Murray: Letos už se na kurt zřejmě nevrátím

6. 9. 2017, 15:28
Aktuality 14
Andy Murray se už s největší pravděpodobností letos na ATP Tour neobjeví. Druhý muž světového žebříčku to oznámil dnes na sociálních sítích, důvodem dlouhé pauzy jsou vleklé problémy s kyčlí.
Profily hráčů
Andy Murray

Třicetiletý Murray hrál naposledy v červenci ve Wimbledonu, kde v osmifinále i vinou bolestí kyčle podlehl v pěti setech Samu Querreymu. Pak přišel o celou část sezony na amerických betonech včetně US Open a nyní oznámil, že na kurty se pravděpodobně nevrátí ani během podzimu.

"Zraněná kyčel mě trápí několik měsíců. Během minulého týdne jsem to konzultoval s mnoha specialisty a svým týmem a shodli jsme se, že tohle je z dlouhodobého hlediska nejlepší rozhodnutí," uvedl Murray.

Britský tenista se prý nezúčastní říjnových turnajů v Pekingu a Šanghaji a zřejmě ani následujících halových turnajů ve Vídni a Paříži. Nezmínil se o listopadovém Turnaji mistrů, na který se stejně s velkou pravděpodobností nekvalifikuje. Loni na těchto pěti turnajích získal tituly a díky tomu se dostal do čela žebříčku, odkud ho v srpnu sesadil Španěl Rafael Nadal. Pokud se letos na kurty nevrátí, vypadne z Top 10.

Trojnásobný grandslamový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz zároveň oznámil, že sezonu 2018 začne v Brisbane. "Jsem přesvědčený o tom, že díky tomuto prodlouženému období odpočinku a léčby se vrátím na svou maximální úroveň a budu příští sezonu bojovat o grandslamové tituly," řekl Murray.

Svěřenec Ivana Lendla se tak nejspíš stane čtvrtým hráčem elitní desítky, jenž předčasně kvůli zranění ukončí sezonu. Dosud tento krok museli udělat Srb Novak Djokovič (předloktí), Švýcar Stan Wawrinka (koleno) a Japonec Kei Nišikori (zápěstí).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
Krisboy
To je dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy :(
Reagovat
panzer.dragon
http://i.imgur.com/pBCymdw.gifv
Reagovat
gigin
Reagovat
Nola
prajem skore uzdravenie, na konci roka bude zaujimave zlozenie TOP10, Andy, Nole, Nishi v nej urcite nebudu, Stan sa moze udrzat
Reagovat
anajka
Zrejme všetci tí, čo ukončujú rok už teraz si myslia, že v januári na AO dosiahnu to, čo Roger tento rok. Lenže už ich je toľko a víťaz môže byť len jeden....:)
A medzitým Roger prichystá niečo iné a v januári všetkých prekvapí. :)
Reagovat
ipko
tak hlavne že sa Rogerom hrať bude :)
Reagovat
ipko
*s Rogerom
Reagovat
aligo
Mistr Fucker bude chybět? Tak to budou moci děti na mužský tenis opět koukat....
Reagovat
Mayo
Nebudou, sú tam horší ako Sir
Reagovat
babolat.cz
že Tomášovi tahle velká marodka nepřišla v jeho lepších časech...
Reagovat
Kytka
Taky si říkám. Tomáš je teď taky zralý na marodku. Škoda.
Reagovat
Padme
Sice nejsem jeho skalní fanoušek, ale přijde mi škoda, že se o ten trůn nemohl poprat...
Reagovat
turista
Zcela souhlasím a věřím, že se první desítka z velké části proměněná v tenisový lazaret zase uzdraví. Zdravotní potíže hráčů ukazují na to jak současný profesionální tenis dává tělesným schránkám všech hráčů zabrat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist