Murray ve Washingtonu vydřel druhou výhru po návratu

31. 7. 2018, 06:48
Aktuality 20
ATP WASHINGTON - Na teprve třetím turnaji po téměř roční pauze ve Washingtonu startuje Andy Murray, který si na úvod připsal druhou letošní výhru. Proti domácímu Mackenzimu McDonaldovi se však pořádně nadřel, neboť prohrával 3-6, 3-4 a čelil brejkbolu, aby nakonec zvítězil až po více než dvou a půl hodinách boje a využití až sedmého mečbolu.
Andy Murray

Andy Murray od loňského Wimbledonu téměř rok nehrál. Po operaci kyčle se vrátil minulý měsíc, stoprocentně připravený ale ještě nebyl. V přípravě na Wimbledon vyhrál jediný ze tří zápasů a startu na travnatém grandslamu se nakonec vzdal. 

Po dalším měsíci plném tréninků si včera zahrál první zápas na tvrdém povrchu po 17 měsících. Ve Washingtonu, kde se před dvanácti lety dostal do finále, začal vítězně, na postup přes domácí světovou osmdesátku Mackenzieho McDonalda se ale pořádně nadřel. 

Jednatřicetiletý Brit v úvodu prvního ani druhého setu nepotvrdil brejk a za stavu 3-6, 3-4 a 30-40 čelil brejkbolu. O osm let mladší Američan ho ale nevyužil a Murray si vynutil třetí dějství. 

Také v něm začal brejkem, který tentokrát potvrdil a náskok si dlouho držel. Ovšem za stavu 5-4 při svém podání neproměnil pět mečbolů a o vítězství musel dál bojovat. Nakonec zvítězil po 2 hodinách a 37 minutách boje 3-6 6-4 7-5.



"Na mé hře je znát, že mi chybí zápasová vyhranost. Ale právě tyhle zápasy a situace v nich mi můžou pomoci k rychlejšímu návratu zpět. Jsem rád, že jsem dokázal bojovat do posledního míčku a nakonec vyhrát," komentoval bývalý první hráč světa Murray, kterému nyní v žebříčku patří až 832. příčka.

"Mohlo to dopadnout i opačně. Nediktoval jsem ve výměnách tempo, netrefoval jsem balony úplně čistě. Už dlouho jsem nehrál za umělého osvětlení, takže jsem měl rozhozený timing. Časem se to trochu zlepšilo a začal jsem dělat méně chyb, ale příště bych chtěl hrát lépe," zakončil Murray.

Ve druhém kole se trojnásobný grandslamový šampion utká s krajanem Kylem Edmundem (h2h 2-1), s nímž prohrál před měsícem na trávě v Eastbourne.

Titul ve Washingtonu obhajuje Alexander Zverev, který zahájí přípravu na US Open zápasem proti Maleku Jazírímu (h2h 2-1), s nímž dosud pokaždé prohrál alespoň jeden set. Tuniský tenista v metropoli Spojených států amerických, kde se už dvakrát dostal do třetího kola, začal hladkou výhrou 6-4 6-1 nad Rusem Jevgenijem Donským.

Čerstvý šampion z Atlanty a trojnásobný finalista z Washingtonu John Isner se na úvod utká s krajanem Noahem Rubinem (h2h 1-0). Ten do soutěže vstoupil vítězstvím 6-4 6-4 nad Rusem Michajlem Južným.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.146.815 dolarů
pondělní výsledky (30. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Murray (Brit.) McDonald (USA) 3-6 6-4 7-5
Smyczek (USA) - Berankis (Lit.) 7-6(4) 6-2
Hurkacz (Pol.) - Ivaško (Běl.) 6-4 6-3
Jazírí (Tun.) - Donskoj (Rus.) 6-4 6-1
Rubin (USA) - Južnyj (Rus.) 6-4 6-4
Copil (Rum.) - Bašič (Bosna) 7-6(9) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
turista
Tak šťastný návrat Sire Andy!
Reagovat
svetova.dvojka
Tak už i Skot je zpátky, silná čtyřka znovu pohromadě, připravena znovu válcovat tenisový svět.
Reagovat
Krisboy
https://sport.aktualne.cz/tenis/spasitel-vajda-razne-ukoncil-djokovicovu-hibernaci-donutil-h/r~92f89306908d11e88202ac1f6b220ee8/
Reagovat
Mayo
Pepek Pepek Pepek, všade Pepek
Reagovat
Marduch
..jen prepis clanku z min.tydne..Kazdopadne zaplatVajda za ty ryby.
Reagovat
Patik
Pokiaľ sa cíti fyzicky dobre zdravý..bude to stále lepšie a lepšie..je vidieť že chce stále víťaziť..možno tam budú ešte nejaké tie prehry ale nakoniec bude ako Djokovič.
Reagovat
Kozoroh
Nebude. Kyčel je sviňa a žádný tenista, který absolvoval operaci kyčle, se už do své nej výkonnosti nevrátil. U Andyho lze spíš čekat, že bude jako Hewitt po roce 2008, ten sice ještě vyhrál turnaje po uvedeném datu, ale dřívější postupy do SF a F GS byly minulostí.
Reagovat
SwissMaestro
Snad nejblíže k návratu do své bývalé formy měl Tommy Haas, nebo se pletu? Hewitt neskutečně paběrkoval :(
Reagovat
Patik
Ja mu verím..len musí pozmeniť svoju hru.
Reagovat
Patik
síce bedrá sú niečo iné..ale Federer je po operácii kolena..máva bolesti chrbta a k tomu má 37 rokov a valcuje ..takže po operácii a ročnej pauze keď uhrá za sezónu grandslam..alebo nejaký ten masters bude to pre neho dobrý výsledok.
Reagovat
turista
No jo, ale pokud nejde o totální endoprotézu kyčle tak návrat na vysokou úroveň možný je. A u Andyho nešlo o endoprotézu.
Reagovat
SwissMaestro
Je pravda, že Wawrinka nedostal WC do Toronta a bude tam hrát kvalifikaci? Myslím, že to někdo psal tady tak se chci jen ujistit. Přijde mi to celkem nevhodné dát WC Andymu, Sereně či Azarenkové a opomenout Wawrinku, který má stejný počet GS jako Andy - i když, samozřejmě, celkově se mu nemůže co se týče komplexnosti úspěchů rovnat. Být Stanem tak tam nestartuji....
Reagovat
paprikovygulas1
Prečo by tam nemal štartovať ? Sám Stan povedal že mu je jedno aj keby hral na challengeroch tak prečo neísť na prestížny Masters podnik keď ma tu možnosť.
Reagovat
MartinPa
Taky jsem to četl, ale jak sám říkal - potřebuje nahrát co nejvíce zápasů, takže se mu ta kvalda může hodit i do prvního kola, kde tím bude mít malou výhodu oproti soupeři. Ráno se uvidí s Donaldem, jak je na tom po dovolené.
Reagovat
Kozoroh
Já tu tehdy dával odkaz.

Dá se to brát jako políček od pořadatelů za to, jak Stan v minulosti na Masters turnaje v minulosti házel bobek, sice se jich zúčastnil, ale hrál bídně. Pak přišel GS a na něm měl Stan postoupil daleko.
Reagovat
Kozoroh
Chci tím říct, že některým z vedení turnajů Masters přijde, že Wawrinka na Masters podnicích hraje hůř záměrně, tak mu to touto cestou oplatili.
Reagovat
turista
Nemyslím si to. V Monte Carlo ve finále překazil Rogerovi cestu k titulu v roce 2014.
Reagovat
kada.tom
Super, jedině dobře, že tu koncovku zvládl a že jde dál :-)
Snad se rozehraje a vrátí se tam, kam má.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
Mayo
Edmund ho vyfacka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist