Murray se singlové výhry nedočkal. Ve Winston-Salemu prohrál se Sandgrenem

20. 8. 2019, 07:42
Aktuality 16
ATP WINSTON-SALEM - Andy Murray ani ve druhém utkání ve dvouhře po únorové operaci kyčle neuhrál set. V deštivém Winston-Salemu britský tenista prohrál v utkání prvního kola s domácím Tennysem Sandgrenem.
Andy Murray

Andy Murray se ke dvouhrám vrátil minulý týden v Cincinnati poprvé od únorové operace kyčle. Stal se historicky prvním tenistou, který nastoupil k singlovému utkání na okruhu ATP s kovovou kyčelní náhradou.

Na první výhru i získaný set ale zatím čeká. V Ohiu prohrál 4-6 4-6 s Francouzem Richardem Gasquetem a včera ve Winston-Salemu podlehl po více než dvouhodinovém boji 6-7 5-7 domácímu 73. hráči světa Tennysi Sandgrenovi.

V prvním setu dvaatřicetiletý Skot nečelil brejkbolu, ale sám hned v úvodním dlouhém gamu nevyužil šanci na brejk a v tie-breaku padl po nevyužití setbolu. Ve druhém setu sice smazal manko dvou brejků a z 0-3 postupně vyrovnal na 5-5, ale následně přišel potřetí o servis a soupeř následně utkání bez potíží ukončil.

"Myslím, že dnešní zápas byl o něco lepší, než ten v Cincinnati. Cítil jsem, že míčky trefuju lépe a dokázal jsem dobíhat dropshoty, ke kterým jsem se před týdnem ani nerozběhnul. Ale pořád byla ve hře spousta věcí, na kterých musím pracovat a zlepšit je," komentoval Murray.

"Nicméně fyzicky se cítím dobře, nic mě nebolí. Jen jsem unavenější, než obvykle, přiznal trojnásobný grandslamový vítěz Murray.



Na nadcházející US Open a případné pětisetové zápasy se bývalá světová jednička ještě necítí. Murray nebude startovat ani ve čtyřhře, místo newyorského grandslamu nejspíš absolvuje v USA challenger v New Havenu.

"Uvědomuju si, na jaké úrovni teď jsem. Jsem konkurenceschopný, ale musím se zlepšit. Asi potřebuju hrát turnaje s nižší úrovní, abych odehrál pár zápasů a zapracoval na své hře, než budu hrát na okruhu ATP," uvedl Murray.

Osmadvacetiletý Sandgren ve 2. kole vyzve nasazenou dvojku Kanaďana Denise Shapovalova (h2h 0-2).

Korejec Duck Hee Lee se stal na turnaji ve Wiston-Salemu prvním neslyšícím tenistou v historii, jenž vyhrál zápas na ATP Tour. Jednadvacetiletý hráč porazil v prvním kole 7-6 6-1 Švýcara Henriho Laaksonena, jenž je v žebříčku o téměř sto míst výš.

Přštím soupeřem korejského mladíka bude Polák Hubert Hurkacz (h2h 1-2).

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA / Severní Karolína, tv. povrch, 807.210 dolarů
pondělní výsledky (19. 08. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sandgren (USA) - A. Murray (Brit.) 7-6(8) 7-5
Andújar (Šp.) - Jarry (Chile) 6-4 6-2
Cecchinato (It.) - Bublik (Kaz.) 7-6(3) 1-0 / skreč B.
Chardy (Fr.) - Sarmiento (USA) 6-1 7-6(5)
Duck-Hee Lee (Korea) - Laaksonen (Švýc.) 7-6(4) 6-1
Fratangelo (USA) - Weintraub (Izr.) 6-0 6-0
Carballés (Šp.) - Giron (USA) 6-2 2-6 6-3
Popyrin (Austr.) - Monteiro (Braz.) 5-7 6-4 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Tenistop
Patik
Presne tak,súhlasím Patik
Len sa obávam, ze Andy už na to nemá , vždy tak trochu zaostával
Ale keď hral, považoval som ho za skvelého hráča
O rogers sa uz tiez zacinam bat, neviem ako zvládne us
Bude to mat už len ťažšie a ťažšie
Snad semicko urobí
A potom sa uvidí
Reagovat
Patik
Ide si stále to svoje ale takýto tenisový štýl sa už nenosí..a on čo je po operácii by si mal nato dávať pozor..nieje ani najmladší a hrať dlhé výmeny s mladými zdravými hráčmi nezvládne..Djokovič sa začal tlačiť na sieť popracoval na servise..Nadal sa snaží zakončovať výmeny po pár úderoch tlačí sa viac k základnej čiare a Federer nehovoriac..Andy potrebuje podobnú zmenu..
Reagovat
turista
Chce to čas a nenechat se otrávit.
Reagovat
Krisboy
Jj, ve čtyřiceti to bude jistě lepší. To bude Sir válcovat vsechny (s výjimkou Novaka Djokoviče, samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
Takto za rok uz bude v top20.
Reagovat
Mantra
ani náhodou
Reagovat
r176
Prej případné pětiseťáky :-))))))
Reagovat
Patik
Nikdy nevieš na akého súpera natrafíš a ako sa vyvinie zápas.
Reagovat
Vlk-v-trave
se zapsal do tenisove historie.
je prvnim hluchonemym hracem, kteremu se podarilo vyhrat zapas na okruhu ATP.
Tenhle vykon v Winstonu velmi ocenil take Andy Murray. ktery take doplnil, ze jde opravdu o mimoradnou udalost a vykon, nebot behem hry je sluch pro hrace dost zasadni...

http://www.puntodebreak.com/2019/08/20/duck-hee-lee-entra-historia

*
tak tohle prvenstvi Fedalu uteklo:)
Reagovat
EllNino
je to borec
Reagovat
Vlk-v-trave
to teda. dost neskutecne.
Reagovat
EllNino
je pravda, že má klid od okolího světa, ale zase vše daleko víc vnímá očima ... stejně prostě ten zvuk míčku od soupeře je třeba aspoň pro mě dost důležitej :)
Reagovat
Patik
samozrejme to má ťažšie než ostatní hráči..no v podstate mu stačí vidieť loptičku a rozhodcov..ono sa tie výhody a nevýhody bijú medzi sebou..na jednej strane potrebuješ občas cítiť a počuť podporu z publika..na druhej strane občas by si ich najradšej nepočul..jedno mu však môžu hráči závidieť..absolútne ticho na stopercentú koncentráciu pri každej lopte.
Reagovat
EllNino
to sice jo, ale prostě neslyší, jakou rychlostí míček letí, jakou má rotaci a podobně, musí na too být určitě zvyklý, ale stejně ... nedovedu si to moc představit a ani nemůžu :)
Reagovat
Patik
Vidí ho..keď človeku odobereš zmysly..príroda mu nadelí niečo viac do iných zmyslov.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa třeba někdy vyhraje Paříž se sluchátkama v uších v nichž mu bude naplno vřískat Shakira. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist