Murray se nechytil ani v Římě, obhájce titulu prohrál úvodní zápas s Fogninim

17. 5. 2017, 06:55
Aktuality 88
ATP ŘÍM - Andymu Murraymu se příprava na French Open vůbec nepovedla. Na antuce v Římě obhájce titulu nezvládl hned svůj úvodní zápas, v němž prohrál s domácím Fabiem Fogninim. Italský tenista vyrovnal vzájemnou bilanci na 3-3 a připsal si premiérový skalp světové jedničky.
Profily hráčů
Andy Murray

Loni Andy Murray prožil životní sezonu, která ho v závěru roku katapultovala na post světové jedničky. Letošní výkony ale jeho postavení v žebříčku neodpovídají. Z osmi turnajů byl jen dvakrát ve finále podniků ATP 500: v Dauhá v něm neuspěl, v Dubaji získal titul. 

Na antuce, na které se mu loni začalo konečně dařit, se Murrayho letošní trápení ještě prohloubilo. Připsal si na ní pouhé čtyři výhry a čtyři porážky. Sedm letošních porážek utrpěl s Novakem Djokovičem, Mischou Zverevem, Vaskem Pospisilem, Albertem Ramosem, Dominicem Thiemem, Bornou Čoričem a naposledy s Fabiem Fogninim.

Na italského tenistu nestačil na Masters 1000 v Římě. Domácí Fognini po skvělém výkonu vyhrál 6-2 6-4 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 3-3. Mohl vyhrát ještě jednoznačněji, ale ve druhé sadě neudržel vedení 5-1 a 30-0. 



Fognini, který za týden oslaví 30. narozeniny, tak zaznamenal svůj první skalp světové jedničky. Hráče Top 5 porazil teprve počtvrté (při bilanci 4-28), když v roce 2015 přehrál dvakrát Rafaela Nadala a letos v Miami Keie Nišikoriho. Se soupeři z Top 10 má bilanci 10-46.

Italský tenista porazil světovou jedničku poprvé po deseti letech a sérii 22 porážek. Naposledy si na nejlěpšího tenistu světa vyšlápl rovněž v Římě Filippo Volandri na Rogera Federera.

"Míčky trefoval brzy po dopadu. umisťoval je k lajnám a ovládl většinu výměn," komentoval Murray, který včera oslavil 30. narozeniny. "Obvykle vám soupeř během zápasu dá nějaké šance svými chybami a k tomu doufáte, že si nějaké šance vytvoříte sami. Ani jedno se dnes nestalo," dodal britský tenista, který letos na antuce zdolal jen Müllera, Lópeze, Ramose a Copila.

Fognini se do osmifinále domácího Masters v Římě dostal teprve podruhé v kariéře, dál ještě nebyl. O překonání maxima si zahraje s německým mladíkem Alexanderem Zverevem, nebo se Srbem Viktorem Troickým. V případném čtvrtfinále by teoreticky mohl narazit na Tomáše Berdycha.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 4.507.375 dolarů
úterní výsledky (16. 05. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sock (13-USA) - Schwartzman (Arg.) 6-4 1-6 7-5
Carreňo (15-Šp.) - Simon (Fr.) 6-3 6-3
A. Zverev (16-Něm.) - Anderson (JAR) 6-4 4-6 6-4
Bautista (Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:4, 6:2
Cuevas (Urug.) - Mannarino (Fr.) 6-4 7-6(2)
Haas (Něm.) - Escobedo (USA) 6-0 4-6 7-6(1)
Paire (Fr.) - Mahut (oba Fr.) 6-3 6-4
Ferrer (Šp.) - F. López (Šp.) 4-6 6-3 6-1
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (12-ČR) - Berlocq (Arg.) 6-3 6-4
Fognini (It.) - A. Murray (1-Brit.) 6-2 6-4
Djokovič (2-Srb.) - Bedene (Brit.) 7-6(2) 6-2
Čilič (6-Chorv.) - R. Harrison (USA) 6-3 6-2
Goffin (9-Belg.) - Verdasco (Šp.) 3-6 6-3 6-2
Isner (USA) - Mayer (Něm.) 7-6(4) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

88
Přidat komentář
Stan_Borowitz
není žádná ostuda, v Madridu byl od toho kousek i Rafa.
Reagovat
Herbert_Hoover
Reagovat
smazaný uživatel
Carlos Moy?: "Now, any small change that Nadal makes is reflected"

Before flying to Rome on Monday at noon, Rafael Nadal celebrated his Mutua Madrid Open Title with his team. This is his third consecutive title this season having won Monte Carlo and Barcelona previously. The 14th time Grand Slam champion, who will have his first match in the fifth Masters 1000 of the year next Wednesday, reflected on the importance of staying healthy, his candidacy for Roland Garros and the importance of the changes he has made both on and off the court to be competitive again. Toni Nadal and Carlos Moy? were also present.

Rafael Nadal: If I am healthy and can work well I am able to aspire to things that excite me. I do not think of anything else. I play each tournament without thinking about the next one. When you have a positive dynamic, such as I have this year, confidence and self-confidence is greater.
Carlos Moy?: Winning these three tournaments is something spectacular, but you have to go week by week. Rome is a very important tournament and then Paris, which is what we are waiting for the most every year. It?s always better to get there having won previous tournaments than not having won at all. Everything that is working is bearing fruit with victories.
Reagovat
smazaný uživatel
Toni Nadal: Our confidence level has been very good. When you win in Monte Carlo, Barcelona and Madrid that confidence grows, but we know that everything can change very fast, in a match. Here we almost lost the first day against Fognini, in Monte Carlo against Edmund... It is true that Rafael has a little more margin, but what counts is to play well.
CM: He is an important contender for Roland Garros, but you have to respect all the rivals. In a bad match you and your aspirations can fall fast. You have to be very cautious. Nadal is playing well and if he continues like this he will clearly have opportunities. Mental strength is fundamental. All the work you are doing is reflected. He is training very hard, physical preparation, nutrition... all is taken seriously. In the end everything is reflected on court.
RN: Off the court I've done some other things I like to do without doing anything crazy. What matters to me is to be happy, but I have been training well for a long time. It is the dream that keeps me alive because training for training is boring. I feel more or less the same physically. I've spent hours on the court and you feel tired, but limping a little does not mean that you have pain. I am almost 31 years old and that's it.
CM: On the court you try to change a few things, that?s ongoing, returning to the basics and adding some small details. Away from the court... he's 30 years old, not 20. The body reacts differently and we have to adapt to that, to the age. It all adds up. Now, any small sacrifice that Nadal makes is reflected. It is not only a matter of nutrition, there are more things to pay attention to and we are doing very well.
Reagovat
smazaný uživatel
TN: Yes. The feeling is good and now he will not play again until Wednesday in Rome. We have two days to recover a little.
CM: These days have been tougher on the mental side than on a physical side. It is true that Fognini was a very hard opponent, but then it eased a bit and he did not lose a set. Now he will have a few days off before playing in Rome and if the matches are going well then he has one more week.
RN: It is complicated to make these type of decisions. Not skipping Rome ensures me that I will get more practice for Roland Garros, but playing does not guarantee that I'm going to play well. Neither one thing nor the other is better. I sincerely try to live day to day. I have no problems right now and it's a part of the year I have to tighten up. The logical thing is to go to Rome, give it my all and then I have a few days to rest a little.
Reagovat
Pe3k
Kopírování textu si zvládl, dobře ty!
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Nicolas. Taká vec sa može stať hocikomu a znovu si človek uvedomí, aké je zdravie vrtkavé.

Vtipné na celej situácii bolo, ako sa Almagrovi na zranené kolená šiel pozrieť samotný Nadal, odborník na danú problematiku.

Rafa aspoň ušetril trochu síl, stále ho však možu čakať 4 dlhé zápasy v 4 dnoch.
Reagovat
blixa
Nadal zase vítězí skrečí soupeře. Poslední šancí ho zastavit je J1rka !!!
Reagovat
Herbert_Hoover
Nadal zase vítězí, tentokráte po skreči soupeře.
Tak by to bylo lépe vystiženo, protože Rafovi soupeř neskrečoval pěkně dlouho. :)
Reagovat
blixa
Ty seš hroznej pižla :D
Reagovat
Amputace
Přesně, tady se trolluje a ty mu to kazíš :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jemu to zkazím celkem rád :) Myslím si, že si nemáme navzájem, co vyčítat. :)
Reagovat
blixa
:D :D Ale tohle nebyl úmysl, jen náhoda. Mě je ATP u prdele abych nějak cíleně trollil. Jen si občas ve srandě píchnu.
Reagovat
pauloX
Keby mal Fognini inu povahu s takym talentom je davno min v top 10
Reagovat
babolat.cz
kebe keby, bol by Gulbis No1...aspoň se tak projevoval... a Rosol těsně za ním...
Reagovat
Herbert_Hoover
Andy se po dvou vydařených antukových sezonách vrací ke svým antukovým kořenům, neviděl bych v tom velké drama. Nadprůměrným antukářem byl pouze dvě sezony. :)) Na trávě se bude lámat chleba a světový trůn.
Reagovat
turista
Andymu se letos nedaří celkově. Povrchem to není. Prostě je v útlumu.
Reagovat
Herbert_Hoover
No myslím si, že když to na tebe padne, tak nejneoblíbenější povrch ti to ještě umocní :) kdyby hrál teď už na trávě, tak by ten propad nebyl tak strmý dle mého
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, Andy sa vracia k prapodstate svojho bytia..
Reagovat
aape
Andymu asi chybí v týmu Amélie, ta umí motivovat :)
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/TVIv47VYRpw
Reagovat
Mayo
Rafa by mal jednoznačne vypustiť Rím. Dôjdu mu sily v Paríži na betón.
Reagovat
blixa
Tak pokud se v Paříži přejde na betón, tak zcela určitě ;-) :D
Reagovat
Mayo
Krásny kurz zadarmo, tutovka.
Reagovat
Tuttovka
Murray byl včera úplně bez nápadu a Fabiovi to šlo. Andy mě děsí hlavně tím stylem hry. Není skoro poznat, že je to zápas. Vypadá to spíš jako trénink. Když se propadl Novak, tak jsem si říkal, že Murray takhle nespadne, ale je ještě o parník níž. Pokud narazí na hráče, který si k němu něco dovolí a nebude hrát ustrašeně, tak má automaticky velký problém.
Reagovat
Lunej..
Jsem netusila, ze byt Nr.1 je takove prokleti:)
Reagovat
peRFect
bude rád, když na konci sezóny udrží TOP 5. V první polovině mohl nahrát hafo bodů, protože se dá očekávat, že v té druhé 50-60% bodů neobhájí. V žebříčku hodně klesne a svým skleslým výrazem dává najevo, že si je toho vědom.

Jinak, dnes jsem četl, že na Rafu přichází únava. Myslím, že by měl Řím obětovat ve prospěch RG. Předpokládám, že Paříž je pro něj cennější.
Reagovat
turista
No jo, ale v podstatě kromě Federera 2009, Wawrinky 2015 a Djokoviče 2016 Rafa od roku 2005 na RG nikoho nepustí. Ty jeho topspiny se opravdu těžko vracejí. Nakonec Vilas a Borg to hráli kdysi podobně.
Reagovat
Herbert_Hoover
2009 pustil Fedexe Soderling, 2016 pustilo Noleho Rafovo zápěstí..jen 2015 lze vzít tak nějak nejvíc v potaz.
Reagovat
turista
Museli si to uhrát sami. Nikdo to za ně neuhrál.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, ale Rafa s tím měl r. 2009 i 2016 pramálo společného..tak bych ho moc nezmiňoval v tom ohledu. 2009 to bylo o Soderlingovi a 2016 o zranění viz. "No jo, ale v podstatě kromě Federera 2009, Wawrinky 2015 a Djokoviče 2016 Rafa od roku 2005 na RG nikoho nepustí"
Reagovat
vrabejka
Nole je možná v krizi ale aspoň to čtvrtfinále Masters vždy dá. Ale to jak si Murray jezdí jen pro startovné je opravdu trapné.
Reagovat
peRFect
Nole uhrál defakto jedno tisícovkový čtvrtfinále. Druhé mu pustil Nishi a v zápětí ho v semi vypráskal Nadal. Takže to "vždy dá" je dost přitažené za vlasy :-)
Reagovat
turista
Vypráskal ho pouze v prvním setu. Druhý set byl velmi vyrovnaný. Novak byl bohužel celý zápas je na 20% toho co umí.
Reagovat
babolat.cz
nádhera, přál bych si na RG finále Rafa-Fogna
Reagovat
Herbert_Hoover
Já ne. To by bylo podobné asi jako finále Rafa-Ferrer.
Já bych si přál finále Rafa-Djoker. :) Protože byl-li by ve finále, tak by to znamenalo, že se nějak škrábe pomalu z toho propadliště formy a je to zvíře, finále by určitě mělo náboj. Nebo alespoň Stana. ;)
Reagovat
babolat.cz
no jo, s Nolem by to bylo asi lepší, jsem ještě unešen z toho včerejška, jak Fogna řádil.
Reagovat
turista
Já bych si přál aby se Novak z té mizérie zbabral a RG obhájil.
Reagovat
Pe3k
Sci-fi.
Reagovat
Herbert_Hoover
Na vyústění onoho případného finále máme (pochopitelně) oba jiný názor, ale třeba se ho dočkáme. :) top Rafa a top Djoker ve finále, to by i celkem rozprášilo zklamání z neúčasti RF.
Reagovat
Pe3k
Kde chceš vyčarovat top Djokovice? Současný djoko je opak slova top.
Reagovat
turista
No někdy se musí z toho bahna dostat. Je to o psychice. Tenis nezapomněl. Někdy stačí jeden povedený turnaj a pohoda a sebevědomí je zpátky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tenis je vrtkavý sport..pokud by Novak vyhrál v Římě, tak ho to náhle může třeba napumpovat a nezdržoval-li by se v Paříži ze začátku na kurtu zbytečně dlouho, tak by mohl ještě sílit. Jakkoliv se teď tato představa jeví bláznivě, tak nechme čagan zavěšený a nestahujme Djokovičovi kalhoty, když Paříž je ještě daleko. Spousta věcí, která se na první pohled jevila tutově nějak, byla nakonec onak. Kdo si třeba myslel, že Djoker nevyhraje RG už v roce 2015? Po sezoně 2011 se zdálo, že srbská mašina na GS se nemůže zadrhnout a hle...následně 3 sezony jen 3 GS, aby se pak následně vrátil a vyhrál opět 3 GS v sezoně. Abychom se v Paříži nedivili. Tyhle jasné věci se nakonec často ukážou jako zrádné.
Reagovat
Pe3k
No čekat, že vyhraje RG je šílenství. Osobně čekám, že se zvedne nejdřív na podzim, spíše až další sezónu.
Reagovat
janek_da
Nikdy nepodceňuj obhájce.
Reagovat
Pe3k
Nemyslím si, že ho podcenuji. RG bere Nadal.
Reagovat
turista
To není jisté vzhledem k možné únavě. Není stroj, ale pouze člověk. A může se tam objevit kdokoliv kdo se vzepře svému osudu jako např. Querrey v Acapulcu. Ten ukázal jak lze současného Nadala přemoci.
Reagovat
Herbert_Hoover
To ukázal třeba i RF, ale problém je ten, že ačkoliv Acapulco bylo pomalé (to ale IW letos taky hodně), tak pořád to není antuka. Těch příkladů z historie, jak porazit Rafu, je vícero.. problém je ten, že na RG je to jen jediný vzorek...ad rok 2015, při té formě by ho tam kromě Noleho porazil dost pravděpodobně i Andy a taky Stan.
Reagovat
turista
Novak Rafu na té antuce porazil 7x. Celkově 26x. Takže patrně ví jak na to.
Reagovat
Herbert_Hoover
Když je debata o RG, tak bych čekal, že do toho nebudeme tahat "řadové" turnaje :) To je jiná soutěž a tam je statistika neúprosná.
Reagovat
Pe3k
Kdy si viděl Nadala unaveného? Já nikdy, možná po finále ao 12. A ikdyby byl trochu unavený, tak to neznamená?, že vyhraje Nole. Vzhledem k tomu jak zatím probíhá antuková sezóna, nechápu o čem setu bavíme. Nadal bude letos bez prohry a Nole bez titulu. Howk
Reagovat
turista
To si nemyslím. Novak do vánoc nějaký titul získá. A Rafu taky někdo porazí. Ani Federer ani Murray nemají jisté, že Wimbledon vyhraje někdo z těch dvou. Sezóna je dlouhá.
Reagovat
Amputace
Finále Madridu 2009 po skoro 4 hodinovém tříseťáku s Djokovičem v semifinále. Například.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále AO17
Reagovat
smazaný uživatel
Pán Petríček, kmotríček farizejstva a pretvárky...

Ešte pred rokom posielal Nadala na juhoamerické challengre a buchal sa do tej svojej nevyšportovanej hrude, ako už Nadal nikdy nič nevyhrá. Dnes sa snaží silou mocou situáciu urieknut bohorovným tvrdením, ze RG bere istooooo Nadal a pre Djokovica je sci-fi, pritom sa ten blbeček kazdy vecer modlí k Bohu a bozkáva ruženec, len aby sa tak nestalo. Čo je toto za človeka, ktorý nemá ani len tu hrdost, aby si stal za slovom?..Bude prvý, ktorý tu bude skakat jak opička, ked Rafa v Pariži prehrá...Je priehladný jak kryštál..
Reagovat
babolat.cz
přesně :-)
Reagovat
Pe3k
Už ses vybrečel?
Reagovat
Herbert_Hoover
Já bych si nepřál nic jiného než aby ho nevyhrál, pochopitelně, ale zůstávám odměřeným v závěrech. :)
Reagovat
turista
Já si zase moc přeju aby Novak vyhrál. A těch 223 týdnů na pozici světové jedničky mu už nikdo nesebere.
Reagovat
smazaný uživatel
skvela takticka priprava na travu, uz krokuje jak na pazitu...sice to neni kompatibilni s antukou, ale to siru Andymu pochopitelne nevadi, proc taky...Fedex si dela zalusk na W. a vynechal kvuli tomu hned celou antuku.
Andy se nebude kurde drit, aby mu potom svycar vyfoukl pohar v Londyne pred nosem...to je jas jasu.
Jinak hraje toho nestastnika slusne...mezi takove spicky jako Juan se zatim nepropracoval, chce to jeste trochu cviku, ale neni to spatne.
Tady mel celkem sir Andy stesti, ze aspon dostal toho Fogniniho, ktereho si sice povodil Kvido Pella uplne vpohode, nechal mu z milosti 5 gemu, ale je to aspon nejake jmeno, na nem se da vypadnout a nevypada to tak blbe...
...ted jen na RG dostat do prvniho kola nejakeho znameho hrace, toz nejlepe Gulbisa, a da se take vypadnout z Parize hned v uvodu turnaje, aby hlavne na toho Rogera neztracel v priprave, nebot to by potom mohlo byt ve vysledku fatalni...jde tu sakra o hodne...Wimblas to neni nejake bramborove razitko skautiku z nejakeho vyslapu na Kokorin... tahle trofej zada proste ty nejvetsi obeti... neco, co nikdy Lendl nepochopil...a tak se furt pred Wimblem brodil po kotniky antukou...
...kdo chce vsechno, nema proste nakonec nic. V Londyne to bude letos dost napinave...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jestli je někoho zvučnějšího schopen Andy porazit, tak je to lord Gulbis..ten se rozpadne na kurtu na atomy už během prvního setu, i kdyby náhodou brejknul...pořád samé zranění.
Tak on Fognini umí být jooo těžká antuková váha, pro něj je právě směrodatné, jestli hraje s tím Pellou anebo s Murraym/Nadalem...motivačka je úplně někde jinde. Včera si to užíval, ale mohl to být poslední ukázkový přístup v Římě. Podle historického zápisu se ani doma nikdy nějak nepřetrhl. No každopádně pokud k tomu přistoupí i nadále zdravě, tak se máme na co těšit už v dalším kole se Sašou. Snad teda se Sašou. Nebude-li mít Viktor svůj lepší den.
Reagovat
janek_da
No pozor, za chvilku se mu narodí dítě. To může být taky motivace.
Reagovat
Herbert_Hoover
Malá/ý Fognnetta? ;)
No, já v tom nějak motivaci nedokážu spatřit, snad jen, že bych si chtěl užít poslední dny slávy a formy, protože bych se bál, že po dítěti dopadnu jak Můra nebo Nole. Ale možná je to tím, že nemám děti a ani nejsem v očekávání, tak se do toho nedokážu patřičně vcítit. :D
Reagovat
janek_da
Dát titul (nebo aspoň finále) z Říma jako dárek manželce a dítěti při narození nevidíš jako motivaci?
To já tam vidím maximální.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já nevím, to je takové dost abstraktní. Dát manželce a dítěti titul. Řekněme rovnou 800 tisíc eur. :)) Mě by možná znervózňovalo, že se plahočím na kurtech a přitom je má žena již na sklonku očekávání. Možná by mi dělalo problém se soustředit na tenis, asi by v tu chvíli byl pro mě lehce vedlejší. :) Ale samozřejmě každý k tomu může přistoupit jinak. Na druhou stranu není na druhém konci světa, hraje doma a pokud je Flavia v pohodě, tak se tím nemusí znepokojovat. :)
Reagovat
turista
Lendl hrál finále Wimbledonu třikrát. Ty zápasy jsem viděl.To že nevyhrál byla smůla. Byl hodně blízko. Potřeboval aspoň trochu zahaluzit a dopadlo by to aspoň 1x.
Reagovat
darek.vrana
Jen dvakrát.
Reagovat
janek_da
A nevyhrál ani set. Jednou se šlo do TB. To mi zas tak blízko nepřipadá.
Reagovat
darek.vrana
V těch finále moc blízko nebyl, prohrál obě 0:3. Sám říká, že největší šance byla v 89, kdy vypadl s Beckerem v sf. Vedl 2:1 a měl break ve 4. setu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo, kdo byl skutečně blízko, tak A-Rod s RF 2009...tomu se dá opravdu říkat - být blízko :)
Reagovat
smazaný uživatel
turista asi myslel, ze byl blizko v tom tretim finale, tomu i verim:)
Toz ja jsem byl taky blizko k vitezstvi GS v Londyne ve svem finale s Agassim, nakonec jsem rupl...o par blbych micu...sileny maraton (ikdyz ne takovy jak 1111 vs. Mahut)...zadne preruseni, bitva az do rana, ...sem mel totalne propoceny pyzamo jak nikdy pred tim, ani potom...
a potom jsem se do finale uz nikdy nedostal...a pritom je to muj nejoblibenejsi povrch. na jine ani nejezdim.
Taky zkuste videt stastneho vlka behajiciho na betone nebo antuce...
Reagovat
janek_da
Krokoval dobře, ale na špatném povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
darek.vrana
S tím nepochopením u Lendla nemáš pravdu. Na začátku kariéry sice W moc neredpektoval, ale ve druhé části naopak vše podřídil Wimbledonu. Zkoušel změnit styl na servis volej, najal si kvůli tomu australského trenéra Roche a dokonce i vynechal RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Darku, tak psal jsem to s tou davkou nadsazky:)
Mas pochopitelne pravdu. Ani bych asi nechtel vubec jit do nejake diskuse na toto tema. Uz jen kvuli tomu, ze to je proste pase. Krom toho Ivan delal pro kazde viteztvi GS tolik veci, co nedelaji ani ted hraci v big4... vcetne AO, ktere bral uplne nejpozdeji.

Ale myslim si, ze tu nadsazku jsem si mohl dovolit, nebot v letech 86,87, kdy jsem ta finale sledoval v TV v Mnichove jako decko:)
tezko me z toho rict jak byl blizko, proste jsem byl na zakladce...vnimal jsem to proste jak decko, takze spis mi bylo lito, ze nevyhral...a prave v tech letech, kdy byl ve finale v Londyne vyhral vzdy RG v Parizi...podle me to byly jeho nej. roky.

Sice asi moc neverim, ze kdyby v tech letech to RG vypustil, zeby to dal, ale pro tu nadsazku je to dobry:)

Jinak je to proste dost tezky moment v sezone.
RG a W. najednou vyhrat v jednom roce zvladli Roger a Rafa...jinak za poslednich 30 let snad nikdo...
Jen Borg byl opravdu GOAT GOAtem, vyjimecny asi z vyjimecnych, to se podle me asi hned tak opakovat nebude, ten to zvladl 3x za sebou...a mohl to zmaknout i 4x za sebou, ale uz ho v Londyne zastavil 'silenej" BigMac:)
Reagovat
turista
To je opravdu těžký srovnávat kdo byl nejlepší. Já jsem jako žák základky viděl v televizi Kodešovy 2 tituly na Roland Garros v letech 1970 a 1971 a jeho Wimbledon 1973 a skoro všechny naše Daviscupy od roku 1970. Lendl byl naprosto vyjímečný už v roce 1980, kdy jsme vyhráli Davis Cup.
Reagovat
Kozoroh
Marná Andyho snaha. Ve Wimbledonu vybuchne.
Reagovat
panzer.dragon
Andy Murray's 2017: AO - R4 Indian Wells - R2 Miami - DNP Monte-Carlo - R3 Madrid - R3 Rome - R2 Ladies and gentlemen, your world #1.

chudák andy :(
Reagovat
janek_da
Zlatá Kerber
Reagovat
stefankelner
Na to kasle! Zaujima ho 2. polovica sezony a udrzanie postu jednotky, alebo ... alebo Vamos a Fedex su tento rok nedostihnutelni a nema to zmysel.
Reagovat
Krisboy
Hahahahahahahahaha! Neviděl jsem to, ale dovedu si představit, jak si to Fabio užíval a pan "jednička" jak prská a nadává na všechny strany :)
Reagovat
janek_da
Fogna mu tam pořád frkal dropšoty, protože Andy běhal kdesi za Římem
Reagovat
Krisboy
Možná roznášel mezi diváky zmrzlinu a pivo.
Reagovat
smazaný uživatel
sir Andy!
Reagovat
turista
Nesmějme se mu. Není sám komu se momentálně nedaří a blbé období potká během let každého profesionálního tenistu ale i jakéhokoliv sportovce obecně.
Reagovat
Krisboy
Já se budu smát komu chci, na tvoje mudrování (které je mi mimochodem taky k smíchu) kašlu.
Reagovat
turista
No smát se můžeš čemukoliv i cizímu neštěstí. Pak jsi ale tzv.bazilišek.
Reagovat
Krisboy
Špatná sportovní forma není neštěstí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist