Murray kyčel nedoléčil, z US Open se odhlásil

26. 8. 2017, 22:03
Aktuality 50
Brit Andy Murray vynechá kvůli zranění kyčle poslední grandslam sezony US Open. Druhý hráč světového žebříčku hrál naposledy zápas 12. července ve Wimbledonu, kde ho ve čtvrtfinále vyřadil po pěti setech Američan Sam Querrey.
Profily hráčů
Andy Murray

Třicetiletý Murray se následně odhlásil z turnajů v Montrealu a v Cincinnati. Kvůli tomu přišel tento týden o post světové jedničky, o nějž ho připravil Španěl Rafael Nadal.

Na US Open Murray získal před pěti lety první ze tří grandslamových titulů, loni vypadl ve čtvrtfinále.

"Zkoušel jsem odpočívat a rehabilitovat, abych byl připraven. Posledních pár dnů jsem už trénoval, ale na to, abych mohl celý turnaj vyhrát, to stále ještě bolí," řekl Murray na dnešní tiskové konferenci v New Yorku.

Letošního US Open se tak nezúčastní celkem pět z Top 11. Sezonu už kvůli zranění ukončili Novak Djokovič, Stan Wawrinka a Kei Nišikori, po operaci zápěstí je Kanaďan Milos Raonic.

Místo Murrayho si v New Yorku zahraje jako lucky loser Slovák Lukáš Lacko, který bude proti Francouzi Benoitu Paireovi usilovat o premiérový postup do druhého kola US Open. Předchozích sedm startů v hlavní soutěži pro něj skončilo vždy na prvním soupeři.

Britovu pozici v pavouku zaujal šampion z roku 2014 Marin Čilič, který do turnaje vstoupí proti domácímu Tennysi Sandgrenovi.

Murray si své odhlášení nechal pouhý den po losu. Ve spodní polovině pavouka tak nyní zůstali nejvýše nasazenými Němec Alexander Zverev, Chorvat Čilič a Francouz Jo-Wilfreid Tsonga. Naopak v horní polovině pavouka jsou oba největší favorité Rafael Nadal a Roger Federer, které doplňují Grigor Dimitrov, Dominic Thiem, Nick Kyrgios či Tomáš Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
Labi
některá má slova byla unáhlená, každopádně to jeho zranění trvá několik týdnů a pokud nebyl fit den před losem, tak nemohl být logicky fit den po losu, několika týdenní zranění se nevyléčí z ničeho nic za tak krátkou dobu a asi se měl rozhodnout dříve...o těch pár hodin...co se týče Rafy a Federera, pokud chtějí vyhrát stejně musí porazit kohokoli
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, trocha hystérie sa tu strhlo na Andyho hlavu...Neregistrujem tu Rafa fans, holt fanatici iní nebudú...Namiesto toho, aby sa im ulavilo, ze maju o súpera menej, tak ho začnú obvinovat, ze znicil turnaj. Usmevne. Mal byt Federer vyssie v rebricku a hotovo...
Reagovat
fialka
Ja sa radšej takej hystérie vyhýbam. Je mi to treba?
Reagovat
Herbert_Hoover
Na hystériu je vždycky vela času :) možná budu hysterický, pokud Rafa prohraje třeba s Lajovičem ;)
Reagovat
fialka
no, to si viem predstaviť, uff
Reagovat
mahycek
Oprava. Není u mně problém vydržet občas i u hudby popové, či někdy dechny. Jsem tolerantní i když trpím.
Reagovat
mahycek
Nevím, tedy proč Andy Murray zničil US- Open, Gigine. Jasně, mohl se odhlásit v pátek před losováním, ale myslím si též, že to neudělal schválně. To bysme mohli říkat, že Djokové Wawrinkové, Nishiové a další znehodnotili turnaj ? To je blbost, každý ttu chce hrát. Nevím, příspěvky na které jsi odpovídal jsem vůbec nečetl. Přijel jsem před pátou ranní a ejhle stihnul jsem i box. I když jako vůl jsem přenos nechal nahrávat od půl druhé. Takže Gigine v pohodě a Rogere jdem na to. Akorát to 1 kolo z toho se trochu děsím. A teď si v klidu příspěvky přečtu, na které si musel reagovat. S pozdravem rocker tělem i duší, muzikant a zpěvák, až do smrti. Mahycek. P. S. Není pro mně vydržet ve společnosti starších i žen u Popu a snad i trochu hudby dechové, ale trpím, zároveň jsem toleratní člověk.
Reagovat
Pe3k
Omg však to nepsal Gigin.
Reagovat
Nola
Andy prajem skore uzdravenie
Reagovat
Nola
podla vsetkeho vcera este trenoval, tak urcite planoval hrat

https://www.youtube.com/watch?v=_BkXaYyuh-Q
Reagovat
gigin
Bůh žehnej Siru Andrewovi aneb óda za zničení US Open

Ahoj všichni, z ústředí klubu FMF (pokud něco už zapomněl ? Fucking Murray Fans) posíláme prosluněný pozdrav všem lidem, kteří tak krásně projevují ?úctu? skotskému zmr*ovi, arogantovi, nejhorší světové jedničce ever, podrazáckému břídilovi, Siru Fuckovi, který vlastně nikomu na turnaji chybět nebude.

My v FMF nemůžeme říct, že nás odhlášení našeho favorita těší, ale přejeme mu naprosté uzdravení, i kdyby to mělo znamenat konec sezony. Avšak toto ohlášení zdá se nám poněkud šťastným, pokud musíme použít slova klasika. Nádherné zničení turnaje, který je vlastně tady jenom exhibicí dvou hráčů a strašně mu to ublíží, když jsou spolu v jedné půlce. On totiž ten zubatý ryšavý Skoťák dokonce i zmanipuloval los.

Abych se dostal k pointě. Strašně nás všechny (nás 2, však vy víte) těší hysterie, jakou to vyvolalo, kdyby to sám Andy věděl, tak si to možná i opravdu naplánuje. Nemůžeme říct nic jiného, že nás vaše reakce tak těší a tak jsme si je už večer užili, že nezbývá nic jiného, než vám za ně poděkovat. A taky popřát vám krásný turnaj. Ježiš, sorry, ten vlastně krásný být nemůže, když ho ten břídil celý zkurvil že jo.
Reagovat
gigin
Ještě bych dodal, že každý hráč, který má jisté místo v MD, má právo se rozhodnout, jestli nastoupí nebo ne, i kdyby se tak rozhodl třeba 10 minut před zápasem. Andy evidentně chtěl na USO moc startovat a do poslední chvíle doufal, že to bude možné, ale nakonec to nešlo. Myslím, že takhle je to lepší, než kdyby nastoupil nepřipravený a skončil na turnaji nějak ostudně.To by zase bylo keců, že zbytečně zabíral místo v pavouku nějakému LL. A i kdyby připravený byl a nedejbože došel do finále, nebo by chraň bůh třeba i vyhrál, zase by byly kecy, že měl easy los a ostatní favoriti se vystříleli mezi sebou.

Prostě ten hnusácký skotský sráč se tady nikomu nezavděčí. Teda vlastně jo, kdyby se sebral a navždy vypadnul, to by asi byla většina spokojená. Ale tu radost vám jen tak neudělá a bude i nadále ničit turnaje svojí přítomností, prznit losy a vyhrávat díky okolnostem. Na tomto portálu mu 99% uživatelů nikdy neprojevila ani sebemenší respekt a všechny jeho úspěchy schazovala, proto jsme moc rádi, za způsob, jakým vycouval z turnaje a "zničil" ho. Je to krásné zadostiučinění, že lidé, kteří se tu do něj navážejí, nebudou moct onanovat nad úúúúúúžasným finále Federer x Nadal. Díky Andy!
Reagovat
Nola
+ 1
Reagovat
sprchon
Mut? :)

+1
Reagovat
Pe3k
-10

99% určitě ne, byť je to většina.
Kdo to psal? Tomasinho prostřednictvím gigina?
Hroznej crying post hoši. I když v situaci Můry se nic jiného čekat ani nedá...

Btw.finale FeDal asi těžko...
Reagovat
Ondra979
tak hlavne ze z toho mas radost..ale uvidime, treba se turnaj i tak vydari a Muirray mi tam urcite chybet nebude
Reagovat
gigin
Psal to tomasinho a Mut. Každý část. Chtěli to dát sem, tak jsem jim to sem dal. Tečka :)
Reagovat
kada.tom
Sice škoda, že Andy odstoupil, ale dalo se to čekat.
Nicméně dobře, že tak učinil až po losu :-D
Fakt, že Rafa s egoistou jsou v jedné půlce je moc fajn :-)
Reagovat
Labi
škoda? moc si nemyslím, letos byl na úrovni hráče na pokraji Top 20, když si odmyslíme FO, slyšet o něm bylo jen díky jeho propadu a tomu, že díky bodům z loňska byl vysoce nasazený a měl moc tím udělat z losu frašku ...pro tenis to letos škoda fakt nebude ;)
Reagovat
Kozoroh
Je jisté, že Rafa letos další prohru ve finále GS s egoistou neschytá. V SF je, jak víme, přijatelnější :-P
Reagovat
Nola
Andy to tu schytava.... nemam pocit, ze by odstupil schvalne, alebo z vypocitavosti, aj ked sa tato moznost tak nejak ponuka
NY mohol navstivit aj inokedy, urcite by bol radsej travil cas s rodinou, zrejme si myslel, ze je uz zdravotne OK a chcel zastavit prepad rebrickom, neobhajoval zase tolko bodov a los mal priaznivy....
format GS ma vyhodu v tom, ze po zapase nasleduje den volna, aj ked to neplati vzdy u vsetkych hracov /Wimbledon 2017/, ti najlepsi dostanu najlepsie casy a moznost hrat aj za nepriazniveho pocasia, cim ziskavaju vyhodu nad tymi ostatnymi, Andyho odstupenie zrejme sposobilo nevyvazenost losu, ale nestalo sa to prvykrat, niekto musel porazit 2 hracov TOP4 cestou za titulom, iny ziadneho.....
Reagovat
Kozoroh
Zakopaný pes je v tom, že pouhých 5 bodů scházelo k tomu, aby dvojkou místo Andyho byl Roger. Andy jako trojka by byl v horní půlce a los by byl vyrovnanější než je tomu teď. Jeho odstoupení by pak los moc nenarušilo. Takhle jsou z USO dva turnaje v jednom.

Odstoupením před losem by nic nezkazil, ale pozdním odhlášením los poškodil. A tak schytává kritiku zaslouženě.
Reagovat
Nola
je snad Andyho chybou, ze Fedex vynechal antukovu sezonu, resp. vynechal Cincy? ak sa objavil v NY, urcite bolo jeho cielom startovat na GS, mohol ten los, este viac vyhnojit, ak by skrecoval 1.zapas.....
mozno do poslednej chvile dufal, ze startovat bude, mozno odstupenie po lose bolo takticke, to sa uz nedozvieme, ale nevidim dovod, aby bral na niekoho ohlady, ty ano? tenis je individualny sport, ako povedala Garbine, Masha, v poslednom rozhovore to naznacila aj Kaja Pliskova - na okruhu nema priatelky iba konkurentky, to iste plati v tenise muzskom ak niekto tvrdi nieco ine, je na velkom omyle....
Rafa vlani tiez odstupil z FO po 2.kole, pozastavil sa niekto nad tym ? nie
Reagovat
Ondra979
naprosto souhlasim, kdyby odstoupil pred losem, tak nikdo nemohl rict ani pul slova, ale takhle se nemuze nicemu divit - podle me vedel, ze nejspis nebude moct nastoupit, vypada to takhle opravdu divne. Ano ma na to pravo ale my mame pravo ho za to kritizovat..takze asi tak, pavouk je letos opravdu hodne nevyvazeny a Murray tomu jeste vic uskodil
Reagovat
a.magerova
V den losování TO ještě nevěděl a hned den po losu už tomu nedal žádnou šanci?! Dost podivné, pochopila bych, kdyby odstoupil v den zápasu, ale z mého pohledu, odstoupením Andyho se kvalita turnaje nijak nezměnila... jen je zvláštně rozlosován...
Reagovat
Aussie
Já bych ho hned neodsuzoval. Jak říkáme my znalci tenisu: Audit et altera pars, neboli je třeba se na to podívat i z opačné strany sítě.
Třeba opravdu do poslední chvíle věřil, že bude schopen hrát, trénoval a najednou to zase někde ruplo a bylo po ptákách. Mezitím přešla lhůta k odhlášení, takže zavdal příčinu všem Murray-haters k náramnému povyku.
Reagovat
Labi
dobře, sám by začínal zápas za cca 2-3 dny to už nepočkal ale zároveň to oznámit hned po losu?
Reagovat
Aussie
Já nevím. Jen bych ho hned neodsuzoval, když nikdo nevíme, jak to vlastně bylo.
Reagovat
Ereinion
Se tam budou muset ještě dostat...Roger možná není 100% a Rafa teď taky neodehrál žádný extra zápasy...Berdych či Dimitrov můžou být easy stopka.
Reagovat
Kozoroh
Proč by neměl být Roger 100%, když sám uvedl, že je v pořádku?
Reagovat
gigin
Tak nebude říkat, že je v péčku...
Reagovat
smazaný uživatel
To vypadá na čistú férovku, kto z koho medzi Rafom a Rogerom...Nikdy sa v NY nestretli a teraz po sebe pojdu ako besné psy...GS teoreticky na dosah, teoreticky..
Reagovat
Ereinion
S
Reagovat
gigin
http://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/index.html?promo=subnav
Reagovat
historik
Tohle je břídilství nejvyššího kalibru. To, že není zdravotně fit věděl a měl se zachovat zodpovědně. Los naprosto zkažený a úplně na nic.
Reagovat
a.magerova
Jj... jako jednička stál za ho... tedy za nic a teď ještě tohle, to mu na popularitě opravdu nepřidá... :-/
Reagovat
Kozoroh
To se mi snad zdá. Murray nesmyslně a nezodpovědně vyčkával, aby nakonec zprznil los. Břídilství, které poškodilo nadcházející USO, kde Federer, Nadal, Dimitrov, Kyrgios a další jsou namačkaní v horní půlce. Děkujeme, Sire Fucku!!
Reagovat
Franky
vzdy to bol nechutny ksicht so slabymi maniermi a teraz to len potvrdil...
Reagovat
Jam
Nechápu jak se může takhle blbě změnit los. Proč jde na místo nasazené dvojky nasazená pětka?
Reagovat
a.magerova
A z Nadalova pavouka přehodili na původní místo Čiliče (5) Querreyho (17)
Reagovat
a.magerova
Ale zas Kohlschreiber na TOM konečně vydělal... poslední roky měl vždy smůlu na první kola... :-/
Reagovat
horska.kraslice
Lacko jako další LL.
Reagovat
a.magerova
Cesta přes Paireho nelehká...
Reagovat
Herbert_Hoover
No hlavně na tom vydělal Izzy, který by mohl celkem brzy narazit na Kohliho, se kterým už třikrát na USO padl ;)
Reagovat
a.magerova
No jo vlastně.... ale koukám, že od USO 2014 spolu nehráli... tož uvidíme, komu ta pauza případně pomůže... ;-)
Reagovat
milik254
Protože takové je pravidlo
Reagovat
Labi
Murray ukázal co je zač, naprosto ignorantský přístup k losu a jeho vážnosti, naprosto rozkopal letošní USO, trestat se to nedá nemůže přeci dostat trest za to že je zraněný ale tenhle kluk ztratil letos svůj respekt na kurtu i mimo něj tohle je dobrý podraz
Reagovat
horska.kraslice
Ale tak, není to poprvé ani naposledy, co se někdo odhlašuje na poslední chvíli. Asi moc chtěl hrát, tak čekal do krajního okamžiku.
Reagovat
safi1313
Teď se překope los nebo se i přesto Rafa s Rogerem ( nasazená jednička a dvojka) mohou utkat už v SF?
Reagovat
hatatytla
to včera ještě nevěděl?? proboha. Musí takhle zprznit los. De fakto se hrajou dva turnaje.Bravo Andy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist