Murray si zajistil účast na Turnaji mistrů, Dimitrov bude jen náhradníkem

30. 10. 2014, 17:07
Aktuality 309
Andy Murray na Masters 1000 v Paříži porazil Grigora Dimitrova a posedmé v řadě se kvalifikoval na Turnaj mistrů. Naopak Bulhar se v Londýně bude muset spokojit jen s rolí druhého náhradníka. Jediná výhra od postupu dělí Nišikoriho a Berdycha.
Andy Murray

Na Turnaj mistrů se v průběhu sezony kvalifikovali Novak Djokovič, Roger Federer, Rafael Nadal, Stan Wawrinka a také vítěz US Open Marin Čilič. Španěl Nadal se však odhlásil a tento týden se v Paříži hraje ještě o čtyři volná místa.

První z nich dnes obsadil Andy Murray. Ten sice ještě po US Open figuroval až na 11. pozici hodnocení letošní sezony, v září v Shenzhenu však ukončil 15 měsíců dlouhé čekání na titul, v uplynulých dvou týdnech vyhrál i turnaje ve Vídni a ve Valencii a v pondělí vyletěl už na 5. příčku. Postavení si upevnil na Masters v Paříži dnešní osmifinálovou výhrou 6-3 6-3 nad Dimitrovem, která mu dala definitivní jistotu účasti na Turnaj mistrů.

"Je příjemné se dostat na Turnaj mistrů. Je to velká událost a zábavné ukončení roku v Londýně před zaplněným hledištěm," uvedl Murray ke svému postupu na Turnaj mistrů.

Na ten se sedmadvacetiletý Brit kvalifikoval sedmý rok po sobě, ale představí se na něm pošesté. Loni se totiž musel odhlásit kvůli zranění zad, s nimiž byl před rokem na operaci a po návratu na kurty se mu dlouho nedařilo. První letošní finále si svěřenec Amelie Mauresmové, která se stala nástupkyní Ivana Lendla, zahrál až v září.

"Myslím, že od French Open jsem hrál dobře, ale prohrál jsem nějaké zápasy proti nejepším hráčům. Jen ve Wimbledonu proti Dimitrovovi jsem nehrál svůj nejlepší tenis. Na konci sezony se mi však už povedlo pár dobrých turnajů," uvedl Murray, který z dosavadních pěti startů na Turnaji mistrů postoupil třikrát ze skupiny. Semifinále je ale také jeho maximem.

• ATP RACE 2014 •
(BOJ O TURNAJ MISTRŮ)

aktuálně k 30.10.2014
1. Novak Djokovič (Srb.) 9190
2. Roger Federer (Švýc.) 8700
3. Rafael Nadal (Šp.) 6835
4. Stan Wawrinka (Švýc.) 4895
5. Andy Murray (Brit.) 4475
6. Kei Nišikori (Jap.) 4445
7. Tomáš Berdych (ČR) 4285
8. Marin Čilič (Chorv.) 4150
9. David Ferrer (Šp.) 4045
-------------------------- -----
10. Milos Raonic (Šp.) 4020
11. Grigor Dimitrov (Bulh.) 3655

Nyní osmý hráč světa věří, že by se postupně mohl vrátit mezi světovou elitu. "Top 4 by byla příjemná. Pokud dokážu vyhrávat a posouvat se žebříčkem, bylo by to skvělé. Ale musel bychv příštích měsících hrát skvělý tenis," uvědomuje si bývalá světová dvojka Murray.

Velmi blízko je účasti v Londýně také čtyřiadvacetiletý Kei Nišikori, který dnes v Paříži zdolal 6-1 4-6 6-4 domácího šampiona z roku 2008 Jo-Wilfrieda Tsongu. Na Turnaji mistrů se dostane buď díky zítřejší výhře nad Ferrerem, nebo se v hale Bercy nesmí splnit následující scénář: Raonic v semifinále porazí Berdycha a ve finále Ferrera.

Jediná výhra dělí od startu v Londýně také Tomáše Berdycha, který v zítřejším čtvrtfinále potřebuje porazit Kevina Andersona. S Jihoafričanem vyhrál všech jedenáct vzájemných zápasů.

"Letošní konec roku je velice napínavý pro všechny okolo tenisu i pro nás. Je to něco jiného, jsou tam nová jména a začalo to na US Open. Je to skvělé, zajímavé až do konce a výzva v závěru sezony," řekl Berdych na webu ATP Tour.

Berdych se nestresuje a nekalkuluje, co je potřeba k postupu. "To je dávno za mnou. V této situaci jsem už byl a je to o zkušenostech. První rok dva počítáte všechny možnosti, ale rozhodne se vždy na kurtu. A to je vše, o co se starám. Snažím se užívat si svoji hru, podat co nejlepší výkon a vím, že můžu udělat dobrý výsledek. To je nejlepší možnost jak to rozhodnout. Sám za sebe," řekl tenista.

I pokud by český tenista s Andersonem zaváhal, tak by ho o Londýn připravilo už jen pařížské finále mezi Davidem Ferrerem a Milosem Raonicem. Právě oni dva se pravděpodobně poperou o poslední volný flek. Španěl zatím drží postupovou pozici, Kanaďan se před něj dostane pouze v případě, že v Paříži uhraje lepší výsledek, než Ferrer. Ten se ve čtvrtfinále utká s Nišikorim, Kanaďan narazí na Federera. Pokud jeden z dua Ferrer a Raonic ve čtvrtfinále prohraje, bude osmička pro Londýn kompletní.

Tenista, který žebříčku ATP Race 2014 skončí na 10. místě, odletí do Londýna jako první náhradník. Druhou alternativou bude s třiadvacetiletý Bulhar Grigor Dimitrov.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

309
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andy to dneska taky nedal, tím Rogerovi moc nepomohl :// Nechce se mi to hledat, můžete mi někdo prosím ve stručnosti osvětlit propočty jednak boje o No.1, co musí Nole a Rog uhrát a taky konečného složení TM vzhledem k tomu, jak to Raonič zamíchal? Ferrera oželím, fandím Nišimu :)
Reagovat
Chrenda
dostal čočku, tak kdyby Tomáš dal Miloše jde zase před něj v žebříku a bude mít na dostřel marnýho Stana. Říkám, když se dobře vyspí na Londýn, mohl by zaútočit na 4 příčku!!
Reagovat
Padme
pozitivum je, že dají Rogerovi pokoj s no.1. Byla to skvělá sezóna, snad se mu povede TM, ale jestli dostane Raonice a Cilice do skupiny, tak to s jeho postupem nevidím dobře. Returny má zoufalé a na tyhle podavače to prostě nestačí.
Reagovat
Chrenda
Neviděl bych to tak černě, dneska Milošovi vyšlo skoro všechno na co sáhl, to on ale neumí udržet dlouhodobě, tady za 10 dní na tom může být úplně jinak. Myslím, že letošní TM bude fakt zajímavé a tipuji, že David se tam nedostane.
Reagovat
Chrenda
Masakr, hned dostal náboj zápas Keie s Davidem. Je to fakt zajímavý až do konce. No Tomáš to bude mít s Milošem moc moc těžké, pokud bude podávat jako dneska - 22 es, 45 winerů a 21 UE, to jsou působivá čísla. Bude to maso, tak to má být. Roger asi na 1 do konce roku nedosáhne, to by musel vyhrát TM, ale v jeho případě je všechno možný. No začíná se to pěkně zamotávat, mladý pušky vytahují žihadla!
Reagovat
kada.tom
Paráda!!!!
Mám neskutečnou radost :-)
Doufám, že vyhraje i Nishi a Ferrera pošle pryč :-)
A Federer OUT - slast, nádhera :-)
Reagovat
Cico93
dúfam, že ťa z tej škodoradosti yebne.
Reagovat
kada.tom
tak to se nedočkáš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Miloši !!
Reagovat
smazaný uživatel
zatím parádní den.tak ještě nole a david!!
Reagovat
pockerface
jestli bude Miloš takhle podávat zítra, tak Tomáš nemá nejmenší šanci.
Reagovat
Padme
zítra takhle podávat nebude a ve hře je Tomáš rozhodně jinde... Roger má hroznou slabinu backhand, na něj není co vymýšlet.
Reagovat
Kozoroh
To už s Fedexem dobře nevypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je v prdeli, roč zrovna teď, já se z toho ... ://
Reagovat
pockerface
a já se tak těšil na finále Roger x Novak nebo Andy. Asi z toho nic nebude. Tak alespoň bude mít Roger víc času na odpočinek a na trénink na TM. Ale ještě pořád není konec i když...
Reagovat
smazaný uživatel
dneska mě to teda pěkně namíchlo, ale neupadej na mysli, šance tam pořád je, teď si odpočne a na TM předvede doufám to nejlepší! ;)
Reagovat
Chrenda
No tak je asi vymalováno, nevím jestli je schopen Miloše ještě brejknout, když podává jako bůh!
Reagovat
pockerface
vidím to hodně blbě. To by se musel Miloš teď totálně sesypat. Ale dneska mu prostě to podání píše jako už dlouho ne.
Reagovat
Padme
rozhodně nevyhrál tenis... :(
Reagovat
kada.tom
C´MOOOOOOOOOOOOOOON!!
Miloši, doservíruj to! Moc tě prosím!!
Reagovat
Kozoroh
Nejde jen o to, že Miloš vyhraje. Musí ještě vyhrát Kei :-)
Reagovat
Mayo
a je to v pičči :/
Reagovat
Cico93
noo tvl
Reagovat
kada.tom
Yes! Odvrácenej setpoint :-)
Miloši, zaber na returnu třeba, ale hlavně si hlídej servis :-)
Reagovat
pockerface
tak teď to byla nádhera od Rogera. Rogere brejkni ho. No a nic zase to hnusné eso.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, zlatej Roddick, Rogere dělej něco! :(
Reagovat
pockerface
a co? "normálnímu" smrtelníkovi by upadla ruka po podání přes 220 km. Dneska to tam prostě Milošovi padá, bohužel. Škoda, že to včera Bautista nedotáhl do vítězného konce. Mám takový blbý pocit, že na po sedmé to Milošovi vyjde. Ale ještě není konec a Roger se určitě nesloží.
Reagovat
pockerface
tak diváky ta hra Miloše asi taky moc nebaví. Jednak fandí Rogerovi a jednak opravdu je to takový jednotvárný, nudný. Tak snad ho Roger teď brejkne a půjde se do 3.setu. Pojď Rogere!
Reagovat
Cico93
Da sa vôbec ten Shrek brejknúť?
Reagovat
Padme
je mi z toho smutno ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Shrek :DD pro mě je to Milouš Ropušák s nohama dlouhýma jak modelka :D no jako je nejvyšší čas pro Rogera brejkovat, jinak jsme tam kde jsme byli :(
Reagovat
Padme
Dnes mi pouští dokola tři situace: Raonič eso, Roger prohozen na síti a zoufalé pokusy Rogerova backhandu proti parádnímu forhandu Raoniče... děje se u vás něco jiného?? :(
Reagovat
pockerface
bohužel mám na obrazovce to samé :-)
Reagovat
Padme
Berdychův zápas jsem neviděla... ale opravdu byl horší? :(
Reagovat
pockerface
ne byl jiný. Byla tam větší mezihra než v zápase Roger x Miloš. Tomáš hrál dobře a Kevin taky.
Reagovat
Padme
Rogerovi zápasy mám ráda, ale ten dnešek je fakt nuda... :(
Reagovat
Padme
*Rogerovy
Reagovat
pockerface
nudný ho dělá Miloš. Ono to eso, eso, eso to za chvíli téměř každého otráví a bohužel Miloš tím podáním Rogera nepustí k jeho hře.
Reagovat
pockerface
proč vždycky Roger vyfásne tyhle bombarďáky typu Raonic, Chardy, Karlovič to musí být tak těžký a ubíjející proti nim hrát a ještě vědět, že prostě při jejich servisu musí využít každičkou nabídku jinak ho umlátí 220 km podáním. Roger sice na ně umí zahrát, doufám, že šňůra výher dnes neskončí. Zatím je Miloš až moc v klidu :-)
Reagovat
Cico93
Chardyho by som do tejto skupiny neradil.
Reagovat
pockerface
dobře Chardy bombarďák není, ale Rogera letos 2x dost potrápil. Jeho hra Rogerovi moc nesedí.
Reagovat
smazaný uživatel
Raonič si to nechával na nejnevhodnější dobu, kdy mu teče do bot neboco? :/
Reagovat
pockerface
no asi jo. Bohužel tak dobře podává, že neumožňuje Rogerovi rozjet tu jeho hru servis-volej.
Reagovat
Padme
Rogere zkus něco vymyslet, vždyť ty jsi horší i ve výměnách... :(
Reagovat
Chrenda
Zápas o dva levely lepší než předchozí. Miloš hraje výborně i na returnu. Tomáš to bude mít v semi těžký, ať to bude R nebo M.
Reagovat
Chrenda
No tak už jen o level. Nějak to začalo upadat, ale ty Milošovo esa, to je fakt masakr. Dneska mu to tam padá, to bude snad třicítka!
Reagovat
smazaný uživatel
Neštvi mě, Rogi, zařaď na vyšší rychlost a brejkni ho co nejdřív :)
Reagovat
Mayo
nejako divno na mňa pôsobí goat
Reagovat
Cico93
Ak by Raonic dotiahol tento zápas do víťazného konca. Tak Ferrer by Rogera moc v láske nemal.
Vzájomná bilancia naháňa strach a teraz by ho s veľkou pravdepodobnosťou pripravil o TM.
Reagovat
Kozoroh
Kuřák by mi na TM vůbec nechyběl. Z těch, co už mají účast jistou nebo mají k ní blízko je jediný, který letos na žádném GS turnaji nepostoupil do SF. Má jen jeden titul z 250.
Jeho styl hry je nudný.
Reagovat
Cico93
premňa zaujímavejší štýl ako Raonic. eso eso to neni moja káva.
Reagovat
kada.tom
ideální dnešní scénář je: výhra Miloše + výhra Nishiho a budu velmi spokojený :-)
Reagovat
pockerface
no tak se snad Rogerovi podaří Miloše hned na začátku 2.setu brejknout, ale jestli bude Miloš takhle podávat pořád tak nevím, nevím. Včera se s Bautistou trápil a dneska je to prostě jiný Miloš. Tak Rogere zaber !!
Reagovat
kada.tom
YES!

Milosi, nervy v klidu, hraj si to svoje a hlavně se z Federera nepodělej jako ti diváci tam :-)
Reagovat
Cico93
Bože ty si blbý.
Reagovat
Mayo
pome Roger otočiť !
Reagovat
smazaný uživatel
svěřuju ti fandění i za mě, já to nejspíš nedokoukám, moc to natahujou :(
Reagovat
pockerface
tak než jsem stihl napsat, aby to Roger nepodělal a využil mini brejk, tak už o něj Roger přišel :-(
Reagovat
pockerface
a navíc ho poskytl i Milošovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger otočíííííí! :)
Reagovat
Padme
dokud Roger nepochopí, že jeho backhand proti forhandu Raonice nemá šanci... :(
Reagovat
Padme
again...
Reagovat
smazaný uživatel
no dopr... ale stejnak to musí otočit, jenže to asi nedokoukám, zas až takovej rychlík asi není :(
Reagovat
Padme
Raonic - Federer 6:4 :D po 12 gemech...
Reagovat
Padme
6:5 vlastně...
Reagovat
Padme
toho Raonice vyměnil? Zatím hraje parádně... :-o
Reagovat
smazaný uživatel
stále střílí nudná esa a první servisy, kupodivu líp returnuje, ale v důležitých chvílích brejkbol nepromění :D
Reagovat
Padme
parádní returny, výborný backhand a na síti taky naprosto jistý... nekazí. Není to jen o podání, Roger by se měl trošku probrat.
Reagovat
smazaný uživatel
přijde chvíle, kdy ropušáka nalomí ;)
Reagovat
Padme
taky doufám... v každém gemu 2 osa... začíná karlovičovatět... :(
Reagovat
smazaný uživatel
připomíná to přestřelku dvou servismanů typu Karlovič - Isner, tak kdo pustí první ;)
Reagovat
pockerface
jenže Miloš dnes fakt dává téměř nechytatelné bomby. Roger s tím těžko něco může dělat. Musí čekat až Miloš začne trochu chybovat.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě že Roger patří k nejlepším servismanům na okruhu, a to nemusí mít ani dva metry ;) tiebreak to rozlouskne
Reagovat
pockerface
a že vždy proti Rogerovi. Včera měl s Bautistou namále a dnes je opravdu jak vyměněný.
Reagovat
pockerface
Roger by měl dneska vyhrát. Miloš z něj má taky trochu komplex, ale kdo nemá :-). Aby dneska vyhrál Miloš, musel by Roger hrát hodně špatně a vlastně by si to musel Roger prohrát sám. Věřím, že tomu tak nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím víc Milošovi, ale samozřejmě nemohu poskytnout racionální důvod.
Reagovat
smazaný uživatel
taky myslím, že dneska v cajku jako včera, Rogerovi stačí jednou prolomit servis v každým setu, ropušák si na něj nepřijde :D ráda zase vidím holky v hledišti :)
Reagovat
Vojtiik
jak to vidíte dneska v předčasném finále? ja docela čuju Máryho :))
Reagovat
smazaný uživatel
předčasné finále - no, nevím.
Reagovat
pockerface
já fandím Novakovi a podle mě to bude 6:4,7:6 pro Novaka
Reagovat
Vojtiik
to je narážka na trollhanda a podobné individua, kteří to tu tak prezentovali při USO :D je pravda, že dnes by se to hodilo asi více, ale i tak bych to vážně nenapsal asi :D
Reagovat
Kozoroh
Když hráli Novak s Andym v Pekingu, tak byly na TP komenty, že Andy Noleho porazí. Já jsem Nolemu věřil a nezklamal mě. A jsem toho názoru, že mě nezklame i dnes!
Reagovat
Mayo
Neviem, kto vyhrá. Ale ja tipujem Andriša.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela věřím Raonicovi. To jsem zvědav :)
Reagovat
SubOptikT
No ... a semifinále si může užít v pohodě a bez stresu ...
Reagovat
smazaný uživatel
12:0, to je neuvěřitelné dvojnásob, že si takovou bilanci s někím drží Tom!
Reagovat
tommr
neuvěřitelný je to hlavně vzhledem k nespornejm kvalitám Andersona ... :)
Reagovat
lars
tak Anderson se zlepsil az letosni rok
Reagovat
tommr
Anderson by už byl dávno výš kdyby nebylo Tomáše ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tom super! Líbil se mi jeho výkon, rozhodně bych neřek, že hrál opatrně, chytrá útočná hra. S Rogerem (doufám) bude na co koukat:)
Reagovat
tommr
a je to tam! Opět se projevil Andersonův komplex z Tomáše. Tomáš by si měl Andersona hýčkat, protože bez něj by měl na okruhu o hodně těžší život ... :)
Reagovat
Chrenda
Přesně, je to jeho vstupenka do čtvrtfinále a semifinále, máš recht!
Reagovat
Chrenda
Gratuluju moc, ale moc přesvědčivý to nebylo. Jasně vítězství se počítá, ale Kevin se na konci zase složil. Psychicky byl Tom určitě silnější! 16 es a 7 dvojchyb. No jsem fakt zvědavý na semifinále. To asi bude maso.
Reagovat
tommr
v semifinále už může Tomáš jenom získat ... :)
Reagovat
Chrenda
Jasně, myslím, že se může uvolnit a jak už jsem psal Rogera umí dát, tak pokud nebude ustrašený, stát se může všechno, třeba by to mohl už i znovu vyhrát?!?!
Reagovat
tommr
ještě pořád není jistý proti komu bude v semifinále hrát. S Federerem i Raonicem ale může vyhrát i prohrát - pro Toma to nejsou nepřekonatelný soupeři ani lehký partie ...
Reagovat
Chrenda
No já myslím, že Miloš na Rogera nemá. To by bylo velké překvápko. A máš pravdu, že Tom umí oba porazit, ale i s nimi prohrát. Dobrý je, že ani jeden z nich nejsou v nějaké SUPER fazóně tady v Paříži. Tedy šance určitě je.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to! Tomáš je v Londýně a v semifinále, už se těším na zápas s Raonicem/Rogerem. Dnes 49 winnerů, 36 UF, 16 es, ale taky 7 dvojchyb. Čísla jsou to celkem slušná. :)
Reagovat
Chrenda
Fakt jo????? To máš hodně nízký metr.
Reagovat
smazaný uživatel
Nízký metr? :D Tohle jsou velmi dobrá čísla.
Reagovat
tommr
až na ty DF to docela ujde ... :)
Reagovat
Chrenda
36 nevynucených chyb považuješ za dobré číslo, no to mně podrž. Už nad 20 je to špatenka.
Reagovat
smazaný uživatel
49 Winnerů je vynahrazuje. Na UE se musí dívat v kontextu i s Winnery.
Reagovat
Fandina
je to táááááááááááááááááááááááááááááááááám gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reagovat
VlS
Tome, je to tááám. A v semi dej Fedexe ( nebo Miloška, to je fuk)
Reagovat
kada.tom
Super :-)
Reagovat
sosna
Gratulace k postupu a k účasti na TM. Ale Tomáš, přestože je v SF hraje divně, opatrně...
Reagovat
Chrenda
Naprosto souhlasím, je to ustrašené a nejisté, snad se na toí zítra vyspí a změní to v hlavě. Na Rogera občas umí, ale musí hrát to svoje a pořádně do stran. Držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
něřekl bych
Reagovat
tommr
Tomáš je trochu z formy a navíc ho svazovala nervozita, protože pro něj byla v sázce účast na TM. Jeho soupeři naopak mohli hrát uvolněně, protože jim v podstatě o nic nešlo ...
Reagovat
mrafe
Tomáš hrál přesilovku?!
Reagovat
tommr
tak řeč snad byla o všech dosavadních zápasech na TM ... :)
Reagovat
mrafe
Tak promiň, já mám delší vedení a nepochopila jsem to
Reagovat
slacker
To je reci v prubehu zapasuy no a konec nikdo nekomentuje
Reagovat
Chrenda
Byl jsi moc rychlý, my si užívali děkovačku!
Reagovat
kada.tom
tak doservírovat!
Reagovat
tommr
tak tohle se ale Tomášovi povedlo - možná rozhodující brejk je tady a Tom bude podávat na vítězství v zápase! :)
Reagovat
Chrenda
No huráááááá, tak to snad nakonec dá!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo!!! Pojď Tome!
Reagovat
smazaný uživatel
Oproti zápasu Berdych Mannarino je to rozdíl
Reagovat
smazaný uživatel
obrovský
Reagovat
tommr
Tomáš si zase koledoval, ale nakonec to ustál. Pořád jen dotahovat je ale dost psychicky náročný ...
Reagovat
smazaný uživatel
No nejen pro ně
Reagovat
spaniel
Tak ten poslední fiftýn byl dost dobrý :D
Reagovat
smazaný uživatel
sorry flintu
Reagovat
smazaný uživatel
Dá se i reagovat na komentář. Je to mnohem přehlednější.
Reagovat
smazaný uživatel
Neházejte hned fintu do žita!!!
Reagovat
tommr
Tomáš svoje zaváhání naštěstí okamžitě napravil a zůstává tak stále ve hře ... :)
Reagovat
Chrenda
No ještě, že tak, že si to vzal zpátky. Ale trvám si na tom, že je nejistý a nehraje dobře. Pro tuto chvíli to drží, tak snad i udrží.
Reagovat
smazaný uživatel
trvej si na čem chceš, ale vidíš to až moc černě.
Reagovat
Chrenda
No budu jenom rád, když to vydře a postoupí. Já mu taky fandím a tady jenom konstatuji jak to vidím já. Nikomu to nenutím.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele v pohodě, ne? :) Prostě to oba vidíme jinak.
Reagovat
Chrenda
Jasně, důležitý je, že postoupil, nikdo si nebude pamatovat, že to nebylo zrovna s prstem v nose. Výsledek se počítá. je na TM popáté zasebou a bodíly se hrnou, mohl by se vpřípadě nějakého toho vyhraného zápasu na TM možná posunout i na 4 pozici v žebříčku. To by bylo teprve blaho!
Reagovat
smazaný uživatel
I když prohraje je to prostě muj nejjjjjjjjjjj......... favorit
Reagovat
smazaný uživatel
jj, když dneska prohraje, rozhodně se nemá za co stydět.
Reagovat
kada.tom
ale on neprohraje :-)
Reagovat
Chrenda
To ti nikdo nebere, já bych byl taky rád, kdyby hrál super. Z takovouhle hrou dostane od Rogere nakládačku, jestli se do toho semi prokouše!
Reagovat
tommr
pokud se dostane do semifinále a prohraje s Federerem tak to nebude hrát vůbec žádnou roli ... :)
Reagovat
Chrenda
Jako myslíš s ohledem na TM? To nebude, ale já myslím, že pokud Tomáš pomýšlí na nejvyšší mety, musí se snažit vyhrát každý zápas i když jakoby o "nic" nejde. nebo jsem to špatně pochopil? V tenise v každém zápase jde o všechno!
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu na co se díváš. Přinejmenším na returnu hraje Tom slušně, a dost si pomáhá servisem.
Reagovat
tommr
ve třetím začal s brejkem bohužel jako první Anderson a s Tomášem to vypadá zle ... :(
Reagovat
spaniel
Tipuju, že jsi na TP napsal asi 17000 smutných smajlíků...
Reagovat
tommr
možná ani zdaleka ne tolik kolik si ty napsal rejpavejch komentářů ...
Reagovat
spaniel
Tak já jsem tu déle ;)
Minule už si měl pár optimistických komentů, já že to potáhneš.
Reagovat
mrafe
Náhodou včera pochválil Katku S.
Reagovat
tommr
to odvisí od výkonů našich a ne ode mě. Zrovna Tomáš se svojí současnou hrou moc důvodů k optimismu nezavdává ...
Reagovat
spaniel
Tady zatím 4, takže vpoho...veselých 5, takže je to dobré :D
Reagovat
spaniel
Neo nečekaně brejkl, teď se ukáže Tomášova psychika.
Reagovat
Cico93
Anderson sa posr*al.)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomane teď jsi to doje*al :D
Reagovat
smazaný uživatel
po zpackaném gamu ale přichází velmi dobrý gam na returnu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tyto typy lidí jako jseš ty dokážou prostě jenom kritozovat
Reagovat
Chrenda
Nekritizuji, pouze konstatuji. Jestli jsi fakt nadšený jeho hrou, trochu nerozumím tomu proč prohrává 3:1 v rozhodujícím setu. To asi nebude tím výkonem, to prostě Kevin hraje svůj životní zápas že??
Reagovat
smazaný uživatel
Kevin dnes předvádí dobrý tenis.
Reagovat
Chrenda
Kevin nehraje nic moc a dělá dost chyb, se podívej na statisky!
Reagovat
smazaný uživatel
Statistiky nejsou všechno. Je dobrý si pustit i obraz.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš hraje od druhého setu dobře, líbí se mi
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych, vidět tebe, vsadím se ,že jsi nikdy nedržel raketu v ruce
Reagovat
Cico93
dobre a prečo nereaguješ naňho o cm nižšie:-)
Reagovat
Chrenda
A o kolik se vsadíš?
Reagovat
Chrenda
Chceš snad tvrdit, že Tomáš hraje dobře? Pak bych chtěl pro změnu vidět hrát já tebe, možná je to tvůj standard, ale to bys byl moc velký borec!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš hraje velmi dobře.
Reagovat
Chrenda
Asi koukám na jiný zápas.
Reagovat
Chrenda
hraje otřesně. Jestli i přesto nakonec postoupí, bude skoro nepochopitelné, že s takovouhle formou lze na tisícovce postoupit až do semifinále. Publikum tedy rozhodně na straně Toma není.
Reagovat
smazaný uživatel
To myslíš vážně? :D
Reagovat
Chrenda
Naprosto vážně, domníváš se snad, že Tom hraje dobře?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Nevím, co chceš. Chyby budou vždycky, ale jinak jsou to skvělé údery a podání celkem píše.
Reagovat
Chrenda
Hm 4 dvojchyby ... nevím, ale asi fakt píše, ale co?
Reagovat
Chrenda
5 dvojchyb
Reagovat
smazaný uživatel
co takhle napsat i esa? :D Tohle je ubohé.
Reagovat
Chrenda
6 dvojchyb z toho 3 v jednom gemu, fakt mu servis píše! Mně z toho fakt není veselo, žádnou radost nemám!!
Reagovat
smazaný uživatel
viz výše
Reagovat
tommr
ve druhým setu už Tomáš tu výhodu brejku dokázal udržet a srovnal na sety. Doufám, že ve třetím setu se projeví větší Tomášovy zkušenosti a Anderson psychicky odpadne ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
3. set? Bože, jak to čtu, ještě, že nekoukám :D Tome, s Kevinem už musíte vědět, co kdo bude hrát :) Tak držím palec.
Reagovat
tommr
dneska se Anderson asi nebude chtít držet obvyklýho scénáře ... :)
Reagovat
kada.tom
pěknej druhej set, tak to podobné zopakovat i ve třetím, děkuji :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Od Tomáše je to čím dál tím hezčí tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Teď to dal Tom do sítě jak to dělám já :D
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to nebyl out! Škoda že si nevzal oko.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by dnes RF nahodou prehral,tak uz nemôže byt konco-rocná 1ze?Pytam sa len zo zvedavosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Může.
Reagovat
Kozoroh
Bude záležet na tom, jak zahraje Nole. Pokud Roger dnes vypadne a Nole v neděli vyhraje turnaj, tak Srb bude mít 10010 bodů a na Švýcara náskok 1310 bodů. Nolemu by pak stačilo na TM vyhrát 3 zápasy ve skupině a pak prohrát v SF, protože Roger by ho už nedohnal.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že Djoko pariž vyhrá.čo dnes predvedie RF to netušim,zdá sa mi už dosť unavený,takže Miloš ho môže dnes poraziť.Všetky doterajšie zápasy medzi nimi boli vyrovnané ak sa nemylim.
Reagovat
spaniel
Zápasy s Raonicem budou vždy těsné, sety s brejkem jsou spíš výjimkou a když brejk, tak většinou jen jeden. Takže na tom, že byly těsné, nezaleží. Jistě, vždy je tu šance, že Raonic bude mít den, trochu štěstíčka a vyhraje. Ale ta šance je tak 10%.
Reagovat
Cico93
Del potro, Almagro, Haas

budú ready na Január?
Reagovat
SwissMaestro
Né že bych věděl něco více, ale tak nějak se bojím, že u Tommyho místo návratu budeme číst: Končím :(
Reagovat
Cico93
:(((
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Tom, ať to dopadne jakkoliv, líbí se mi, jaký výkon zatím předvádí.
Reagovat
kada.tom
brejk ... tak snad :-)
Reagovat
tommr
i druhej set začíná Tomáš brejkem. Bude ho tentokrát schopnej potvrdit?
Reagovat
Davor1
Kevin dnes pokračuje v životnom výkone zo včera, hrá tenis vysoko nad jeho možnosti, pripomína mi Čiliča na USO...servis mu neskutočne padá a tie chladnokrvné koncové údery, to je niečo, čo on nikdy poriadne nevedel...
Berdych hrá paradoxne svoj najlepší tenis na turnaji, možno to aj tak nebude stačiť...môže však byť v kľude, pravdepodobnosť, že dnes vyhrá Raonič aj Ferrer je mizivá...
Reagovat
tommr
postoupit díky vypadnutí soupeře ale není to pravý ořechový. Lepší by bylo kdyby si to Tomáš dokázal sám vybojovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
jenomže on si to vybojuje tak i tak.
Reagovat
Davor1
veď si to aj sám vybojoval, počítajú sa body za celú sezónu, nie len za tento turnaj...
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem říkal, že pokud bude hrát Kevin jako proti Wawrošovi, tak asi vyhraje....snad přestane takto úžasně podávat a pak herně na Berdu příliš nemá
Reagovat
Cico93
na tohto Berdycha má, aj vo výmenách nieje to len o servise.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se podívej na úspěšnost po 2. servisu a pak něco říkej, dramatický rozdíl
Reagovat
Cico93
Tak jasne, že jeto rozdiel.-)
To u kažého.
Reagovat
Cico93
každého
Reagovat
Mayo
Komon Kevin
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi do pr.de.le
Reagovat
smazaný uživatel
Komon Kevin, kdo to je? :D
Reagovat
PetaM
Angličtina po slovensky.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem pochopil :)
Reagovat
Paseka
Dnes to vypada na vitezstvi Kevina.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, kdyby se ten prohoz vešel...bylo to hodně těsný :D Tak pojď Tome, otočíš!
Reagovat
kada.tom
njn, dvojchyba v tie-breaku je dvojchyba v tie-breaku, to se prostě potom nelze divit, že to dopadá jak to dopadá :-/
Reagovat
tommr
opět se potvrdilo, že Tomášovi ty TB nejdou ... :(
Reagovat
tommr
a TB je tady. Na Toma bych ted nevsadil ani zlámanou grešli ... :(
Reagovat
tommr
Tomáš bude mít poslední příležitost vyhnout se neoblíbenýmu TB. Až na jednu výjimku se ale zatím při servisu Andersona k ničemu nedostal ...
Reagovat
kada.tom
vidím to na 5-7 nebo 7-5 ... ale pro koho?
Reagovat
kada.tom
Tomáš udržel podání, tak bych si tipl, že to Anderson nedá
Reagovat
kada.tom
tak ne, Anderson to zvládl výborně ... tak tedy TB, snad ho Tomáš dá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem dlouho neviděl, že by si Tomáš takhle pomáhal servisem.
Reagovat
tommr
když měl ale potvrdit brejk tak při něm selhal ...
Reagovat
smazaný uživatel
s chybami se vždycky počítá
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim
Reagovat
tommr
vypadá to na TB což není zrovna Tomášova oblíbená disciplína ...
Reagovat
tommr
Tomáš měl na servisu zase trochu problémy, ale tentokrát si ho udržel ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/2503511667378070.html
Reagovat
Paseka
Diky Tomasi.
Reagovat
Paseka
Máte někdo nějaký stream, prosím ???
Reagovat
tommr
Tomáš se dostal jako první k brejku, ale nedokázal ho potvrdit. To je velká škoda ... :(
Reagovat
babolat.cz
šetřím se na Můru s Nolem
Reagovat
tommr
oba hráči se zatím jen oťukávají. Anderson jako vždy vypadá zpočátku o něco líp ...
Reagovat
SubOptikT
... ale nevypadá.
Reagovat
babolat.cz
oťukávají...to jako čekáš nějakou urputnou bitvu? jednou udělá break Kevin jednou Tom, pak možná tiebreak---dlouhé výměny o ničem...
Reagovat
blixa
Ti se budou "oťukávat" až do konce :D
Reagovat
Fandina
Na Nova Sport právě live Berďa Anderson. Berďo ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
pro Tomáše je to klíčovej zápas sezóny - pokud vyhraje jede na TM a celá sezóna se bude zase brát jako relativně úspěšná. Tomáš má proto velký štěstí, že zrovna dneska narazí na svého nejoblíbenějšího soupeře ze špičky. Nebo to je jinak?
Bráno čistě podle H2H je Tomáš jasnej favorit. Skóre 11:0 mluví za vše ...
Bráno podle momentální formy se mi ale zdá favoritem spíš Anderson. Anderson ještě nikdy nebyl tak vysoko v žebříčku a nehrál tak dobře jako právě ted. Jeho výkon proti Wawrinkovi byl excelentní zatímco Tomáš se v Paříži zatím trápí. Pokud Anderson neporazí Tomáše ani dneska tak už ho asi neporazí nikdy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď mi řekni, může zápas těchto dvou hráčů ještě někoho bavit? :D:D:D
Reagovat
blixa
Tebe ?! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
mě právě už ne :) chvíli juknu, ale celé to určitě nevydržím.
Reagovat
Fandina
Doufám, že Berďa vyhraje, ale jak se říká, jednou každá vítězná serie končí, doufám, že dneska ne. Berďo ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
byl by to smutnej paradox kdyby Tomáš a Andersonem poprvé prohrál zrovna v pro něj nejdůležitějším zápase co spolu kdy hráli ...
Reagovat
Jan
Tak už to bývá. Murphy se směje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,
nevíte někdo, od kolika bude v neděli finále v Paříži, na webu píšou že od 12.15 pm bude singl i dabl...
Díky...
Reagovat
smazaný uživatel
Nova to má v programu od 15h a psáno jako live, takže bych se držel toho.

12:15 začne debl podle mě, singl ve 3.
Reagovat
Cico93
kurz 3.
Lákave.
Reagovat
Padme
myslíš, že na to má? Já ty jeho zápasy neviděla...
Reagovat
Cico93
Určite na Novaka má!
Ale či vyhrá nwm.
Reagovat
smazaný uživatel
Malá perlička:

Eleven of Murray?s 31 career titles have come indoors. His record of 105-29 (0.784) indoors is second best among active players, with Roger Federer in first with a 247-60 record (0.805).
Reagovat
Kozoroh
Poslední 3 sezóny je nejlepším halařem Nole. Andyho bilance v hale mě proto nechává v klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Neměla by :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/news/article/1978722/title/ids-serve-speed-leaders

som nevedel, že Serena dala 205 km/h na TM :) pekne , škoda že nedala aspon o 3 km viac , aby prekonala svoj osobny rekord. :)
Reagovat
Kozoroh
Vypadá to, že Černý Petr v podobě neúčasti na TM, resp. pozice prvního náhradníka připadne Milošovi, což je škoda, neboť místo něj bude na TM španělskej kuřák.
Nevadilo by mi, kdyby dnes Miloš Rogera vyřadil. Milošovi však zároveň musí pomoct i Kei!
Reagovat
gigin
David už dávno nehulí.
Reagovat
pockerface
já bych tedy raději viděl na TM Davida než Marina.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíš oba.
Reagovat
George_Renel
se bude myslím definitivně lámat chleba.
Reagovat
tommr
pro Tomáše to platí stoprocentně - dneska se rozhodne jestli se bude celá jeho sezóna hodnotit jako úspěšná nebo naopak ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc to hrotíte, Tomáš má účast skoro jistou, Raonic prostě neprojde.
Reagovat
tommr
kéž by si měl pravdu. Raonic ale určitě není proti Federerovi úplně bez šance ...
Reagovat
blixa
Úplně ne, jenom skoro ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
6x ho neporazil, nevěřím, že by ho dal, formou zrovna neoplývá.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle mých propočtů ani semifinále a poražení Andersona nezajistí Berdychovi postup na turnaj Mistrů.
(hráč, kam dojde a počet bodů na turnaj mistrů)
Berdych (ČF - 4285 Bodů), Ferer (F - 4465), Raonic (F - 4440).
Berdych (SF - 4465 bodů), Ferer (F - 4465), Raonic (W - 4840).
Berdych (F - 4705 bodů) , Ferer (W - 4865), Raonic (W - 4840).
Jistota je až finále, protože tam už urcčitě nebude buď Raonic nebo Ferer logicky :) Jestli se mýlím tak mě kdyžtak opravte.
Reagovat
VlS
Nezapomínej, že se Rafa odhlásil, takže postoupí i No 9
Reagovat
VlS
a jeden z dvojice David - Samuraj musí nutně dnes prohrát. Pokud Fedex porazí Miloše ( což je pravděpodobné) , tak už Tom může i prohrát.
Reagovat
zpilat
zapomněl si na nishikoriho, pokud by měl být ferer ve finále, tak bude muset ve čtvrtfinále porazit nishikoriho a ten by měl jenom 4445bodů, takže v případě berdychova postupu do semifinále nishikoriho s 4465body předběhne!!
Reagovat
zpilat
takže v případě situace dle tvého bodu dva postoupí do londýna berdych, ferrer a raonič, náhradníkem by byl nishikori
Reagovat
PetaM
Jak může být Tomáš ve finále a Miloš vyhrát, když jsou ve stejné části pavouka? Teleportace?
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra to musí vyjít, od USO 2012 na hardu Andy Noleho neporazil - Šanghaj, TM, 2x Miami, Peking. Je na čase to konečně změnit a dříve docela vyrovnanou bilanci upravit.
Reagovat
Kozoroh
Přání otcem myšlenky.
Apropo, zapomněl jsi na AO '13. Naopak v Miami se od USO '12 střetli jen jednou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, spletl jsem su to s Miami 2012. Tak či onak je to 5 proher.
Reagovat
Kozoroh
Dokonce šest proher - Šanghaj, TM '12; AO '13; Miami, USO a Peking '14.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, US Open :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že to je reálne vzhľadom na Andyho formu..Nole bude navyše pod tlakom, keďže hrá o koncoročnú jednotku a toto QF proste chce vyhrať viac ako Murray..

Je naozaj škoda, že títo dvaja sa stretávajú stále v tej istej časti pavúka, snáď tretí, štvrtý turnaj za sebou od NY..
Reagovat
Roger_Federer
Od NY spolu hrali pouze jednou..v Pekingu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hráli, ale v části pavouka jsou spolu potřetí. Akorát v Šanghaji jim to překazil Ferrer.
Reagovat
spaniel
Co máme říkat my, co jsme měli Noleho v pavouku snad 5 let v kuse.
Reagovat
smazaný uživatel
My jsme měli v roce 2011 třikrát v SF Rafu :-((
Reagovat
Denis92
A Roger mal vtedy 3x Novaka v SF, ktory mal zivotnu sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže dneska podle očekávání, zítra to bude celkem našlapaný, jediná škoda, že neuvidím souboj Můry a Noldy, jedině že by se to protáhlo, že bych stihla konec, to bude podle mě krásnej mač náhodou a po dnešním výkonu Djouka začínám o něco víc věřit v šance Sira Andyho.
Reagovat
Mayo
nie nie teraz si to už strč :D pekne si tam ver Noldovi
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič by měl podle předpokladu vyhrát, ale podle všeho nehraje tak dominantně, Murray jakoby měl bezednou nádrž, možná je černým koněm ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Na zítřek je to fakt luxusní menu.

Předkrm: Berdych - Anderson. Favorit je jasný, i když není zdaleka v pohodě. Kevin může zjistit, že to tenisově půjde, ale otázka je, jestli to taky půjde hlavou - h2h 11-0 a vše jsou zápasy za poslední 3 sezóny (přestože věkově jsou už oba takřka veteráni).

1. chod: Federer - Raonic. Tady fakt nevím, co by se muselo stát, aby došlo na překvapení. Jediná Milošova zbraň proti Rogerovi je servis, jehož účinnost na pomalejším povrchu klesá. Standardní výkon Maestra by měl stačit na hladký postup ve dvou.

Hlavní chod: Djoković - Murray. Tohle může být luxusní zápas, Andy se pomalu dostává do své top formy, Novak má celou druhou polovinu sezóny výkyvy, takže to vidím naprosto otevřeně. Murray v kurzu 3,5 - hodně lákavé.

Zákusek: Ferrer - Nishikori. Na pomalém povrchu jsou dobří oba, ale vsadil bych na Nishiho, jeho výkonnostní strop je výš. Pokud jeho skleněné zdraví dovolí, tak příští rok zaútočí na GS, v Bercy i v Londýně může být už letos černým koněm.

Takže úkol dne: nějak sladit program, aby se mi tam vešly všechny zápasy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Frantíci se v Bercy šetřili na Davis Cup nebo co, že takový výbuch? Dobře pro Švýcary.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře pro Švýcary? To bych neřekl. Budou mnohem odpočatější, budou mít mnohem více času a prostoru pro trénink na antuce a navíc se teď myslí můžou soustředit pouze na jediný vrchol sezóny a tím je finále DC. Jak Stana, tak Rogera ještě minimálně jeden turnaj předtím čeká a to na zcela jiném povrchu než se hraje finále DC.
Navíc mám pocit, že Fedex momentálně jede na doraz- Šanghaj, Bazilej, Paříž, Londýn, Lille...
Nevím jestli je schopen takovou porci zápasů zvládnout :-/
Reagovat
Mayo
podľa očakávania tajbrejk skončí
Reagovat
spaniel
O jej, Monf mel vest a misto toho prohrava. On ty challenge fakt neumi.
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils se nažhavil a teď pořádně zatápí Noldovi v tom francouzským kotli, i tak by to měl Nole ustát.
Reagovat
panzer.dragon
ty winnery od monfilse jsou hustý
Reagovat
spaniel
V druhem setu konecne Gael vytahl svuj nej tenis. Vitezny uder z returnu 172kmh, parada.
Reagovat
Marduch
následován FH winnerem 173 km/h.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy na TM nehrál ještě v roce 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hrál, jenom po prvním zápase odstoupil kvůli zranění.
Reagovat
Mayo
nejako si držia servisy v pohode, rýchlo naskakujú fiftíny :D
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně začal Gael hrát a výborně podávat. Jenže mu to nevydrží, v TB padne nejspíše.
Reagovat
Mayo
presne to si myslím aj ja, že tajbrejk prehrá ak by k nemu prišlo
Reagovat
smazaný uživatel
Gael přece jen uspokojí diváky, že nevyhodili prachy za něj do luftu, ale přesto ho Nole doklepne nejhůř v tiebreaku, a jestli ne, tak pak má hlavu ještě v oblacích a nemá nárok :D
Reagovat
Chrenda
Myslím, že je hotovo. Že by Miloš vyhrál celý turnaj, je dle mého názoru při jeho aktuální formě nemožné. Tak jsem už zvědavý na rozlosování Londýna. Může to být fakt zajímavé klání s nováčkami Čiličem a Nišikorim. A Stan má špatnou formu, pokud by se Tomáš zvedl, měl by letos při trochu vstřícném losu šanci postoupit do semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konečně bonbónek dnešního programu. Tak chlapi, ukažte pořádnou bitvu, pořádně se unavte a protáhněte to, ať jste s Andym na stejném levelu. A ideálně Gael v TB 3. setu :-))
Reagovat
Mayo
ale kdeže...to budú dva sety...takže to bude srbsko škótsky súboj
Reagovat
smazaný uživatel
aby to nebylo něco jako Jo-Willy - Niši, Nolda už zahrál i přesvědčivěji, asi je pořád hotovej ze Stefana :))
Reagovat
smazaný uživatel
Už to tak vypadá, Gael se rozjel. Noleho bude mrzet ten ztracený brejk + nevyužité šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik by měl bodů Ferrer a Raonic, pokud by "náhodou" oba dva hráli finále? Tady se píše, že se Nishikori kvalifikoval na turnaj mistrů, ale když Berdych porazí Andersona, bude Berdych před Nishikorim - 4465 bodů. Pokud by Ferrer hrál "náhodou" finále, měl by kolem 4500 bodů. a To samé Raonic! A Cilic to má jistý, protože vyhrál GS. A navíc je Nishikori i pod Qualification Cutem http://live-tennis.eu/race Takže podle mě to Nishikori ještě jisté nemá. Jaký je váš názor?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už to upravil - redaktor, takže je to tak, jak jsem si myslel. (Jednou nohou v Londýně...)
Reagovat
LubosZabloudil
Věřil jsem televizní grafice Sky Sports, kde zapomněli připočítat body u Raonice. Takhle Nišikorimu chybí ještě 10 bodů.
Reagovat
lars
Jak to, ze se uz do Londyna kvalifikoval Cilic, kdyz je v tabulce za Tomasem?
Reagovat
VlS
Protože vyhrál GS
Reagovat
LubosZabloudil
Necelé dva týdny je jisté, že Wawrinka nemůže v letošním žebříčku klesnout níž než na sedmou pozici. Proto má zajištěnou účast na Turnaji mistrů i Marin Čilič, neboť se buď vejde mezi nejlepších sedm, nebo bude nejlepším z letošních grandslamových šampionů na osmé až dvacáté pozici ;)

http://www.tenisportal.cz/zpravy/cilic-ma-jisty-premierovy-start-na-turnaji-mistru-15295/
Reagovat
kada.tom
Super, bez Andyho by to nebylo ono, jsem rád, že tam bude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray speaking to Sky Sports: "It is nice to make the World Tour Finals. It is a great event, it is fun to finish the year in London in front of packed houses.

"Since the French Open I think I have played well to be honest. I have lost to some of the best players to have ever played to the game, I didn't play my best against Grigor at Wimbledon, but I have got some good wins at the end of this season.

"The top four would be nice. If I can keep winning and moving up the rankings that would be great, but I would have to play great tennis for the next few months."
Reagovat
smazaný uživatel
Tak TM se hraně u něj doma, takže byla pro něj povinnost jet závěr na 150% ..:-) Zaslouženě tam bude
Reagovat
gigin
36 days ago Andy Murray was 11th in the race, Today he becomes 5th player to qualify for WTF.
Reagovat
smazaný uživatel
Pánes :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Doma asi spíše v uvozovkách. Bydliště tam má, ale po tom, co vyjádřil podporu osamostatnění Skotska, bude zajímavé sledovat, jak ho fanoušci přijmou.
Reagovat
Kozoroh
Vypískají ho :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslm, ze ne. Jednak to jsou gentlemani a pak zadneho dalsiho britskeho tenistu nemaji. Jo kdyby hral Skot proti Anglicanovi, pak zadna....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist