Muguruzaová v Monterrey ukončila osm měsíců dlouhé čekání na titul

9. 4. 2018, 06:29
Aktuality 6
WTA MONTERREY - Španělka Garbiñe Muguruzaová v mexickém Monterrey potvrdila roli největší favoritky. Světová trojka sice ve finále poprvé na turnaji ztratila set, ale zápas proti Maďarce Timee Babosové otočila a radovala se z prvního triumfu od loňského srpna. Ze svého celkově jubilejního 10. finále vydolovala 6. titul.
Profily hráčů
Garbiñe Muguruzaová

Světová trojka Garbiñe Muguruzaová na žádném ze sedmi letošních turnajů nezazářila. Pouze jednou vyhrála alespoň tři zápasy po sobě, což jí v Dauhá stačilo na finále.

Svůj nejlepší týden v roce 2018 tak čtyřiadvacetiletá Španělka prožila až na osmý pokus. V mexickém Monterrey, kde byla jedinou hráčkou Top 20 v soutěži, potvrdila roli favoritky ve všech pěti utkáních. 

Jediný set ztratila až v nedělním finále proti čtvrté nasazené Timee Babosové. Svou maďarskou vrstevnici zdolala 3-6 6-4 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 5-0.

Bilanci ve finálových zápasech tak dvojnásobná grandslamová vítězka vylepšila na 6-4. Turnaj vyhrála poprvé od loňského srpna, kdy triumfovala v Cincinnati.

"Zakončila jsem sezonu na betonech nejlíp, jak jsem mohla, a teď se hrozně těším na antuku. To je můj povrch," řekla královna Roland Garros z roku 2016 a Wimbledonu 2017. s minimálně jednou trofejí zakončí pátou sezonu po sobě, přičemž zatím pouze loni dokázala triumfovat dvakrát.



Babosové se nepovedlo navázat na rok 2012, kdy si v Monterrey zahrála poprvé ve finále turnaje WTA a nakonec i získala premiérový titul. Finálovou bilanci má nyní 3-5, když nenavázala na únorový triumf z Tchajpeje. 

"Každá porážka bolí, obzvlášť pak ta ve finále. Ale prožila jsem tu skvělý týden a za rok se sem znovu ráda vrátím," řekla 39. hráčka singlového žebříčku Babosová, která je aktuálně čtvrtou nejlepší deblistkou světa.

• WTA ITERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (08. 04. 2018)
• Dvouhra - finále •
Muguruzaová (1-Šp.) - Babosová (4-Maď.) 3-6 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Broadyová/Sorribesová (Brit./Šp.) - Krawczyková/Olmosová (USA/Mex.) 3-6 6-4 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Hector21
vloni byla ta vítězka mnohem hezčí....

jojo, kdeže loňské sněhy jsou :(
Reagovat
blixa
To je ale blbost. Letos je nejskrásnější !!! Vůbec tomu nerozumíš ;-)
Reagovat
Hector21
dej si placku na čelo, plantážníku jeden nemytej....
Reagovat
blixa
Hele, chasníčku ... važ slova !!! Koťátko je nejkrásnější tenistka na okruhu a vopovaž s s tím nesouhlasit !!! ;-)
Reagovat
Hector21
a víra tvá tě uzdravila...prd a dva zvonečky...
Reagovat
EllNino
Jojo, Nasťa v zádeli :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist