Murray možná vynechá Wimbledon. Rozhodne se v nejbližších dnech

20. 6. 2018, 11:09
Aktuality 22
Andy Murray se včera vrátil na tenisovou scénu a na domácím podniku v londýnském Queen's Clubu svedl vyrovnanou bitvu s Nickem Kyrgiosem. I přesto si není dvojnásobný šampion Wimbledonu jistý, zda se letošního ročníku nejslavnějšího turnaje světa zúčastní. V All England Clubu, ostatně jako na všech grandslamech, se totiž hraje na tři vítězné sety a právě následující dny ukážou, zda je jednatřicetiletý Brit na takovou zátěž již připravený.
Profily hráčů

Andy Murray se včera po téměř roční pauze zaviněné zraněním a následnou operací kyčle vrátil na kurty a od loňského Wimbledonu odehrál první soutěžní zápas. V něm si vedl velmi dobře. Proti talentovanému Nickovi Kyrgiosovi neměl na domácí akci ATP v londýnském Queen's Clubu daleko k výhře, ale nakonec prohrál 6-2 6-7 5-7.

Jednatřicetiletý Brit zvládl téměř tříhodinovou bitvu nad očekávání. To ovšem neznamená, že se v dalších dnech nemůže objevit zdravotní problém. Proto se Murray zatím nerozhodl, co bude dál. Je tu však i možnost, že bude muset vynechat letošní ročník svého nejoblíbenějšího turnaje - domácího Wimbledonu.

"Zatím se k následujícímu programu nemůžu vyjádřit. Možná se objevím v Eastbourne a vynechám Wimbledon. Možná si v příštím týdnu zahraju exhibiční zápasy, které budou spadat do připravy na Wimbledon. Ještě jsem se nerozhodl. Jsem rád, že jsem dnes odehrál zápas," řekl Murray na tiskové konferenci po utkání s Kyrgiosem.

"Moc jsem toho ještě nenatrénoval. K tréninku jsem se vrátil teprve před pár týdny a začínal jsem hodně zlehka. První tréninky trvaly třeba jen půl hodiny. Proto jsem rád, že se mi podařilo sehrát vyrovnanou partii s Nickem."

O účasti v All England Clubu, kde by v každém zápase musel odehrát minimálně tři sety, se rozhodne v nejbližších dnech. "Musím teď chvíli počkat, co se bude dít. Start ve Wimbledonu budu konzultovat se svým týmem. Sám totiž nevím, co je teď pro mě nejlepší."

Nevypadalo to, že by měl Murray v téměř tříhodinovém souboji s Kyrgiosem nějaké zdravotní problémy, ale sám si moc dobře uvědomuje, že moudřejší bude den po zápase.

"Jsem teď trochu ztuhlý. To je po prvním zápase na trávě po dlouhé době celkem normální. Neprožívám nic neobvyklého. Od loňského Wimbledonu jsem měl nejdelší trénink asi hodinu a půl. Dnes jsem na kurtu strávil skoro dvakrát tolik, takže je to trochu nezvyk. Vedl jsem si dobře. Doufám, že se kyčel opět neozve."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
Padme
pořádný návrat, moc si toho kralování tenisu neužil... Snad se dá brzy zdravotně do kupy
Reagovat
Mayo
Návrat typu El Matador 2013?
Reagovat
Pe3k
Ten návrat po jeho dopingu a naklepu od Rosola bych moc nezmiňoval...
Reagovat
Mayo
Návrat po dopingu s ešte väčšou dávkou dopingu. Bolo to velkolepe.
Reagovat
Pe3k
Nic moc právě, na to, že pul roku odpočíval a v sezóně 2013 byl RF zraněný, takže sezona s mizernou konkurencí...
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
Ma3ek
tak toto vyzerá byt normálnejši povrch ako v Stuttgarte dokonca aj vymeny ale to je zas Andy lubil sa mi hral lepšie ako som čakal fandim mu v navrate
Reagovat
MorusRubra
Koukám,že japončík pěkně naklepává Thiema.
Reagovat
Pesek12
Hrál vůbec Nick naplno? Proti Stuttgartu se mi to zdálo nějaké pomalé... Ale je fakt, že jsem viděl jen pár míčků...
Reagovat
MartinPa
Když srovnám jeho zápas s Rogerem ve Štutgártu, tak tady to Nick pojal hodně exhibičně - v podstatě si z Andyho dělal soustavně prdel a první se prohrál jenom proto, že už to s tou exhibicí přehnal :-)
Reagovat
Patik
Neviem prečo ale príde mi že Kyrgios chce tou svojou exibičnou hrou ponížiť tých najlepších hráčov..povedať im že moja ležerná hra porazí váš profi tenis..len sa mu to nedarí lebo vždy dostane naprdel.
Reagovat
smazaný uživatel
definuj VZDY, pretoze s Federerom ma h2h 1:2, s Djokim 2:0, s Nadalom 2:3, jediny od koho dostava na prdel je Andy.
Reagovat
Patik
Tak nie vždy ospravedlňujem sa..s Andym prehrával..a s Federerom tiež.
Reagovat
Patik
Veľakrát keď hral Roger naplno a sústredene Nick odrážal jeho údery rôznymi tweenermi..akoby chcel znížiť jeho hru že to zvláda brániť s lahkosťou alebo exibičnými kúskami a napriek tomu prehral 3 zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
doufam, ze bude...celkem slusna sance chytnout do prvniho kola takove soupere jak Nadal, Cuevas, Schwartzman, Thiem, Goffin, Busta, Fognini, Cecchinato, Ramos-Vinolas, Ferrer, Sousa, Delbonis, Berrettini, Basilashvili, Munar, Pospisil, Albot, Lorenzi, Kicker, Lacko a Copil...celkem dost hracu na takovy easy start neco jako walkover...
Si myslim, ze to stoji aspon za uvahu.
Reagovat
smazaný uživatel
No takove vysnene 1. kolo Wimbledonu18.

Wawrinka vs. Djokovic
Murray vs. Nadal

:)
Reagovat
Patik
Kicker dostal zákaz na tri roky..Bola by to škoda inak pretože neodohral zlý zápas a do Wimbledonu to mohol ešte doladiť..prvé kolá by možno zvládol a postupne by sa do toho dostal..zrejme sa ale zdravotne necíti dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, Lacko.

Ten je v tom zozname "antukárov" úplne ako päsť na oko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Toho jsem tam dodal specialne pro Tebe!
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem.

Tak speciálne ja ti hovorim, ze to bolo úplne mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
A ten Pospisil ti jako pasuje jo :D))))
Reagovat
Krisboy
Správé rozhodnutí, sire. Za poslední rok jste odehrál jeden zápas (dokonce třísetový!!!), je čas odpočívat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist