Murray a Nadal v Pekingu přehráli italské soupeře

4. 10. 2016, 22:06
Aktuality 17
ATP PEKING - Největší favorité turnaje v Pekingu Andy Murray a Rafael Nadal zvládli své první zápasy bez problémů. Nejvýše nasazený Brit porazil poosmé v řadě Andrease Sepiho, španělský šampion z roku 2005 ztratil pouhé dva gamy s dalším Italem Paolem Lorenzim.
Andy Murray

Andy Murray má v plánu zaútočit na post světové jedničky a v závěru sezony má šanci ztrátu na Novaka Djokoviče snížit. Úspěch v Pekingu je tak pro devětadvacetiletého Brita jedním z mnoha důležitých kroků, které ještě musí udělat. 

Do podniku ATP 500 vstoupil očekávanou výhrou nad Andreasem Seppim.O tři roky staršího italského soka, který se v září oženil, porazil 6-2 7-5 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 8-1, když prohrál pouze první střetnutí před deseti lety. Od té doby prohrál jediný set.

"Dokázal jsem využívat hodně šancí při jeho servisu. On má velmi dobrý timing a údery trefuje čistě. Vždy se snažím, aby se nedostal do rytmu. A dnes mi to znovu dobře fungovalo," řekl Murray, kterého v létě trápily bolesti ramena. Nyní už je prý ale stoprocentně zdráv. 

"V posledních týdnech jsem nehrál, takže mám ve své hře co zlepšovat. Ale byla tam (v zápase) spousta dobrých věcí a každým zápasem se to bude zlepšovat. Nejsem zraněný, cítím se v pohodě a jen teď potřebuju co nejvíc zápasů," dodal rodák ze skotského Dunblane. V osmifinále se Murray utká s Rusem Andrejem Kuzněcovem (h2h 1-0).

Roli favorita dnes potvrdil i Rafael Nadal, který z kurtu vyprovodil Paola Lorenziho výpraskem. Na vítězné údery Itala přestřílel 28-2 a zvítězil suverénně 6-1 6-1.

Třicetiletý Nadal hraje v Pekingu pošesté v kariéře. Při své premiéře v roce 2005 triumfoval, v letech 2013 a 2015 prohrál finále se šestinásobným šampionem Novakem Djokovičem. Ten letos v čínské metropoli kvůli zranění chybí. 

Na svého osmifinálového soka si druhý nasazený Nadal musí ještě počkat. Ve čtvrtek se utká buď s Francouzem Adrianem Mannarinem, nebo s krajanem Albertem Ramosem, který si v neděli zahrál finále v Chengdu.

• ATP 500 PEKING•
Čína, tv. povrch, 4.164.780 dolarů
úterní výsledky (04. 10. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Murray (1-Brit.) - Seppi (It.) 6:2, 7:5
Nadal (2-Šp.) - Lorenzi (It.) 6:1, 6:1
Raonic (3-Kan.) - Mayer (Něm.) 6:3, 7:6 (7:1)
A. Zverev (Něm.) - Thiem (4-Rak.) 4:6, 6:1, 6:3
Sock (USA) - Ze Zhang (Čína) 6:3, 7:5
Kuzněcov - Kravčuk (oba Rus.) 6:1, 6:4
Fognini (It.) - Troicki (Srb.) 2:6, 6:2, 7:5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
dadaft
Andy vcelku v klidu, nějaké chybky by se našly, ale netřeba přehánět.

dneska z Kuzněcovem a předtím Sock se Zverevem,,,,,,,,,,,,, dneska dám mužskému tenisu šanci, tohle by mohly být skvělé zápasy!

trochu mrzí, že Novasport nemá místo ATP Peking a Tokio raději jen Peking, ale ATP i WTA -- přeci jen u žen má český tenis víc želízek v ohni,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
* s Kuzněcovem :))
Reagovat
Fandina
V Tokiu ale hrál Berďa hraje Veselka a bude hrát Radek. Jinak souhlas, také bych ráda WTA, ale to jak známo vlastní Digi Sport. Ale příští rok už snad O2 ne.
Reagovat
Fandina
Tak bohužel, Berďa prohrál první set v TB a ve druhém ho Muller rozstřílel 6:1. Berďa si nechal masírovat nohu a tu si předtím rozcvičoval, ale Muller hrál dneska úžasně. Bála jsem se ho a bohužel oprávněně.
Reagovat
Krisboy
Muller hraje na starý kolena nejlepší tenis v kariéře. Bohužel pro Tomáše.
Reagovat
Krisboy
A je to. Tak to tam musí vyfackať J1rka.
Reagovat
Krisboy
1:5, Tomáš is over :(
Reagovat
George_Renel
Tomáš je naprosto jalový na příjmu. Dnes to nedopadne dobře. :-/
Reagovat
George_Renel
Tak jsem se, bohužel, nespletl. Tomáš dnes levoruký servis soupeře absolutně nezvládal. Navíc se od půlky 1. setu potýkal s nějakým zdravotním problémem.
Tímto se asi rozloučil s šancí být účastníkem TM jinak, než pouze jako náhradník.
Reagovat
Fandina
Ještě má šanci ve Vídni a v Paříži. Tam by mohl nahrabat nějaké body.
Reagovat
Fandina
A příští týden v Šanghaji.
Reagovat
turista
Naštěstí má Berďa aspoň z minulého turnaje titul.
Reagovat
adalv87
Berdychu doprdele začni hrát!!!!
Reagovat
Lunej..
Odehral 3 gemy a zacalo prset, tak jdu zase spat. Moc vymen asi nebude, pokud si oba udrzi uroven svych podani.
Reagovat
Lunej..
Kecam, dva gemy a za stavu 1:1 odchazeji z kurtu. Tak dobrou:)
Reagovat
George_Renel
Vstávej, už zase hrají. ;-)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist