Murray: Je nutná změna. Dlouhé pauzy našemu sportu škodí

31. 8. 2021, 13:16
Aktuality 30
Čtyři a tři čtvrtě hodiny bojoval bývalý první hráč světa Andy Murray v prvním kole US Open Stefanosem Tsitsipasem, než třetímu nasazenému Řekovi podlehl v pěti setech. Vítěz newyorského grandslamu z roku 2012, který vedl 2-1 na sety, po zápase vyčítal soupeři údajné nesportovní chování. Tsitsipas si po třetí sadě vyžádal pauzu na ošetření levé nohy a po čtvrtém setu se odebral do šaten, kde strávil asi osm minut.
Profily hráčů
Andy Murray

"Je to fantastický hráč. Hraje skvěle, ale na tyhle věci nemám absolutně čas. Ztratil můj respekt," řekl čtyřiatřicetiletý Brit. "Neporušil jsem žádná pravidla. Hraju podle nich a držím se toho, co je podle ATP v pořádku," uvedl Tsitsipas, který v tie-breaku druhého setu odvrátil dva setboly a vyrovnal na 1-1.

"Když hrajete takovýhle brutální zápas a na sedm, osm minut přestanete, vystydnete," stěžoval si Murray. "Nemůže být náhoda, že se to stává zrovna v těchhle chvílích. Je to zklamání, protože cítím, že to ovlivnilo výsledek. Neříkám, že bych ten zápas určitě vyhrál. Ale hru ty přestávky ovlivnily," konstatoval trojnásobný grandslamový šampion, který po vleklých potížích s kyčlemi a opakovaných operacích figuruje ve světovém žebříčku na 112. místě.

"Jestli mi něco chce říct, měli bychom to probrat spolu, abychom si to vyjasnili," reagoval na Murrayho stížnosti Tsitsipas. "Bavíme se o tom pořád," uvedl Brit, který je členem hráčské rady ATP.

"Některá doporučení tu jsou. Třeba když si řeknete o zdravotní nebo jinou pauzu před mým podáním, tak game ztratíte. Možná reaguji přehnaně, protože jsem prohrál zápas. Ale když tu teď sedím, mám pocit, že je to nesmysl a je nutná změna, protože to tomuhle sportu škodí," prohlásil Murray.

Jinak mohl být se svým výkonem spokojen. "Říkám to už několik měsíců, že vím, že mám na to, abych takhle hrál. Potřebuji víc hrát a nastupovat proti těmhle klukům," konstatoval po prvním utkání s Tsitsipasem v kariéře.

Zatímco Murray odehrál teprve sedmý turnaj ATP v sezoně, Tsitsipas si připsal 49. vítězství v tomto roce, což je nejvíce na elitním okruhu.



Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
PetaM
Líbí se mi, jak brečí. Dal bych mu lízátko.
Reagovat
baba
nevím, co to děláte. Tsisi si prostě odběhl a pokud je to dovolené, Andy si může pouze povzdechnout, že to ovlivnilo jeho hru - ale nic víc. Všichni tady velebíte Báru Krejčíkovou, ale ta to dělá pravidelně před třetím setem a někdy jsou to hoodně dlouhé pauzy a to tady nikomu nevadí?!?! Nebuďte pokrytečtí.
Reagovat
spaniel
Tsitsipas u me hodne klesl letos? Murray ale mel vyhrat TB druheho setu a bylo by.
Reagovat
Kozoroh
Andy s rouškou na tiskovce působí jak kůl v plotě, ostatní hráči absolvovali tiskovky bez ní. smile
Reagovat
SwissMaestro
Musel dát najevo jak ho covidí situací tíží a respektuje ji poté co tak obhajoval vakcíny a chce aby se všichni hráči nechali naočkovat.
Reagovat
gigin
https://www.sport.cz/tenis/us-open/clanek/2680708-to-je-stupidni-zuril-kyrgios-kvuli-rucniku-spanel-ho-pak-z-us-open-rychle-vypakoval.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
gigin
Takže psát smsky někomu při zápase je taky součást hry? Chodit na 20 minut na záchod je taky součást hry? Potřebuju se jít vys*at, oh, je to součást hry. To je stupidní," rozčiloval se dál Kyrgios.
Reagovat
gigin
Takže kakat se nesmí, nebo jak to teda je? Čert aby se v tom vyznal.
Reagovat
paddy
to chtějí vědět všichni včetně Raplha smile
https://www.youtube.com/watch?v=rL70mEE5-GQ
Reagovat
brixner
No, Gigi, já, kdybych byl profík, tak položim nejdřív v klídku kabel a pak du teprve hrát a todlencto všechno proč?? No abych nemusel letět pokládat kabel během zápasu, to dá přece rozum todlencto, né?!
smilesmilesmile
Reagovat
gigin
No, u nás sa pořádá na podzim každoročně Burčák cup a to je pak těžké. Někdy věším prádlo po areálu, jako Gulbis.
Reagovat
SydneyOpen
To je fakt idi.ot
Reagovat
gigin
Jako má pravdu. Ale s tím tvým výrokem celkem souhlasím.
Reagovat
gigin
*podle mne má pravdu. To je jas :))
Reagovat
SydneyOpen
pravdu z poloviny má, ale snad není turnaj kdy by si na něco nestěžoval.
Reagovat
gigin
Možná AO je v poho? :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Filozof se asi dlouho díval na zápasy mladého Novaka. Měl by to už vypnout a zbrchat se. smile
Reagovat
Pe3k
Na nastupující Big 3 (ikdyž oni jsou big hlavně výškou ne výsledky) Zverev, Tsitsipas, Medvěděv je zajímavé, že všichni 3 jsou bad boyové.
Reagovat
Andrew89
už to nehul. Stefanos to dělá pořád a jestli to je dobře nebo špatně je věc do diskuze - není to zakázané, takže asi tak. Ale myslel jsem, že za tu dobu co je na okruhu už by mohl mít určitý nadhled a zkušenosti. Vyvádí jak rozmazlenej fakan. Chápu, že už se viděl, že vyhraje, ale vyhraješ až proměníš MP, dřív ne. Alexovi to udělal taky a stejně vyhrál.....nehledě na to, že sám má máslo na hlavě za jeho karieru hned několikrátsmile
Reagovat
Andrew89
ale ten tweet mě rozesmál taky :Dsmile
Reagovat
Andrew89
Stefanos chodí na mobil...Novak si tam vždy lupne něco proti umření na kurtu...je to proste součást taktiky
Reagovat
Herbert_Hoover
Mít cit pro fair play, nějakou morálku, je holt výsada jen skutečných legend. Tam se tento beach boy řadit nikdy nebude. Saša se nad tím taky pozastavil, přestože vyhrál. Nedalo by se říct, že by mu to nevadilo. Jeho podání ruky bylo vstřícnější pochopitelně, ale naopak Štefan se tvářil jako zkažené vejce, přitom měl ten nejmenší důvod, místo pokory byl ještě "odtažitý" až arogantní...vyklubal se z něho (ne)pěkný hejsek a to jsem v něj tak věřil.. :)
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
SydneyOpen
To říká ten pravej smilesmile
Reagovat
Nola
jj, ale von si to moze dovolit, bo je jeden z privilegovanych, este ho budu vynasat do nebies *47

taka klasicka hra na ublizeneho :D
Reagovat
paddy
Gramatikopoulou by Andyho mohla vzít do učení smile

na konci tweetu je záchod a raketa
ten hajzl by se nám na TP hodil místo některých nepoužívaných emotikonů smile

spekuluje se, že Tsitsi si prý šel koupit hamburger smile

https://www.youtube.com/post/UgzQmlheBzwrknxZwxN4AaABCQ
Reagovat
Pe3k
Hráči jako Tsitsipas, Nadal apod. si najdou vždy cestu jak být nefér v rámci pravidel. Zakážou chození do šaten mezi sety a všichni si budou pořád brát medical time out apod.
Reagovat
Patik
Jeden zápas zmení hráča takmer na nepoznanie..Tsitsipas tak trochu klesol v mojích očiach po RG ale to je jedno.
Reagovat
Patik
*Jeden prehratý zápas
Reagovat
Mayo
Sir Andy vraví múdro smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist