Murray před zápasem s Djokovičem: Mám velkou motivaci ho porazit

2. 9. 2014, 13:48
Rozhovory 28
Už ve čtvrtfinále letošního US Open na sebe narazí předlonští finalisté finalisté Andy Murray a Novak Djokovič. Oba ve 4. kole neztratili ani set: Brit porazil Francouze Tsongu a srbský tenista si poradil s Němcem Kohlschreiberem. Moc se na ten zápas těším, mám velkou motivaci ho porazit, říká sebevědomě před utkáním Murray.
Profily hráčů
Andy Murray

Postupem času se tu zlepšujete a předvádíte jistější výkony, nemyslíte?
No, asi máte pravdu. Myslím, že jsem s Tsongou odehrál dobrý zápas. Hrát s ním je vždycky náročné, protože má dobré podání a velkou sílu. Minulý týden jsem se necítil ideálně, ale řekl bych, že teď je to mnohem lepší. Po prvním zápase jsem měl krizi, všichni se mě ptali na moje problémy, trápily mě křeče a nebylo mi zrovna do smíchu. Pak to ale rychle přešlo a já mohl hrát dál. Za pár dní se toho hodně stalo. Zítra mě čeká další velmi těžký zápas, ve kterém chci předvést to nejlepší.

Tsongu jste porazil ve třech setech, co vám ten zápas dal? Za poslední rok jste si tolik velkých vítězství nepřipsal. Pomohlo vám to teď nějak?
Když člověk vyhraje takový zápas, dodá mu to další sílu a začne si mnohem víc věřit. Letos jsem hrál hodně zápasů s těmi nejlepšími, ale hodně jsem jich prohrát, byť to ve spoustě případů bylo dost těsné. Jsem rád, že jsem vyhrál, ale to jsem po každém zápase. Teď se musím co nejlépe připravit na příští zápas.

Hráli jste v náročných podmínkách - letos je tu opravdu velké teplo, které vyřadilo ze hry třeba i Kanaďanku Eugenií Bouchardovou. I Novak (Djokovič) ale po zápase vypadal dost vyčerpaně. Jak moc náročné je hrát v takovém počasí?
Je tu letos velké vlhko, ale ne každý den. Ty podmínky se dost mění a každý den je jinak. Dnes to bylo náročné, bylo opravdu velké teplo, ve kterém se hůř dýchá. Jiný den je zase větrno a je chladněji, takže se to střídá ze dne na den. Není příjemné hrát několik hodin v takovém vedru, je to náročné.

Překvapuje vás, že Tsonga byl jen jednou v grandslamovém finále?
Vím z vlastní zkušenosti, jak těžké je vyhrát grandslam. Úroveň hry je poslední roky opravdu vysoká a ten, kdo vyhraje grandslam, musí předvádět jeden kvalitní výkon za druhým. Musíte hrát dobře celých těch čtrnáct dnů, jinak nemáte šanci. Co tak vím, tak on měl nějaká omezení kvůli zraněním, takže někdy vypadl a nemohl za to, byl prostě zraněný. Jo (Tsonga) hraje velmi energický a takový výbušný tenis, má velkou sílu a když se do toho opře, je to velká rána. Musí to být dost náročné a na grandslamu, kde se hraje na tři vítězné sety, je to pro něj těžké.

V příštím kole vás čeká světová jednička Novak Djokovič. Hrál jste s ním už opravdu hodně krát, ale v roce 2012 jste ho tu ve finále porazil. Jak moc vám tohle vítězství pomůže v zítřejším zápase?
Určitě mi to pomůže psychicky, protože vím, že jsem ho tu už porazil. Nebude to ale moc velká výhoda, protože každý zápas se začíná od nuly. Pokaždé, když spolu hrajeme, je to dlouhý a vyčerpávající zápas, protože oba chceme vyhrát. Budu se snažit udělat maximum a doufám, že to bude dobrý zápas.

Budete spolu hrát už ve čtvrtfinále a poslední dobou je mezi vámi velká rivalita. On je teď světová jednička, jaký je to pocit nastupovat proti nejlepšímu hráči?
Víte, tohle je přesně ten důvod, proč hrajeme tenis. Každý chce hrát zápasy s těmi nejlepšími. Je to opravdu skvělý pocit a moc se na ten zápas těším. Je to dost vzrušující. Mám velkou motivaci, abych ho porazil.

S jakou taktikou půjdete do zápasu?
Hrajeme oba dost podobně, takže možná i proto jsou naše zápasy mnohdy dost vyrovnané. Většinou hrajeme dlouhé výměny. Musím svou hru přizpůsobit aktuálním podmínkám, takže teď nevím přesně, co konkrétně budu dělat, to budu vědět až v den zápasu v závislosti na tom, jaké budou podmínky - jestli bude vítr, nebo ne.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andy to projede tak 5:7 2:6 7:6 3:6. Na víc letos nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
je hezká věc, o tom žádná, ale víš Andy... Ač není Nole ve své top formě, teď na něj prostě nemáš.
Reagovat
Mayo
Andy Murray vyhrá zajtra. Ale očakávam masaker.
Reagovat
Mayo
ešte ma zarazila jedna vec...1,28 ku 3,75 ? to si snáď robia srandu, :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nerobia. Kurz reflektuje realitu posledního roku, s tím nic nenaděláš :-)
Reagovat
Mayo
veď nič ja viem ale ešte stále rozmýšlam či sa mám smiať alebo radšej plakať :D
Reagovat
spaniel
Kurz reflektuje pomer sázek.
Reagovat
smazaný uživatel
Však jo. Sázkaři víc věří Nolemu, který je úřadujícím wimbledonským vítězem a světovou jedničkou, zatímco Murray od loňského Wimbledonu nebyl ani v jednom finále a teprve včera poprvé za poslední rok porazil hráče TOP 10.
Maya rozdíl v kurzu překvapuje, mě ne. Podle mě by mohl být ještě vyšší :-D
Reagovat
spaniel
Sazkarum je to srdecne jedno. Je zajimaji hlavne vklady. Samozrejme pocatecni kurzy nastavi na zaklade sanci na vyhru a ocekavanych vkladu, pak uz je zajimaji jen vllady a podle nich upravuji kurz.
Reagovat
smazaný uživatel
I vzhledem k okolnostem je to nesmírně přestřelené. Bych to viděl tak 1,6 ku 2,8 (2,9)
Reagovat
Marduch
Možná ne pět setů, ale tahanice jako bude. O každej tenisák. Vítěz půjde do SF úplně vyřízenej.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo Můro, ale Nole má taky motivaci tě porazit! A větší než ty!!
Reagovat
smazaný uživatel
To sou pindy, větší nebo menší, není to jedno? motivaci mají oba, ať už z jakéhokoliv důvodu. A měřit se nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak co se týče zápasu, po včerejším zápase jsem optimistický docela. Nevidím to beznadějně, i když stejně tomu moc nevěřím Hlavní důvod je, že nějak nevycházely ani včera ty začátky setů (2. a 3.), kdy měl být na koni a hned v úvodu přišel o servis. Takový výpadků se musí proti Novakovi vyvarovat a vzhledem k tomu, že takové a ještě větší má poslední měsíc neustále, bojím se.

Přesto ale včera nejlepší výkon za hodně dlouhou dobu, využil Tsongovy slabiny na BH, výborně dokázal returnovat 2. servis, byl aktivní, nedělal moc chyb a super na síti. S Nolem to bude o něčem jiném, ten nemá viditelnou slabinu, jak píše, oba jsou si dost podobní, takže čekám dlouhé výměny, náročný zápas, který můžou rozhodnout detaily jako třeba ta nekoncentrovanost Andyho. Přesto jsem spokojen, že došel aspoň do toho čtvrtfinále, konečně porazil top 10 hráče. Věřím, že zbytek sezony se vydaří, body může jen získávat, bylo by fajn urhát dobrý výsledek v Šanghaji a zkusit se kvalifikovat do Londýna, ztráta moc velká není.
Reagovat
Fandin
když nevyhraješ, turnaj bude předčasně ukončen a pohár bude rovnou předán Djokovičovi, protože podle expertů jsi jediný, kdo ho může porazit. Tak se modleme, aby nastaly "určité priaznivé okolnosti", jinak je po turnaji.
Reagovat
Fandina
jasně, ty jsi tady něco takového četl? Já tedy ne, jen, že pro někoho je Andy Nole předčasné finále a co má být? Třeba to tak nakonec úrovní zápasu bude. Nebylo by to prvně. Leckdy jsou považovány čtvrtfinále za předčasná finále podle obsazení i úrovně tenisu.
Reagovat
Fandin
Jojo, četl. Že vraj "Brit je jediným tenistom, ktorý ho (Djokoviča) za určitých priaznivých okolností dokáže poraziť." Tys to nečetla? To mne překvapuje, bylo to hned za tou první větou, ty nejsi zvyklá dočíst příspěvek až do konce, když má víc než jednu větu? To by ovšem leccos vysvětlovalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka, Berdych, Federer, Dimitrov jsou ho taky schopni porazit. Jsou experti a "experti".
Reagovat
Cico93
davame?
Reagovat
Davor1
" Překvapuje vás, že Tsonga ještě ani jednou nebyl v grandslamovém finále? "
To čo je za dementnú otázku? Veď Tsonga bol vo finále AO 2008 s Novakom, to mysleli vážne toto ??
Reagovat
tommr
to je nějaký divný - mě se zdá, že ta otázka byla položená správně:

Překvapuje vás, že Tsonga byl jen jednou v grandslamovém finále?
Reagovat
PetaM
No, já tam vidím "že byl jen jednou v GS finále ..."

To změnili nebo špatně čtete? :D :D
Reagovat
PetaM
Takže opravili :D
Reagovat
Petr.Pokorny
Omlouvám se, díky za upozornění. Opraveno :)
Reagovat
Davor1
už som sa zľakol, že to bola otázka priamo od novinára Andymu :))
ak je to len preklep prekladu, tak je to v pohode ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dotazující asi zapomněl, že Tsonga hrál finále v Melbourne v roce 2008.
Reagovat
Davor1
vidím, že si ma predbehol, ani som si nevšimol príspevok :/
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist