Muguruzaová: Vyhrát French Open bylo jako oboustranná mince

26. 12. 2016, 09:48
Aktuality 4
Letošní sezona světové sedmičky Garbiñe Muguruzaové byla tak trochu jako horská dráha. Španělská tenistka nezaznamenala kromě premiérového grandslamového titulu na French Open větší úspěch. Právě ostatní neúspěchy chce rodačka z venezuelského Caracasu hodit za hlavu a ráda by v příštím roce navázala na formu, která jí k zisku prvního grandslamového triumfu pomohla.
Profily hráčů
Gabrine Muguruzaová

Divoký rok má za sebou Garbiñe Muguruzaová. Španělská tenistka, které momentálně patří sedmá pozice v žebříčku WTA měla letos značně nevyrovnané výsledky.

Jeden obrovský úspěch ale na kontě má. Na pařížské antuce nenašla přemožitelku a získala ve 22 letech svůj premiérový grandslamový vavřín, když ve finále udolala tehdejší světovou jedničku Serenu Williamsovou.

Na ostatních turnajích velké čtyřky se však rodačka z venezuelského Caracasu herně trápila, dokonce nepřešla ani na jednom z nich přes třetí kolo. Rovněž na turnajích WTA se Španělce nedařilo. Ani jednou se nepodívala do finále. Nejlepších výsledků dosáhla v Římě a Cincinnati, kde postoupila mezi poslední čtyři.

"Vyhrát French Open bylo nejlepším a zároveň nejhorším okamžikem letošního roku," řekla Muguruzaová. "Možná to zní divně, ale bylo to jako oboustranná mince," dodala.

"Vyhrála jsem v Paříži, ale bylo těžké hrát na ostatních turnajích v takové formě. Cítila jsem větší zodpovědnost, tlak, zájem médií i fanoušků, takový ten pocit, že musíte vyhrávat, protože se to od vás očekává," popsala,

Cíl nadcházející sezony má Muguruzaová jasný: vystoupit z horské dráhy a najít vyrovnanost ve své hře. Právě ta třiadvacetileté Španělce v průběhu roku chyběla.

"Podle mě nemůžete v tenise dosáhnout všeho, čeho jste chtěli, například už ve 25 letech. Je to delší proces. Můj názor je takový, že ve 22 letech nikdo nehraje svůj nejlepší tenis. Člověk má v takovém věku pořád prostor se zlepšovat."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Alexandria
Pisem zu preto tak"husto"mozna jednotvarne/pardon,nech mi je dovolene,lebo pocas bezneho roka nebudem mat cas,vsetkym zelam to NAJ, hlavne zdravie a ospravedlnujem sa tym,ktori maju k mojmu pisaniu vyhrady dakujem!
Reagovat
Alexandria
Mila Garbine Muguruza Blanco!Prajem to len NAJlepsie,aby si "neprepadla",ba naopak,postupla co NAJvyssie,tak ako prajem "Pliskam"Karolinke i Kristynke,aby aj Kristynka urobila znacny skok a vyuzila dane dary nadania.Tak isto prajem dobry,ba skvely rok malej Simone Halep.Radwanska je"stara mazacka"ta si poradi,detto tak i A.Kerber.A este ku Karolinke Pliskovej,aby s novym trenerom nemala ziadne zadrhely,ale aby to islo ako sa vyzaduje!P.Kvitovej ,ako vzdy prajem uzdravenie a "neurychlovanie"len trpezlivost a trpezlivost!Trpezlovost sa vyplati!---------P.S.Hracom budem priat inde,tu prajem hrackam!
Reagovat
smazaný uživatel
Docela divná sezona, vyhrála FO a pak na žádném dalším turnaji nevyhrála 4 zápasy po sobě a pouze na dvou turnajích vyhrála 3 zápasy po sobě. Pak kdo je tu nevyrovnaný :)
Reagovat
kada.tom
no, pokud nebude schopna obhájit do FO to, co nasbírala loni (a že se jí docela dařilo), tak po FO spadne dost dolů ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist