Murray se odhlásil i ze Cincinnati a přijde o post světové jedničky

10. 8. 2017, 00:06
Aktuality 126
Bolesti kyčle nepustí Andyho Murrayho ani na další turnaj série Masters 1000 do Cincinnati. Britský tenista příští týden v Ohiu nebude obhajovat loňské finále a je jisté, že nejpozději 21. srpna přijde o post světové jedničky.
Profily hráčů
Andy Murray

Bolest kyčle, s níž má potíže od dětství, Murrayho výrazně limitovala v jeho posledním zápase ve čtvrtfinále Wimbledonu. Před čtyřmi týdny vedl nad Američanem Samem Querreym 2-1 na sety, ale v dalších dvou sadách uhrál už jen dva gamy a naděje na obhájení loňského vítězství vyhasla. 

A kvůli obnoveným zdravotním potížím stále zůstává na marodce. Tento týden nestartuje v Montrealu a příští týden se nezúčastní ani dalšího podniku Masters 1000 v Cincinnati. Třicetiletý Brit věří, že stihne alespoň US Open. Poslední grandslam sezony, který v roce 2012 vyhrál, startuje 28. srpna. 

"Bohužel nebudu hrát ani v Cincinnati, musím pokračovat v rekonvalescenci," oznámil Murray na facebooku. "Vždy jsem tam hrál rád a těším se, že se za rok zase vrátím. Pokračuju v tvrdé práci s cílem být v New Yorku."

Murray v Cincinnati nebude obhajovat loňské finále a je tak jisté, že nejdéle za 11 dní bude sesazen z postu světové jedničky, kterou je 40 týdnů. Už v ponděli se do čela může vrátit Španěl Rafael Nadal, který potřebuje tento týden v Montrealu postoupit minimálně do semifinále. V dalším týdnu by mohl mít šanci na návrat na 1. místo i Švýcar Roger Federer.

Nadal byl první naposledy v červnu 2014 a celkem 141 týdnů. Federer kraloval naposledy v říjnu 2012 a v čele strávil dohromady 307 týdnů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

126
Přidat komentář
Roger_Federer
Ta diskuze je zcela zvracena..
Nadal byl no 1..4x kratky cas to je vic a lepsi nez kdyz nekdo o 200 tydnu vic..
To nebudu ani rozebirat ze je vlastne podle Forehenda uctihodne ze to dosahl vzdy po pulrocnim "zraneni..Vzdy po pauze.
Reagovat
smazaný uživatel
A prečo nie, ja nemám nič proti Iluminátom...Ste taká Star trek komunita :)
Reagovat
Roger_Federer
:), dej si cipek..
Reagovat
Roger_Federer
Sebe sesmesnovani Forehenda nezna hranic..
Clovek uz by si i myslel, ze ho ta exhibice vzrusuje.
Fakta a cisla nikde...
Peter nejsi uz ani vtipny..
Neumis udrzet latku..
Jsi trapny.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono by si z toho clovek mozno aj nieco zobral, ak by si nebol odosielatelom toho posolstva práve ty, lol :)
Reagovat
Roger_Federer
Kamos..precti si to po sobe tady cele..
Cim se zivis?
Multilevel marketingem?
Reagovat
Pe3k
Tornes Petržalku rozebral jak malého Jardu, ale to se dalo čekat už roky víme, že je to jen místní klaun co o tenisu ví prd...
Reagovat
Franky
vykupal ho jak Datsyuk Vokouna :D uplne sa sam zacal stracat v sebe :D
Reagovat
smazaný uživatel
Big upset na Rafove konto. Mladý hral dobre, nebál sa, riskoval, no stále robil ohromné mnozstvo chýb a dával Rafovi kopu sancí na break...Nadal namiesto toho, aby ich skúsene vyuzíval, tak po prvom sete zacal casto chybovat, odisiel mu FH, postupne servis, return a vlastne vsetko. Najhorší zápas sezóny, celkom jednoznačne, raz to muselo prist. Tieto body mozu chybat, snad aspon usetri sily na USO.
Reagovat
Tornes
To máš za to počítání, jak vlastně Rafa už je světová jednička ;)

Denis dobrá agresivní hra, chyby dokázal ve správnou chvíli napravit. Na bp hrál většinou výborně. Rafa občas taky trošku pomohl. Celkově velmi zajímavý zápas.

V první setu Denisovi vůbec nešlo podání, ve druhém a třetí už se o něj mohl opřít. To byl dle mne hlavní rozdíl. Jinak skoro všechny míče zakončoval Denis, ať už UE nebo winner. Ukázka jednoho z nejagresivnějších zápasů, jaké jsem ho viděl hrát. Třeba oproti minulému kolu zrychlil (už tak rychlý) FH o dalších 13 km/h, z backhandu též hrál tvrději. Ale ta síť, ta dnes byla teda marná...
Reagovat
tito
Tak ještě, že jsem to prospal. Na jednu stranu jsem moc rád, že tu je mlaďas, který dokáže porážet dinosaury, ale zrovna dnes bych uvítal opačný výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
V tretom sete odohral Rafa 60 fiftínov na príjme a aj tak si mladý 6-krát podržal servis...

Teda 59, ak by ma chcel Tornes opraviť...

Return druhého na téčko, hral strašne pomaly, nedorazne, ked chcel pritlačit, tak sa vyhodil, servis pod 50% snad, big pointy tragikomické snád. V TB mal 3:0, aby prehral 4:7...Fuj, toto bola až moc živá spomienka na 2015.
Reagovat
Franky
ta co poddany sa obratili proti panovi? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ta co?...

Ty si odkial?
Reagovat
Franky
odkial asi dilino z vychodu ne? :P a co teraz...na 100 200 400m z teba urobim aj tak sasa a na futbale ta vymiesam ze budes na vlastnu branu tahat...ty mr.intelekt :D
Reagovat
smazaný uživatel
Karma, Trollehande :-)
Reagovat
Kozoroh
Rafan přeci jen měl jet do Hamburku, titul by tam získal "zadara" a byl by jedničkou.
Reagovat
Nola
zacala som sledovat Pliskovu s Osakou, kedze Osaka skrecovala prepnem na Monfilsa s Autistom, tie baby poloprazdny stadion a to hrala hracka NO1 a chlapi celkom plno, nechapem, to jedno mesto zije tenisom a to druhe sleduje iba hokej?
Reagovat
Tornes
Mno, nechci být zlý, ale to je celkem obvyklý stav...
Reagovat
smazaný uživatel
Simona bude mít kotel.
Reagovat
Kozoroh
Tak tuto neslavnou etapu v historii ATP žebříčku budeme mít za sebou. Konečně! Murray působení na 1. místě nezvládl, nedokázal si poradit s tlakem, který je s nejvyšší příčkou spojený a nevytvořil si respekt, který má tenisový svět k nejlepšímu hráči okruhu (a který si trojice Federer+Nadal+Djokovič vysloužila). Jeho jediným úspěchem za těch 40 týdnů byl loňský titul z TM, který ale byl vyhaluzený (MP Raoniče v SF). V letošním roce výbuch střídal senzaci z vyřazení nejvýše nasazeného. Začalo to Zverevem na AO, následovaly lapsusy s Pospíšilem v IW, Fogninim v Římě a skončilo to překvapivými krachy s Thompsonem a Querreym na trávě.

Nejvýše nasazeným na USO bude s jistotou Nadal nebo Federer. Oba dva usilují o své 4. vládnoucí období, Nadal o sedmý, Federer dokonce o devátý rok, v němž zastávali první místo. V případě Federera by šlo o překonání rekordu, který Fedex sdílí s trojicí Connors+Lendl+Sampras.
Reagovat
Nola
vyhaluzeny titul z TM? nie je ani prvy ani posledny hrac, Novak potom uhaluzil USO 2011 - MP Fedexa v semi.... Fedex uhaluzil Shanghai 2014 - hned uvodny zapas vs Mayer , a mohla by som pokracovat....

Andy bol na poste zasluzene, historia sa nebude pytat ako zvladal svoje posobenie pocas nadvlady
Reagovat
Kozoroh
Vyhaluzený titul jsem zdůraznil ve spojení s tím, že se jednalo o jeho jediný úspěch během tenisového panování. Plést sem titul No1eho z USO 2011 je nepochopení kontextu. Andy k titulu z TM žádnou další trofej z velkého turnaje nepřidal, což kontrastuje s Djokem, který 8 z 12 grandslamů vyhrál jako jednička ATP okruhu.

Ve svém příspěvku se nezabývám tím, jak se Andy na 1. místo dostal, jestli tam je zaslouženě nebo ne. Řeším zkrátka jen posledních 40 týdnů, které jsou poznamenány blamážemi se Zverevem, Thompsonem nebo Ramosem.
Reagovat
Nola
ale tu haluz si si mohol odpustit, takych haluzi sme uz videli, ze ano...
Reagovat
Tornes
Mno... až za další dva týdny. Bude zajímavý souboj mezi Rafou a Rogerem.
Reagovat
a.magerova
...do vitazstva na RG mu chýbalo 6 zápasov..

...Tak prečo v tomto veku 20-22 Roger este nepoznal centr kurt?...

...povedzme, ze boli obaja v podobnej vekovej výhode/nevýhode...
Reagovat
Frantz
Proč nehrál egoista letos RG??? Protože se POSRAL z Rafy, neměl na to koule, aby se mu tam postavil, pan GOAT nambrvanforevr maestro king atd...se regulérně dosral z Nadala!
Reagovat
Pe3k
Rafovi nikdo nebere, že je nejlepší na RG.
Reagovat
Frantz
A proč tam teda nehrál, dle FFF druhý nejlepší antukář???
Reagovat
Pe3k
Tak buď rád, že nechal Rafovi alespoň tu ubohou antuku. Měl bys být rád, že se na zlatá nemusel dívat, tak na co si stěžuješ?
Reagovat
Pe3k
Goata.
Reagovat
a.magerova
Trollové měli letos hodně smutnou antukovou sezónu.... nemohli kopat do Rogera... tak si tu zlost teď dodatečně vybíjejí... ;-)
Reagovat
Frantz
Link by nebyl??? :-D
Reagovat
a.magerova
Fotky trollů nesbírám, takže nebyl... :-/
Reagovat
Krisboy
https://vignette1.wikia.nocookie.net/elderscrolls/images/8/8f/Troll_%28Skyrim%29.png/revision/latest/scale-to-width-down/200?cb=20141214224548

https://vignette4.wikia.nocookie.net/monster/images/2/23/Troll.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/298?cb=20170523125233
Reagovat
a.magerova
No... moje představa je spíše takováto... ;-)

https://media.super.cz/images/gallery/0000000005370716/zKRXv3gW9Vc2n8SIjALoow/5270ba998898659997a80000-92736?size=539
Reagovat
Krisboy
:)))
Reagovat
Franky
Kto povedal ze Roger je druhy najlepsi antukar? Mozno Villas ci Borg ale Roger nie i ked patri medzi top 10 a urcite by bol aj lepsi nebyt Rafu ktory ho velakrat zastavil jak na RG tak na inych...Kazdopadne tento rok nesiel jednak kvoli veku a tomu ze ma uz zuzeny kalendar a jednak zbytocne by dal vela usilia do svojej najslabsej casti sezony...to iste robi Rafa s wimbledonom...nechapem ze ti to musim vysvetlovat vobec...Som myslel ze viac do toho vidis
Reagovat
Labi
...prosímtě každý druhý komentář od tebe je brečení nad tím jak dlouho a kolikrát byl Nadal zraněný, tohle fakt nikoho nezajímá. Hraje fyzicky náročný styl tenisu, takže to je tak nějak přirozené ale aby jsi neustále tohle zohledňoval a zakládal na tom nějaké statistiky....jak děcko
Reagovat
smazaný uživatel
Servus Labil...Dakujem za postreh, vezmem ho do úvahy :)
Reagovat
Franky
bud taky dobry
Reagovat
Pe3k
Navíc největší Rafove zranění byl zánět slepého střeva...z těch jeho záhadných zranění, a že jich bylo Rafael absolvoval celých 0 operací...
Roger měl jediné a musel na operaci. Můra byl na operaci, Del Po několikrát. Z toho je jasně vidět, jaké zranění to byly...Nadalovci jen potřebují výmluvy, proč Rafik zase dostal na budku, co už aj taký je sport.
Reagovat
Franky
som zvedavy este na djokera ci ten laket je real alebo fake..nieco naznacit moze aj pripadna operacia
Reagovat
Pe3k
U Djoka se to těžko odhaduje, neřekl bych, že to fejkuje. Nadal ten je faker počas celé kariéry.
Reagovat
Franky
to hej ale tie jeho super sezony 15-16(do wimbledonu) cojaviem...
Reagovat
Krisboy
Seřadí se na konci roku na prvních dvou místech? A v jakém pořadí?
Reagovat
Mayo
Pravdepodobne áno. Myslím si, že 1. RF 2. Býk
Reagovat
Kozoroh
Že se seřadí na prvních dvou místech je prakticky jisté, mezi Rogerem a Domem je mezi 2. a 3. v race cca 3300 bodů, Thiem ani nikdo jiný pod Federerem tuto ztrátu nemá šanci dohnat.

Jako favorita souboje o 1. místo považuji Rogera. Pokud se mu zdaří dobýt USO, tak to bude jasné.
Reagovat
Krisboy
Vidím to taky tak. 1.Roger, 2.Rafa.
Reagovat
Tuttovka
Asi to bude jako za starých časů, když si to tito dva mohykani rozdávali o post jedničky. Není to jenom jejich výkony, které jsou dost dobré, ale i bezzubou konkurencí. Murray,Wawrinka a Djokovic jsou mimo hru, ale i ostatní návštěvníci posledních kol jsou v takovém divném rozpoložení. Nishikori je, potom co předvedl včera asi neškodný. Raonic, Tsonga jsou namalovaní. Dimitrov,Thiem jsou dost nejisti a Goffina se ještě nestačil rozjet. Spoustu hráčů trápí zranění ať ta fatální nebo přecházená. Reálné nebezpečí pro tyhle dva znamenají v podstatě pouze Čilič, Querrey, Zverev a Berdych. Všichni to jsou hráči se silným servisem, proti nimž je určitě lepší Federer. Na druhou stranu musím říci, že Nadal mi přišel včera jistější. Federer zkoušel i nějaké nové věci a trochu i experimentoval, ale už to nebyl ten zničující bekhend, jenž jsme tu mohli vidět v první čtvrtině roku. Takže to bude ještě zajímavé.
Reagovat
Labi
jak se to vezme ve Wimbledonu taky hrál "strašně" s Lajovicem, kdy zkoušel různé věci a ikdyž měl zápas pod kontrolou tak to vypadalo docela nestabilně, naopak proti Raonicovi a Berdychovi už hrál zase parádně.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvej polovici sezóny tu bol aj Murray aj Djokovic...

Od W ide konkurencia naozaj vinnou ich zranení dole. A USO bude vyslovene k dispozícii pre Nadala s Federerom. Este Zverev a Kyrgios mozu zamiesat kartami.
Reagovat
dappe
Neschopnost dominovat svému sportu? Neschopnost hrát více než rok na top úrovni? To z toho vychází...a 2017 jednička? lol.
Reagovat
dappe
Jenže to tady píšete už půlroku, že nebude hrát tak dobře. Přitom na Wimbledonu hrál lépe než AO, v Miami taky nehrál zdaleka nějak dobře. Včera po pauze předvedl dost dobrý výkon. Tento turnaj je jen pro rozehrání, ale opravdu nevím, kdo ho chce na US Open porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa prvýkrat dostal na jednotku v roku 2008, potom tušim 2010, 2013 a dostat sa na trón aj 4-krát by bol husarský kúsok...Navyše v rozmedzí 10 rokov...Uvidíme...
Reagovat
Pe3k
Opravdu husarský, když úvazis že Můry s Nole sou zranění a jasná jednička je 36 letý Federer ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reakcia mojho oblúbeného čokla na seba dlho nenechala čakat...Haf,Haf

Áno, husarsky..Ked zvazis, ze Rafa bol svetovou jednotkou v roku 2008. V roku 2009 bol zranený, v roku 2010 jednotka, v roku 2012 zranený, v roku 2013 zdravý, takze jednotka, v roku 2014 zranený, v roku 2017 zdravý, takze opat jednotka dúfajme.:)...

Chápeš čo z toho vychádza, alebo ti to mam povedat ako deb1lovi po lopate?..:)
Reagovat
Pe3k
Vychází mi, že by měl přidat alespoň 100 týdnů na pozici jedničky, jinak bude zcela irelevantní v goat diskuzi. Federer i Sampras mají 2x tolik!
Sezony 2010 a 2013 byly nejslabší v historií, takže Rafa se tehdy na post jedničky opravdu hodil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na čo sú ti týždne, ked na konci roku si aj tak druhý...

To je ako zbaliť dievča, zaplatiť jej drink, zaflirtovať s ňou, ale do poslete ju dostane aj tak tvoj kolega..To by si mohol poznať Petríček :)
Reagovat
Pe3k
Počítáš s tím, že bude Rafa na konci roku druhý?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pravdepodobnejšie ako ze bude prvý, papierovo...

Ale lopta je gulatá :)
Reagovat
dappe
Neschopnost dominovat svému sportu? Neschopnost hrát více než rok na top úrovni? To z toho vychází...a 2017 jednička? lol.
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo skor schopnost dominovat dlhodobo, nielen v krátkodobom úseku so slabšou generáciou hráčov, že áno...Ono, zrejme bude vacsie umenie sa na tu jednotku opakovane dostat v roznych generacnych obdobiach a veku ako byt prvy 4 roky a potom zhasla fajka :)

V roku 2009,2012,2014,2016 Rafa pre zranenia vynechával GS, takze sa logicky vzdal boja o svetovú jednotku.
Reagovat
dappe
Ale na tu jedničku v generačních obměnách se dostal snad Federer, ne Nadal, proboha. Tohle fakt nemá cenu. Ty jako nevidíš Federerovy statistiky, nebo jsi tak hloupý a zaslepený?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Federer bol prvy 04-08, 09...To je kolko generacnych období??.:)

Aha, este par dní v 2012, pán Boh zaplať za ne..

08-17 je kolko generačných období?...

Math calling dappe :)
Reagovat
dappe
Člověk by řekl, že když vidíš Nadala po třicítce, jak je rád za každý vyhraný turnaj, a už to jde dost ztuha, tak alespoň potom si uvědomíš tu kupu nesmyslů, kterými jsi tento portál obohatil na adresu Federera. Tvůj pohled na tenis je, že Federer musí od roku 2003 do 2017 pořád potvrzovat, že je nejlepší...jenže už v roce 2011 mu bylo třicet, a musel čelit dvěma výjimečným hráčům v nejlepších letech. Kolik by toho asi třicetiletý Nadal vyhrál proti Djokovičovi z let 2011 - 2016?

Tady nejde o žádná generační období, ty jsou dvě od roku 2003. 2003 - 2010 dominoval tenisu Federer, 2011 do současnosti dominoval tenisu Djokovič, Nadal je dvojka obou období, nikdy tenisu nedominoval a dominovat nebude. Taková jsou fakta a statistiky. Federer toho vyhrál suverénně nejvíce, jeho kariéra je úplně neuvěřitelná, ve své podstatě sportovec snad ani nemůže více potvrzovat svou dlouhodobou kvalitu, než to dělá on. Tobě to nestačí, v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie obdobie sú skor do roku 08 a od roku 08...Urcite si zaregistroval, čo sa toho roku stalo a ako sa tenisový svet odvtedy zmenil...

Federer dominoval, avsak nikdy nedominoval po nastupe RN a ND a rozhodne nebol vtedy 30-ročný..Od roku 2008 sa to striedalo, dlhsie dominoval len Djokovic dva roky v sérii, Nadal bol casto zranený, takze dlhodobo dominovat ani nemohol, ved to je logické ci?..Preco chces od Casto zraneneho Rafu dominanciu, ktoru nikdy v tejto konkurencii nepredviedol ani Roger..

Kolko by toho Nadal uhral po 30ke proti Djokovicovi 2011-2016?

Ospravedlnujes Federera vekom po 30, ale kolko toho uhral nadal ako tínedžer proti Federerovi v naj rokoch 04-08?..Trcohu selektívne vnímanie..
Reagovat
dappe
Federer byl v letech 2008 - 2010 osmkrát za sebou ve finále grandslamu, z toho čtyři vyhrál, a byl světová jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, z toho 3-krát za sebou prehral s Rafom GS finále, vzdy na inom povrchu. Dovtedy nemyslitelné.
Reagovat
dappe
Vidíš, i přesto z těchto let vyšel tak dobře. Prostě Federer tam vždy byl, když bylo potřeba, vlastně celou kariéru. On na první pohled měl štěstí, že ze začátku Nadal a Djokovič byli mladí, ale zase velkou smůlu po třicítce, že byli tak dobří v ideálním věku. Federer i přesto, že po roce 2010 měl svůj vrchol dávno za sebou, tak byl pořád výkonnostně na sbírání grandslamů, téměř 15 let...Ono kdyby byl stejně starý jako oni dva, tak by samozřejmě získal méně grandslamů v první polovině své kariéry, ale je velmi pravděpodobné, že by vše dohnal v té druhé, protože od roku 2011 by už 30 let bylo i jeho dvěma soupeřům, že? Vše se dá otočit i ve prospěch Federera, někdy to zkus. Federer by 20 grandslamů atakoval v jakékoli tenisové generaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak práve v tom období 08-10 vyhral Rafa 6GS, a je to obdobie, kde mal este Roger pred 30r a povedzme, ze boli obaja v podobnej vekovej výhode/nevýhode...

Ak by bolo vsetci traja rovnako starí, nemyslim, ze by Roger atakoval 20ku..Je to na diskusiu, ako by RN a ND obstáli po 30ke, kedze mozeme len spekulovat, obaja do toho veku len prichádzaju...Ale inak sa da s tvojim prispevkom suhlasit.
Reagovat
Tornes
Podobná věková výhoda či nevýhoda... No je vidět, že víš o čem mluvíš :D

Rafovi v to období bylo 21-24. Hráči v tomto věku celkem vyhráli 80 GS. Rogerovi bylo 26-29. Hráči v tomto věku vyhráli 48 GS. Jop, to jsou vlastně stejná čísla.

Kdybys chtěl najít dobu, kdy na tom byli dle věku stejně, tak je to rok 2007. Jednadvacetiletý a šestadvacetiletý hráč mají historicky zhruba stejnou šanci, že vyhrají GS či budou ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, isto 2007...Tak prečo v tomto veku 20-22 Roger este nepoznal centr kurt?...

Od Rafu vyzadujes výkonnost a povazujes ho za konkurencieschopného, hoci prve finále na harde hral az v roku 2009...

To iste s tými masters turnajmi...Rafa vyhral hardovy masters v 18 = je konkurencieschopny..Federer ho vyhral po 30ke, ale uz nie je, je stary :)
Reagovat
Tornes
Hm... Nepoznal center kurt... A na kterém podle tebe asi porazil Samprase? Na 26? A finále Wimblasu hráli na vedlejším kriketovým hřišti, protože na centr zrovna zapomněli nainstalovat síť...

Já si na rozdíl od tebe svoje čísla nevymýšlím z prstu. Vycházím z historických dat. Hráči, kterým bylo 21, vyhráli celkem 17 GS. Hráči, kterým bylo 26, vyhráli celkem 15 GS. Jo, máš pravdu, nebyl jsem zcela přesný. Historicky má jednadvacetiletý hráč o něco málo větší šanci, že vyhraje GS, než šestadvacetiletý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje cisla z historie z 70-80r su v kontexte noveho milénia uplne bezpredmetne..Kedze doba sa mení..Alebo chces tvrdit, ze nie?...

Centr kurt bol metafora, kedze Fed do svojho prveho GS titulu odohral len pár GS stvrtfinále a hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos 2007...To mas 20-21, versus 25-26...To ti pride fér?..:)

2008 mas 21-22 vs 26-27...Rafa mal pocas RG a W cerstvych 22, Federer stále 26..09 v Austrálii 22 vs 27...Presne o tom pisem, plus minus rovnake sance
Reagovat
Tornes
Takhle to řeknu. Od té doby, co Rafa dosáhl 21, měl historicky vždy lepší šance, než Roger. Vzhledem k tomu, že tento posun nastal v roce 2007, tak právě tento rok je tím, kdy se to zlomilo.

A třeba 22 vs 27 je 21 GS vs 13 GS. Tomu bych neříkal zrovna vyrovnané. Teda pokud nechceš tvrdit, že Rafa a Roger mají vyrovnanou H2H.
Reagovat
Tornes
A jinak 22 vs 26 je pořád 21 GS proti 15 GS. Sotva se tomu dá říkat vyrovnané.

Prostě od doby, co má Rafa 21, je věková křivka na jeho straně. Fakta neobkecáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Lenze ty tie fakty čerpáš z obdobia Borga :)

Skus byt aktuálny a ries sucasnu generáciu, resp. Rok 2000...A skus to obkecat :)
Reagovat
Tornes
Aktuální generaci máš třeba dole. Z jednoho desetiletí nemáš dost dat, aby byly statisticky průkazné, navíc když je chceš použít na hodnocení hráčů, kteří ty data převážně vytvářeli. Ale i tak zhruba potvrzují, co píšu.

Nejúspěšnější hráči v tomto tisíciletí jsou v letech 24-25 (celkem 17 + 18 W + RU), následují 22, 23 a 26 (11+11+11), poté 20 a 21 (9+7), pak 27 (6), poté 28 a 29 (4+4)
Reagovat
smazaný uživatel
Tie štatistiky dost demoluje Nadal na antuke a celkovo 5-6rocny rozdiel medzi dvojicou a Federerom. Je to dost skreslujúce, ak by boli vsetci v rovnakom veku, vysledok by bol úplne iný...

Kazdopádne, pre top 4 platí, ze plne konkurencieschopný na vsetkých povrchoch boli tak po 22r, plus minus. V globále..Preto je super, ze Roger dominoval, ale na harde v podstate nemal dostojneho supera do 2008, na tráve do 2007..

A Federer vlastne tento rok ukazuje, ze vek je stále len číslo a keď je konkurencieschopný v 35, logicky musel byt aj v 27-34, či?..:)

Uvidime, co Nadal a Nole vo veku 31-35, ci sa dokazu presadit, Rafovi sa to v spodnej hranici tohto obdobia darí, Rogerovi paradoxne az v tej hornej.
Reagovat
smazaný uživatel
*Konkurencieschopní.
Reagovat
Tornes
Jo jo, data neříkají, co by se mi líbilo, tak to zkusím obkecat nějak jinak, jasné...

Nadal na antuce ti přidá maximálně jedna ke každému roku. Věkové rozdíly byly a jsou vždy, jsou proto také součástí všech statistik. Tuto statistiku potvrzuje 50 let zaznamenané tenisové historie v open éře, jen Forehand má fakta svoje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoj problém je, že vidíš len čiernu a bielu...Handrkuješ sa o týždne a mesiace, ale podstata diskusie ti uniká...Ja tvrdím zhruba 22, ty sa tvrdošijne biješ do pŕs za 21..Akoby to bola pointa príbehu...Federer hral na GS v rokoch 08-09 stále svoj najlepší tenis a tvoje dáta presvedčia možno ludí, ktorí majú radi matematiku, ale nie tých s citom a zmyslom pre tenis..
Reagovat
Tornes
Ty tvrdíš zhruba 22, přičemž jeden se začal prosazovat v 19 (ve 20, pokud budu brát dva povrchy), druhý v 21, třetí ve 20 a čtvrtý v 21. Jo, krásně ti to sedí, jen co je pravda. Končím, na tohle nemám sílu. Zjisti si prosím, co znamená statistika a jak ji používat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, a zas to úzkospektrálne vnímanie. Federer mal 21r a snad 320 dni, ale ked si to dovolim zaokruhlit, tak ma posli rovno na sibenicu :)
Reagovat
Franky
Peto pocuvaj....tenis je sport a v sporte sa matika alebo nejaky vzorec ktory ty sa na nejakom zaklade h2h (najma medzi fedexom a rafom lebo djoker ti ju kazi) snazis najst ten vzorec aby si aspon takto pre seba a TP zobral Rogerovi takych 10-12GS ...Ale sport takto nefunguje z toho vyplyva ze si ubohy ba az lavy v sporte..lebo ten pocit ked tam prides a hras je uplne iny ako len tvoje cisla. Zavisi to od milion faktorov a fraza nasich hokejistov v tomto pripade sedi: kazdy zapas je iny...
Reagovat
Franky
S tymi Rafovymi ''zraneniami'' by som brzdil...tam sa vzdy vratil neuveritelne silny po ''zraneni'' ..o inych statistikach sa ani nebavim tam ako vravis: slapes vodu :D
Reagovat
Tornes
Mno... Pokud přijmeme premisu, že Rafa je lepším hráčem na antuce a Roger na trávě a na hardu, a zároveň se podíváme na jejich kariérní a věkový vývoj, tak Roger prohrál přesně dva zápasy ze šesti, ve kterých byl favorizován jak věkem, tak povrchem. Miami 2004 a Dubaj 2006. Rafa prohrál takovýto zápas jeden (Madrid 2009) z pěti, které mohl.

Zároveň z 37 zápasů, které Rafa s Rogerem hráli, v nich byl ve věkově výhodnější pozici (a tedy dle věku favorit) 21 x Rafa, 13 x Roger a 3 x jeden nebo druhý, podle metody. Vzhledem k rozdělení povrchů by měl být v H2H spíš ještě dominantnější, než je, nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Tu len dodám, ze Rogerove najoblubenejsie velké turnaje sú: AO,TM,Cinnci,W...Vsade ho Rafa zdolal...

Rafove naj turnaje sú MC, FO, Rím...Nikde ho Fed nezdolal :)
Reagovat
Pe3k
TAM Řafa ovšem nikdy nezdolal :D
Reagovat
Pe3k
Turnaj mistrů!
Reagovat
Franky
Bohuzial zdolal... v jednom pripade: 2013SF
Reagovat
Pe3k
Ovšem, já chtěl napsat, že Rafa nikdy nezdolal Turnaj mistrů...
Reagovat
Franky
Jo to ano okrem toho ani Miami Pariz a Shanghai(ten je ale od roku 09 predtym bol Madrid ktory uz Rafa opanoval) ale ten TM mu tam svieti najviac :)
Reagovat
Tornes
A btw, co se týče věku, tak Roger byl v historicky lepší věkové pozici do konce rok 2007, od něj do RG 2008 byli ve srovnatelné věkové pozici a od RG 2008 dále je Rafa v historicky výhodnější věkové pozici (a to bez jakéhokoli započítání toho, že sám Rafa je ještě speciální případ, který začal vyhrávat velmi brzy).

Takže toho svého "týnejdžra Nadala" do konce 2008 si fakt vynech.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bol fenomén v tinedžerskom veku len na antuke. Inde sa zacal presadzovat standardne okolo roku 22-23, podobne ako Fed napriklad...Cize roky 08-09...

Djokove naj roky boli práve 28-29, je to velmi relatívne...
Reagovat
Franky
u teba je secko relativne ty si einstein z petrzalky :D vsetko su len tezy keby keby keby...realita je 19GS a nabeh na N1 vo veku 36rokov...zvysok je bla bla
Reagovat
Tornes
Já vím, protože vyhrávat hardové masters v 18 je zcela běžný a obvyklý jev. Zeptejme se třeba supertalenta Corice, kolik masters vyhrál jako teenager mimo svůj nejoblíbenější povrch. Nebo kolik jich vyhrál celkově?

Nemluvě o tom, že právě s Rogerem se jako mladík většinově potkával právě na antuce. Z prvních 17 utkání jich 10 bylo na antuce. Skoro dvě třetiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Antukový Masters vyhral aj Zverev a do vitazstva na RG mu chýbalo 6 zápasov..

Snad sa tu nejdeme bavit o rozdieloch medzi turnajom a GS.
Reagovat
Tornes
Jop, jeden Masters neznamená až tolik. Souhlasím. Stejně jako jeden GS, viz Changa. A kolik že jich Rafa vyhrál? A s kým že a jakým způsobem prohrál to třetí finále, ve kterém ten rok byl? A kolik že je vlastně teď Zverevovi a kolik bylo Rafovi? Když už tak bych argumentoval Federerem, to je mnohem lepší příklad.
Reagovat
Tornes
A věk 22-23 není standardní věk na to, aby se hráč "začal prosazovat". To je věk, ve kterém je historicky výkonnost nejvyšší hned po věku 24-25. Standardní věk na "začít prosazovat" je 20-21.
Reagovat
smazaný uživatel
20-21 urcite nie..Po roku 2000 rozhodne nie...

Djokovic, Federer, Murray, Delpo, prikladov je milion...Rafa a antuka je vynimka, lebo Rafa a antuka proste :)
Reagovat
Tornes
Djokovic - 20.
Federer - 21.
del Potro - 20.
Hewitt - 20.
Roddick - 20.
Safin - 20.
Ferrero - 21.
Nadal - 19 (čerstvých).
Murray - těžko říct. Začal se prosazovat 2008, na vrchol se dostal 2012.

V podstatě celé první desetiletí vývoj hráčů a jejich prosazování probíhal zcela dle historických pravidel. Až po roku 2011 se to nějak seklo.
Reagovat
smazaný uživatel
Zacal presadzovat, začal plne presadzovat...Hra so slovickami...Navyse sa bavíme o Nadalovi mimo antuky a celkovo o konkurencieschopnosti najma mimo svoj povrch...

Ty povazujes za vekovu rovnomernost obdobie od konca 07 do RG 08...To je sialene, lebo to je 5 mes..Pride mi to tendečne seknuté práve pred RG, kedze v nasledujucom mesiaci sa odohrali dva historické zápasy, ze áno...
Reagovat
Tornes
Není to tendenčně seknuté. Rafa má v tu dobu narozeniny, víš? A data mám rozděleny dle dosažených let. A ty se mění s narozeninami... Jednoduché ;)

Proč tam říkám, že mají "rovnost" je celkem jednoduché. Mám dva druhy dat. Vítězství GS a vítězství + finále u GS a WTF. Podle jednoho je pro věky 21 a 26 asi 55% šance na vítězství pro mladšího (dle vítězství), podle druhého (W+RU) pro staršího. U všech ostatních se tato data shodla a určila vždy jednoho z nich.
Reagovat
smazaný uživatel
Preboha. Tu sa naozaj ideme doťahovať o pár mesiacov a týždňov?..Alebo sa bavíme komplexne...

Fed vyhral prvý GS par dni pred 22, dominovat začal v podstate hned aj na harde. Djokovic vyhral prvy GS sice v 08, ale az 2010 hral dalsie finále a 2011 bol tam, kde je...Murray taktiez okolo roku 22 spicka..To je ta sucasna generacia, ktoru mam na mysli...Nejaky Ferrero, alebo Roddick sú úplne irelevantní...

Ako mohol mat Nadal vo finále v Austrálii09 výhodu, ked to bolo jeho prve hardové finále oproti Federerovým xy, Rafa mal 22, Federer 27...Federer nasledujúce AO vyhral, napriklad..
Reagovat
Tornes
Úplně stejně jako měli věkovou výhodu Safin a Hewitt proti Samprasovi, i když to bylo Samprasovo xy finále a jejich první.

Fakta - ve 22 má hráč mnohem větší pravděpodobnost, že vyhraje GS, než když má 27 (a to i v dnešním tenise). Federer měl 27, Nadal 22. Kdo měl věkovou výhodu? Zkus hádat.

Aha, takže najednou je ze "začít prosazovat" "začít dominovat". Jasné, to jsou přece dva zcela stejné pojmy (facepalm).

Tvůj způsob komplexní analýzy: Historická data mi nesedí, zkusím pouze tohle tisíciletí. Do háje, to mi taky nezapadá. Tak jen tuhle generaci. To máme 4 hráče... Jeden z nich mi pořád absolutně nesedí, tak řeknu že je výjimka a nebudu se jím zabývat. Druhý taky nesedí, ale jen o chvíli, takže ho o kousek posunu a už sedí. Třetí sice taky nesedí, ale dominovat začal až o tři roky později, tak změním slovo "prosadit" na "dominovat" a taky bude sedět, toho si přece nikdo nevšimne. Čtvrtý hráč, o tom toho zas tolik nevím, ale tak plácnu že ve 22 začal taky vyhrávat, kdo by si to kontroloval, že ano (Murray v roce 2008 vyhrál 2 masters a byl ve finále GS. Bylo mu 21. Ve 22 (tj. cca 2009) nevyhrál o nic navíc, naopak nebyl ve finále GS).

No a abych to uzavřel, tak mám vlastně ve všem pravdu, jak mnou provedená analýza právě dokázala.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa stále bavím o súčasnom tenise a generácii, kedže predmet diskusie sa vzťahuje na nich...Ty si začal vyťahovat štatistiky iných hráčov, ktoré sú v tomto kontexte proste odveci a zavádzajú...

To, že Rafa začal byt na harde hrozbou 08-09 proste neokecáš Roddickom alebo Safinom. To
je mimo mísu..Palec hore za dáta, ale niekedy stačí sedliacky rozum..
Reagovat
Tornes
Ok, vzdávám to. V roce 2008 se z mlaďoučkého baby Rafy stal konečně dospělý Rafa, který umí hrát tenis i jinde než na antuce. To také dokázal, když rozsekal toho v absolutně tenisově nejlepším věku* a nejlepší formě** hrajícího Federera ve všech zápasech, kdy se střetli. Federer pak na své nejvrcholovější úrovni hrál minimálně do roku 2013, jen Rafa a posléze Nole jeho úroveň skokově překonali. Nic jako "decline" neexistuje, pouze se všichni ostatní hráči zlepšili.

*jak dokazováno mými statistikami
**nejlepší zápasy, které Federer kdy odehrál dle povrchu: tráva Wimbl 2008, antuka FO 2008, hard AO 2009

Co na tom, že všechna fakta a statistiky tvrdí něco jiného. Já to viděl, já mám pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, plus mínus 2008...Ty to máš presne do 3.6.2008, lebo veď mal vtedy narodeniny a treba to useknúť..Ja pisem, ze Andy priblizne v 22, ty nie lebo finále GS hral v 21..Ja vravim, ze Roger do 22 nepoznal centr, ty nie, lebo ved poznal. Proste len čierna a biela, nič medzitým, žiadny priestor pre rezervy, individualny prístup a pod. Ty ak nerobíš v IT segmente, tak si sa minul povolaniu...

Handrkovať sa tu, ci 20-21, alebo 21-22, je naozaj v kontexte pointy úplne absurdné.
Reagovat
Tornes
Počítáš zájíce, když hon ještě neskončil. Rafa ještě jednička není.

Momentální stav je takovýto: Rafa 2008-2014 (7 let).
Roger 2004-2012 (9 let).

Tak teď mi teda řekni, co je víc generací? Sedm, nebo devět?

Nemluvě o tom, že Roger má takřka stejnou šanci, že se dostane na první místo, jak Rafa. A je docela možný i to, že to skončí Rafa 7 let, Roger 14 let. A pak mi teprve řekni, co je víc generací.

A vůbec nejpravděpodobnější je, že se jedničkou stane Rafa a následně ho vystřídá Roger. V tom případě se můžeš vyjádřit k otázce, co je víc generací, 10 let nebo 14 let?
Reagovat
smazaný uživatel
Vyssie pisem, ze papierovo je favorit na koncoročnú jednotku je skor Federer.

O Rafovi ako jednotke píšem, kedze to vyslovene klope na dvere. Stačí porazit dvoch nenasadených, hoci nebezpečných súperov. Roger má k tomu ďalej, aspoň dnes.

Byť na konci roku jednotka v tomto veku je velká vec, ktokolvek z velkej stvorky by sa nou stal, bol by historicky najstaršou koncoročnou. To hovorí za vsetko.
Reagovat
Tornes
Jo, a říkáš, jak geniální je Rafa oproti Rogerovi, protože... proč vlastně? nějak mi to do tvého argumentu nesedí...
Reagovat
Fandina
Andy má hezký prstýnek :-)).
Reagovat
Stan_Borowitz
ono bylo jasné, že je to nebude mít dlouhého trvání.
Reagovat
Pavlis
Měl by si též vzít půlroční volno. Takhle to jen posouvá turnaj po turnaji.
Reagovat
vrabejka
Doufám že si to Rafa uhraje už v Montrealu :)
Reagovat
dappe
To by asi měl, jinak se tam nemusí vůbec dostat. :)
Reagovat
a.magerova
ale Federer byl No1 "jen" 302 týdnů a naposledy kraloval v listopadu 2012.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky pohlídej, ať Roger upraví H2H s Davidem.
http://jyxo.info/uploads/8D/8d2497c9e82bf2dfa705793cc5b5d4513219e107.jpg
:-)
Reagovat
a.magerova
Ale příště tam musíš dát velkou tlustou červenou šipku, aby mě TO trklo napoprvé... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Polepším se.
Reagovat
a.magerova
No né že bych Tě podceňovala, ale už Janek Ámosů říkal, že jedna ukázka je lepší než 1000 slov... :-)))

http://jpeg.cz/obrazek/gTl3
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist