Reagovat
bIbec
tak prozatím je Azarenka top. Muguruza zatím nejslabší. Což se polde mě časem změní. Muguruza má samozřejmě nejvíc času si svoje statistiky vylepšit. Zatím se nezdá, že by se tam měla objevit nějaká dominantnější hráčka, čili to může mít i jednodušší.
Reagovat
bIbec
ještě k té Azarence.. ona nejenom, že má největší počet těch velkých turnajů, ale i pod tlakem dokázala hrát parádní tenis. Jediná hráčka z těchto, co má hlavu šampionky podle mě.
Reagovat
FulnekUltras
máš pravdu - bral jsem to čistě z pohledu GS a tam mají Angie a Světla různé vyhrané turnaje, což je plus... přesto je trochu otázkou, jak bude "hlava šampionky" fungovat Vice nyní... ;)
Reagovat
petrulinka
Já se nějak nechytám, to jsou co za počty? Dík
Reagovat
FulnekUltras
za vítězství v tenisovém chrámu 5 bodů a za ty GS omrvinky jinde 3 - kdekdo tady zpochybňuje "dávný" iqeho koeficient ;), a přitom ho už před desítkami let dobře znaly třeba i Mandlíková s Novotnou
Reagovat
slacker
iqe je kre-ten non plus ultra i s timhle vylhanym kokodak kvo kvo kvocientem Madlikova 12 > Kvitova 10
Reagovat
smazaný uživatel
Kerberová z Australian Open 2017 a US Open 2017.....tam by spíše mělo být 2016 ne? :-)
Reagovat
Petr.Pokorny
Ano :) Díky!
Reagovat
Nola
Garbine tak sa ti splnilo prianie, tanecek s Fedexom, verim, ze ho poriadne vyzvrtas...... Petre nebolo dopriane, asi nie je az taka dobra tanecnica :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist