Murray se dohodl na ukončení druhé úspěšné spolupráce s Lendlem

18. 11. 2017, 09:25
Aktuality 16
Britský tenista Andy Murray se dohodl na ukončení spolupráce s trenérem Ivanem Lendlem, s nímž se rozchází již podruhé. Lendl trénoval Murrayho od začátku roku 2012 do března 2014, po více než dvouleté přestávce pak spolupráci obnovili v červnu loňského roku.
Profily hráčů
Ivan Lendl a Andy Murray

Murray se pod Lendlovým vedením v roce 2012 dočkal na US Open prvního grandslamového titulu a následující rok ukončil po 77 letech čekání britských fanoušků na domácího vítěze mužské dvouhry ve Wimbledonu.

Po loňském obnovení spolupráce s Lendlem Murray podruhé zvítězil ve Wimbledonu a získal rovněž druhou olympijskou medaili. Murray se loni také probojoval na první místo světového žebříčku. Letos se však potýká se zdravotními problémy, kvůli kterým ukončil sezonu již v září a vypadl z první desítky.

"Jsem Ivanovi vděčný za veškerou jeho pomoc," uvedl Murray. "Měli jsme velký úspěch a hodně jsme se jako tým naučili," dodal. Nyní se hodlá soustředit na to, aby byl v lednu připraven hrát na Australian Open.

Ivan Lendl je nejslavnějším českým tenistou všech dob a jedním z nejlepších hráčů světové historie. Během své kariéry vyhrál 94 turnajů ve dvouhře a šest ve čtyřhře. Pětkrát vyhrál Turnaj mistrů, třikrát US Open a French Open, a dvakrát Australian Open. Zakletým pro něj zůstal Wimbledon, kde dvakrát ztroskotal ve finále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Mayo
Bez Ivana bude Andy taký priemer. Rip tituly.
Reagovat
Dobry-den
Nic nového pod sluncem...
Reagovat
smazaný uživatel
Andy uz asi rozmysla nad koncom kariery :(
Reagovat
Davor1
Moźno je to len náhoda, ale všetky podstatné tituly uhral s Lendlom v tíme. Bez neho dal maximálne Masters. Možno už ani sám Andy nejako netlačí na pílu a povedal si, že v podstate dosiahol všetko čo chcel a niečo navyše už bude bonus. Bez Lendla mu totiž na veľké tituly neverím...
Reagovat
Marduch
Tak nějak. Lendl z nej dokázal vytriskat tech dodatecnych 5-10%, které mu jinak tesne pred vrcholem vždy chyběly. Na druhou stranu si myslim, ze slo o poradnou vojnu a po splnění cilů - GS, a pri druhem angazma pak No.1, uz Andy nejspis nema motivaci Lendluv dril a specificky koucink nadale podstupovat.
Reagovat
Davor1
Presne tak, vidím to na chlp rovnako. Ale Andymu prajem, tak snáď sa budeme v tomto mýliť :D
Reagovat
aligo
Fucker je zpět...
Reagovat
Kozoroh
Tak Můra může na zisk GS trofejí zapomenout...
Reagovat
a.magerova
Tak tak, bez Lendla bude zas poloviční... :-/
Reagovat
Kozoroh
Možná bude poloviční i Rafa bez Toniho. A kdo ví, co No1e bez Mariana... Z B4 jen Roger nebyl prokazatelně závislý na jednom trenérovi.
Reagovat
Marduch
Co Boris, s Nolem chodil jenom sparovat? ;) Ale jo, Vajda ho připravoval i za Borise.
Reagovat
Frantz
No12e se vrátí ještě mnohem silnější!!!
Reagovat
Pe3k
Včera Djokovič poprvé po 4 měsících trénoval na kurtu...
Reagovat
Marduch
Na tyhle úrovni 120 dnů bez tenisu OMGGGGG
Reagovat
Pe3k
Tjn.,ale četl jsem, že už je o5 namotivovany...
Reagovat
turista
To je sice blbý, ale Novak to dožene. Svého času byl téměř roboticky přesný a to se nezapomíná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist