Murray se French Open navzdory přihlášení nezúčastní

23. 4. 2018, 12:53
Aktuality 37
Andy Murray sice figuruje v seznamu přihlášených hráčů pro letošní French Open, nicméně antukového vrcholu sezony se zúčastnit nehodlá. Antuku totiž neshledává nejlepším povrchem pro svůj návrat po dlouhodobém zranění.
Profily hráčů

Andy Murray odehrál poslední soutěžní zápas loni ve Wimbledonu. Na domácím grandslamu ve čtvrtfinále nestačil na Američana Sama Querreyho. Kvůli zranění kyčle, jež ho trápilo již v All England Clubu, vynechal zbytek loňské sezony a dosud se na kurty nevrátil. Na začátku roku podstoupil v Austrálii operaci a nyní se připravuje na comeback.

Bývalý první hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion se sice oficiálně přihlásil na blížící se French Open, nicméně na antukovém vrcholu sezony startovat nebude.

Důvod je prostý. Murray nechce hned na začátku svého návratu zatěžovat tělo dlouhými výměnami a zápasy, které k antukovému povrchu neodmyslitelně patří.

První turnaj by měl odehrát v polovině června na travnaté akci v nizozemské Hertogenboschi, jež startuje ihned po skončení druhého grandslamu sezony.

Další generálku před domácím Wimbledonem absolvuje v londýnském Queen's Clubu. Je dost možné, že před startem travnatého období zavítá na některý z domácích challengerů.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

37
Přidat komentář
slacker
kdyz uz ted vis ze se nezucsatnis tak se odhlas vcas at nezabiras nekomu misto.
Reagovat
misoSK
Hlavne nech sa nezabudne odhlásiť ako na US Open. Tentokrát má času dosť, ale nikto nevie :D
Reagovat
Mayo
Tento chlapec skončil. Myslím, že po pár turnajoch to zisti a ukončí ako prvý kariéru. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si. Urcite skusi navrat v 2018. Je natolko kvalitny, ze ak to nepojde, skusi to v 2019.

A ak stále nic, az v 2020 moze prist koniec.
Reagovat
Marduch
FH podobně optimistický, jak ještě donedávna s Djokovičem..
Reagovat
turista
Angličany, resp. Brity bych nepodceňoval. Jsou nesmírně houževnatí jako ten jejich anglický buldok. Británii ani šílenec Hitler a jeho vojáci nikdy nedobyli.
Reagovat
dorons
Caius Iulius Caesar ano.
Reagovat
slacker
vsak kdo by chtel okupovat britaii s jejich vyhlasenou krasou zen a jejich kucharskym umenim
Reagovat
turista
No jo, ale tehdy tam ještě žily keltské a germánské kmeny ze kterých se teprve nezlomný britský národ vytvářel.
Reagovat
Kozoroh
Anglii dobyl Vilém Dobyvatel v roce 1066.
Reagovat
jackiec
pinkalista květák nemá vítězný úder, je to otázka času kdy se oddělá, protože bude hrát pořád stejnou djokomurárnu apod
Reagovat
FulnekUltras
každý si svůj materiál opotřebovává jak umí
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je na odpis, stejně jako postupem času Nole. Ty jejich výměny o 1340 úderech je zlikvidovaly.

Jediný Nadal ještě eliminuje biologické zákony a překvapivě po miliardě zápasech na antuce může ještě chodit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno preto, ze vsetky koncia vysledkom 6:3, 6:2.
Reagovat
smazaný uživatel
len tie tesne,v MC bolo 5gemov maximum:)
Reagovat
Kozoroh
Nadal si totiž pomáhá kmenovými buňkami:
https://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/nadal-jako-pokusny-kralik-lekari-mu-do-tela-vpravi-kmenove-bunky_323830.html
Reagovat
smazaný uživatel
Frustrácia :)
Reagovat
turista
No jo, ale to byly jeho vlastní kmenové mezenchymové buňky jejichž diferenciace směrem na fibrocyty, chondrocyty a osteocyty je základem úspěchu této léčby. To bylo OK. Ale normální smrtelník si takto drahou léčbu potíží s pohybovým systémem nemůže dovolit.
Reagovat
turista
Ani transplantaci vlasů, kterou má Rafa Nadal za sebou si nemůže běžný člověk dovolit.
Reagovat
Marduch
v ČR tuším 1 nastřelený vlas = cca litr
Reagovat
a.magerova
Petr Janda říkal, že zaplatil stovku za vlas, celkovou částku a kolik vlasů nechal "přesadit" říct nechtěl, prý moc... ale nějaké velké houští na té hlavě poté fakt nemá... Rafa to má lepší, ale též žádná houština to není...
Reagovat
Marduch
stovku? Aha, tak jsem se o řád seknul. Také jsem to slyšel od Jandy. I tak je to ranec..
Reagovat
turista
V průměru to vyjde nejméně na 300 litrů na zákazníka ten zákrok.
Reagovat
a.magerova
No... když si teď čtu o vlasech... tak je opravdu těch 300 tisíc Kč minimum bo na cm čtverečním je prý 180 až 320 vlasů, na celé hlavě pak plus mínus 100 tisíc vlasů... a teď jsem se zas rozčílila... nejenže blondýnky u chlapů vzbuzují větší touhy, ale ony mají i o třetinu víc vlasů než brunety... tvl Andy Andy, kdybys jel na FO, tak tuto křivdu (od přírody) nezjistím... ještě pár takových neúčastí a napíšu taky knihu... a všichni se tam najdete, né že ne !!!

:-)))
Reagovat
Marduch
Ale ten hustější porost u blondýn je prý zas kompenzován větší jemností blond vlasů. Tudíž nula od nuly pojde..
Reagovat
jackiec
Ať si tu kebuli vyholí jak v 25 agassi a má klid synek,a ne tam mít koleno nebo brzy přehazovačku
Reagovat
Marduch
On by právě o ten klid nejspíš přišel, kdyby k tomu došlo. Zaběhnuté standardy jsou pro Rafu Nadala klíčovou podmínkou jeho úspěšnosti.
Reagovat
George_Renel
Běžného a hlavně normálního chlapa by totiž taková kravina ani nenapadla...
Reagovat
turista
Pořád nějak nerozumím tomu proč Novak Djokovič zvolil tu Barcelonu s Nadalem, Thiemem apod., kde sice může získat 69.titul ale není to zdaleka tak pravděpodobné jako v Budapešti, kde jsou Fucsovics, Struff, Hurkacz a další hráči druhé padesátky nebo Gasquet, který momentálně také hledá ztracenou formu.
Reagovat
turista
Pokud Djokerovi o ten titul z BC nejde a jde mu pouze o přípravu tak ho ostrá řež třeba prohraná s Nadalem nebo Thiemem připraví na Madrid, Řím a RG určitě líp než rutinní výhra nad Hurkaczem v Budapešti a 69.kariérní titul.
Reagovat
turista
Oni ale slabí hráči už dnes v profitenisu prakticky nejsou. Nedávno se Federer dost nadřel na rutinní výhru nad maďarským challengeristou Fucsovicsem.
Reagovat
Marduch
Taky si myslím. Nedávno někdo z top4 prohlásil, že dnešní mladíci byť zatím nedosahují hmatatelnějších úspěchů, tak často disponují výraznou kvalitou v defenzivě díky jejich pohyblivosti a obratnosti a že často není vůbec snadné je porazit.
Reagovat
Marduch
Právě jsem to chtěl napsat. Legendě Noleho kalibru v jeho situaci ani nemůže jít o nic jiného než co nejrychleji vyšroubovat výkonnost směrem k RG. Sám to vlastně po MC prohlásil. Není moc času a nejrychlejší cestu, jak toho dosáhnout, nejspíš vidí v konfrontaci s nejlepšími. Po prohře s Nadalem bude vytočený, což podle mě vždy mívalo na intenzitu jeho přípravy blahodárný vliv. Tedy pokud to myslí s návratem na top pozice opravdu vážně.. Snad pozitivní změnu k lepšímu ve směru motivace naznačil jeho výrok po zápasem s Thiemem, kdy prohlásil, že při současné úrovni jeho motivace věří v brzké zúročení tvrdé práce v tréninku..
Reagovat
Marduch
Můru možná ano, ale pro oba tam spíš vidim zvadnutí motivace, resp. nechuti znova nahodit řemen tréninkové dřiny po dosažení cílů. U Můry jeden dva (Brity vymodlené, vyžádané, přikázané:) GS tituly, u Noleho kariérní GS.
Reagovat
Srdjan
Může dělat ten chlapec co chce, ale svému sudu neunikne. V prvním kole Wimbledonu ostudně padne s Youzhnym 3:6 2:6 3:6 .... tak napsáno ve Velké knize!
Reagovat
Roger_Federer
Jj jako Nadal v Chenayi 08
Reagovat
ipko
good decision Andy!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist