Murray nebude hrát Davis Cup v Srbsku. Soustředí se na olympiádu

14. 7. 2016, 08:49
Aktuality 7
Úřadující vítězové Davis Cupu Britové se v nadcházejícím čtvrtfinále proti Srbsku budou muset obejít bez týmové jedničky Andyho Murrayho. Světovou dvojku a wimbledonského šampiona, který dal přednost přípravě na srpnové olympijské hry v Riu de Janeiro, zastoupí ve dvouhrách v Bělehradě Kyle Edmund a James Ward.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray v neděli triumfoval na trávě ve Wimbledonu a už v pátek měl hrát čtvrtfinále Davis Cupu na antuce v Bělehradu. Navíc už za 11 dní má britský tenista v plánu odstartovat na turnaji Masters 1000 v Torontu sezonu na amerických betonech a tak se i s ohledem na blížící se olympiádu, na které bude začátkem srpna v Riu de Janeiro obhajovat zlatou medailu, rozhodl daviscupové zápasy ze svého programu vyškrtnout.

"Tenhle termín je nejen pro Andyho, ale pro všechny opravdovou noční můrou, protože není snadné pořád střídat povrchy," řekl nehrající kapitán Leon Smith. "Minulý týden jsem doufal, že (Murray) nastoupí, ale pak vyhrál Wimbledon a před sebou má olympiádu a US Open. Doufám, že uspěje i tam, všichni mu to přejeme," dodal.

V britské nominaci, kterou dnes kapitán Smith definitivně potvrdil, jsou kromě singlistů Edmunda a Warda také Murrayho starší bratr Jamie a další deblista Dominic Inglot.

V nejsilnějším složení nejsou ani domácí, kteří postrádají světovou jedničku Novaka Djokoviče i týmovou dvojku Viktora Troického. Kapitán Bogdan Obradovič složil tým z kvarteta Dušan Lajovič, Filip Krajinovič, Janko Tipsarevič a Nenad Zimonjič. 

V Bělehradě, kde v těchto dnech panují tropické teploty, se bude hrát od pátku do neděle na venkovních antukových kurtech.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
turista
Vypadá to, že Davis Cup asi zanikne.
Reagovat
Grigor_Murray
Na jakém povrchu se bude hrát olympiáda?
Reagovat
mkubis17
hard
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně tam ale Andy jede s nimi.
Reagovat
lilly
Murray dělá dobře, on ví co má dělat.
Reagovat
kada.tom
Moudré to rozhodnutí :-)
Snad kdyby se hrálo doma, tak ještě, ale takhle by to nemělo většího významu, Britové by si mohli poradit se Srby i tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně jde i o povrch, místo, aby se připravoval na hardovou sezonu, tak by musel hrát na antuce prakticky bez tréninku, když v pondělí měl povinnosti (média a tak + oslavy).

Rozhodnutí určitě správné, léto je hodně nabité, proto je třeba teďka trochu odpočinout a trénovat na hard už.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist