Murray vynechá antuku včetně French Open. Brit se chce soustředit na trávu a bude hrát raději challenger

29. 3. 2018, 10:26
Aktuality 10
Andy Murray už po operaci kyčle zase trénuje, ale návrat na největší turnaje zatím nechystá. Třicetiletý Brit se chce naplno vrátit až na oblíbené trávě, a proto dá v květnu přednost domácímu challengeru před antukovými podniky ATP. Vynechá tedy i grandslamové French Open, kde si loni zahrál semifinále.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray odehrál poslední soutěžní zápas loni ve Wimbledonu. Od té doby ho na kurty nepustilo problematické zranění kyčle, s nímž nakonec musel v lednu na operaci. Brit zatím plán svého návratu plní na jedničku. Na konci března chtěl začít trénovat a stalo se. Bývalý první hráč světa už naplno trénuje v Nice v Mouratoglou Tennis Academy, která patří koučovi Sereny Williamsové.

Murray je ve Francii se svým trenérem Jamiem Delgadem a s trojnásobným grandslamovým šampionem přijeli také jeho fitness kouč a fyzioterapeut. Na kurtech trénuje s britskou juniorskou jedničkou Aidanem McHughem.

Murray sice naplno trénuje, ale návrat na turnaje zatím nechystá. Před pár dny se rozhodl, že antukové jaro včetně French Open vynechá. Místo toho by se měl zúčastnit domácího challengeru v Loughborough, který startuje 19. května a hraje se v hale na tvrdém povrchu.

Cíl je jasný. Murray chce zase vítězit, ovšem až na oblíbené trávě. Náročnější a delší výměny na antuce by teď byly pro jeho tělo příliš velkou zátěží, a proto se rozehraje v domácí hale. Brit raději vynechá i grandslamové French Open, kde v posledních čtyřech letech nechyběl v semifinále.

Pořadatelé druhého grandslamu sezony se tak musí kromě Rogera Federera obejít i bez britské hvězdy. Murray už potvrdil účast na travnatých podnicích v nizozemské Hertogenboschi a v londýnském Queen's Clubu. Následuje domácí Wimbledon.

První generálku na nejslavnější turnaj světa tak absolvuje od 11. června v Nizozemsku. "Moc se těším na návrat na trávu a svou premiéru na turnaji v Nizozemsku. Bude to perfektní příprava na Wimbledon," uvedl Murray.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vracet se po zraneni na antuku pred travou, kdyz jsme dobrym travarem, by bylo asi hodne zvlastni. Krom toho to bylo jasne uz drive, ze ho antuka letos neuvidi...
Reagovat
Marduch
Antuka už očividně Big6 nepotřebuje, s výjimkou ClayGoata samozřejmě.
Reagovat
Kozoroh
Andy ke svému návratu přistupuje opatrně a s respektem, nejprve se rozehraje na challengeru a postupně bude navyšovat úroveň. Zato Novak se bohužel hned hrnul na velké turnaje a dopadlo to neslavně. Djoker by měl do svého turnajového plánu přidat 250, aby si na nich nabral sebevědomí.
Reagovat
Pe3k
Federer vynechává cihlu, Můra vynechává cihlu, Del Po chce vynechat cihlu...tento povrch je posledních 15 let v totálním úpadku o čemž svědčí absence jakékoliv konkurence (z čehož vytěžil maximum Nadal). Navíc ty zápasy nebaví ani nezajimaji Nadull stupid fans. Samozřejmě ce celý rok čeká až nastane, aby Rafael mohl vůbec něco vyhrát...
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt Rafa Nadal tezi cele svoji karieru z absence a upadku antukaru, konkurence na tomto povrchu uplne zmizela unifikaci povrchu, nekdy kolem roku 2004,2005..Z vyjimkou snad Djokovice 2011 ktery mu dokazal vzdorovat lepsi fyzickou a lepsi hrou od zakladni cary.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak antukari pochopitelne jsou. Ale nemaji sanci...Nadal je nekde o parnik dal. Ikdyz jasne... ne vzdy, jak ma slabsi obdobi, nebo nejaky ten navrat po zraneni, dokazi ho i prehrat, dokud se antukova masina nerozjede... O absenci bych uplne nehovoril... je to proste antukovy fenomen... o tom rozhodne neni pochyb.
Reagovat
spaniel
Nekaž párty :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Reagovat
Krisboy
Challenger? Nechcete si, Sire, zahrát se mnou?
Reagovat
Fandina
Pokd hraješ challengery, tak máš šanci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist