Murray se vrátil k tréninku a doufá v návrat na trávě

5. 6. 2018, 13:14
Aktuality 17
Návrat Andyho Murrayho do tenisového kolotoče se stále přibližuje. Bývalý první hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion se před pár dny vrátil k tréninku a doufá, že se po téměř roční pauze zaviněné zraněním kyčle vrátí na oblíbené trávě. Rozhodně si nechce nechat ujít domácí Wimbledon. Nejslavnější turnaj světa má podle jednatřicetiletého Brita jasného favorita.
Profily hráčů

Andy Murray odehrál poslední soutěžní zápas ve čtvrtfinále loňského Wimbledonu, v němž i vinou zdravotních potíží podlehl Samovi Querreymu ze Spojených států. Od té doby se na kurtech ukázal jen na prosincové exhibici v Abú Zabí.

Na kurty se měl vrátit zkraje roku v Brisbane, ale zranění kyčle, se kterým se právě na domácím grandslamu trápil, ho do akce nepustilo. Jednatřicetiletý Brit se nakonec rozhodl podstoupit operaci.

O jeho účasti na nejslavnějším turnaji světa, kde v letech 2013 a 2016 triumfoval, se stále spekuluje, nicméně trojnásobný grandslamový šampion a bývalý první hráč světa věří, že Wimbledon stihne.

"Jde to pomalu. Jsem mimo tour skoro rok, což je déle, než jsem si já i můj tým představovali. Jsem ovšem blízko návratu," řekl Murray. "Teprve před pár dny jsem začal trénovat a doufám, že se vrátím na trávě," dodal.

Podle Murrayho má letošní ročník nejslavnějšího turnaje světa jasného favorita - loňského vítěze a osminásobného šampiona Rogera Federera. "Doufám, že Wimbledon hrát budu, ale Roger Federer bude největším favoritem. Má fantastickou bilanci na trávě. Myslím, že Wimbledon vyhrál sedmkrát, takže určitě bude jedním z největších favoritů. Bude záležet i na losu," uvedl Brit.

Murray se po skončení French Open, kde letos neobhajuje loňské semifinále, propadne až do druhé stovky žebříčku ATP. Na kurty by se mohl vrátit dříve než na domácím grandslamu. Rodák z Dunblane se totiž přihlásil na travnatou akci ATP v nizozemské Hertogenboschi a poté by se chtěl domácím divákům představit už v londýnském Queen's Clubu.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

17
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Osmkrát, sire. Sedmkrát jste se za noc udělal s Kim, když jste spolu začali chodit.
Reagovat
a.magerova
Tak tak, Ty TO musíš vědět nejlíp... ;-)
Reagovat
svetova.dvojka
a do 1.kola Federera...
Reagovat
Nola
pekne mu prajes, to by sa tam Andy ani nemusel ukazat
Reagovat
smazaný uživatel
skvele, ze se vraci na travu.
Na jeho miste bych hral jen na trave:)
Reagovat
EllNino
Ano :)
Reagovat
Krisboy
...a Djokovič pouze hardy. Pěkně by si kluci bigfourový rozdělili sezónu :)
Reagovat
turista
Djoker taky antuku. Je jediný z prvních 4 hráčů, kdo dokáže být rovnocenným soupeřem Nadalovi.
Reagovat
EllNino
prvních 4 hráčů ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslel 1111ho, Wawrinku a Soderlinga:)
Reagovat
janek_da
no právě proto se elnino di í, že k nim přiřazuje N0leho
Reagovat
Krisboy
Přál bych mu Dreddyho do prvního kola.
Reagovat
misoSK
Ten to bude mať v kvalifikácii ťažké pri svojej náladovosti.
Reagovat
Krisboy
Dustin by si zasloužil WC - za zásluhy a za kousky, které na pažitu v minulosti dělával.
Reagovat
Kozoroh
Jj divošku by si Dustin zasloužil určitě víc, než třeba takový Babrinka.
Reagovat
Mayo
Dustin je hlavne legenda.
Reagovat
Krisboy
GOAT.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist