Muže čekají příští týden turnaje v Petrohradu a Métách

18. 9. 2016, 16:30
Previews 4
Muži na rozdíl od žen zatím zůstávají na okruhu ATP v Evropě. Příští týden je čekají dva turnaje série ATP 250 v ruském Petrohradu a francouzských Métách. Zatímco v Métách nebude mít český tenis žádné zastoupení, do Petrohradu odcestovali Tomáš Berdych, který se představí poprvé od srpnového turnaje v Cincinnati, a Lukáš Rosol.

Ve druhém největším ruském městě Petrohradu se představí hned tři tenisté elitní světové desítky. Čtyři nejvýše nasazení hráči mají v prvním kole volno. Nasazeným hráčům vévodí letošní vítěz US Open Švýcar Stan Wawrinka. Ve druhém kole může narazit na Lukáše Rosola, jenž v prvním kole změří síly s Diego Schwartzmanem z Argentiny, kterého v jediném vzájemném zápase před dvěma lety na chorvatské antuce v Umagu zdolal v tie-breaku třetího setu. Pokud Rosol zvítězí, bude mít šestý pokus Švýcara porazit.

O svůj druhý titul v Petrohradu a obhajobu loňského prvenství se pokusí finalista letošního Wimbledonu Kanaďan Miloš Raonič. Aktuálně šestý hráč světa se ve druhém kole utká s lepším ze souboje mezi Srbem Jankem Tipsarevičem a domácím Michajlem Južným. S oběma borci neprohrál dvacetipětiletý Kanaďan ani jeden vzájemný zápas.

Nejvýše postaveným českým tenistou bude turnajová trojka Tomáš Berdych, který přišel o US Open kvůli akutnímu zánětu slepého střeva. Od srpnového turnaje v Cincinnati, kde mu lékaři zánět diagnostikovali, se poprvé vrací na kurty a může opět začít bojovat o pozice zajišťující Turnaj mistrů. Na úvod si zahraje s vítězem zápasu domácích hráčů mezi Jevgenijem Donským a Andrejem Kuzněcovem, s nimiž se zatím neutkal.

První kolo ještě nemusí hrát čtyřka Španěl Roberto Bautista Agut, který zde loni došel až do semifinále, v němž nestačil na pozdějšího vítěze Miloše Raoniče. Španěla čeká ve druhém kole vítěz utkání Adrian Mannarino - Ricardas Berankis. Svůj premiérový titul se pokus získat teprve devatenáctiletý Němec Alexander Zverev. Los k němu byl příznivý. V prvním kole vyzve domácí divokou kartu Karena Chačanova, druhé kolo proti vítězi mezi kvalifikantem a další divokou kartou by měl rovněž zvládnout.

Úloha šestého nasazeného hráče připadla na dalšího Španěla Alberta Ramose, který se dozví jméno prvního soupeře po skončení kvalifikace. O své první vítězství na turnaji v Petrohradu bude usilovat sedmička Viktor Troicki ze Srbska, jehož prvním soupeřem bude Portugalec Gastao Elias. Osmici nasazených hráčů uzavírá loňský finalista Portugalec Joao Sousa, jenž si na prvního soupeře stejně jako Ramos ještě musí počkat.

V dvoukolové kvalifikaci momentálně bojuje o postup do hlavní soutěže ještě jeden český zástupce. Čtyřiatřicetiletý Jan Mertl první kolo zvládl, když dnes porazil 6-4 6-3 Srba Nikolu Čačiče. O svůj druhý start v hlavní soutěži podniku ATP si zahraje s nejvýše nasazeným Moldavcem Radu Albotem.

Los českých tenistů a možné čtvrtfinálové dvojice
Schwartzman (Arg.) - Rosol (ČR)
Berdych (3-ČR) - volný los
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Wawrinka (1-Švýc.) - Troicki (7-Srb.)
Bautista Agut (4-Šp.) - Sousa (8-Portug.)
Ramos (6-Šp.) - Berdych (3-ČR)
Zverev (5-Něm.) - Raonič (2-Kan.)
Kompletní los najdete zde

 

Na turnaji ve francouzských Métách sice nebude mít český tenis zastoupení a pořadatelé se mohou pyšnit jen jedním hráčem elitní desítky, i tak bude ale o kvalitní tenis postaráno. Stejně jako v Rusku budou mít i ve Francii čtyři žebříčkově nejvýše postavení hráči v prvním kole volný los. Hrací pole vede Rakušan Dominic Thiem, který v kole druhém pravděpodobně narazí na Nicolase Almagra, s nímž se utkal dvakrát a oba zápasy letos vyhrál.

Nejvýše postaveným hráčem spodní poloviny bude Belgičan David Goffin, který v Métách před dvěma lety triumfoval. Ve druhém kole ho čeká lepší z duelu mezi Janem-Lennardem Struffem a španělským veteránem Tommym Robredem. Turnajovou trojkou je velké překvapení letošní sezóny a největší domácí naděje na titul Francouz Lucas Pouille, jenž ve druhém kole změří síly s lepším z dvojice Pierre-Hugues Herbert - Inigo Cervantes.

Roli nasazené čtyřky bude plnit vítěz z let 2010 a 2013 a loňský finalista Gilles Simon, kterého čeká vítěz souboje mezi Damirem Džumhurem a Guillermem Garcíou-Lópezem. Do boje o titul se zapojí i slovenská jednička a loňský semifinalista Martin Kližan. Jako nasazená pětka začne vítěz pěti turnajů ATP v prvním vzájemném duelu proti domácí divoké kartě Julienovi Bennettauovi.

Duelem s Argentincem Horaciem Zeballosem odstartuje turnaj šestka Gilles Müller z Lucemburska. Domácí fanoušci mohou vkládat naděje i do Benoita Paireho, který bude v prvním kole čelit kvalifikantovi. Posledním nasazeným hráčem bude již čtvrtá domácí naděje v pořadí Nicolas Mahut, kterého los svedl proti krajanovi Quentinovi Halysovi hrajícím na divokou kartu.

Možné čtvrtfinálové dvojice
Thiem (1-Rak.) - Müller (6-Luc.)
Simon (4-Fr.) - Paire (7-Fr.)
Kližan (5-SR) - Pouille (3-Fr.)
Mahut (8-Fr.) - Goffin (2-Belg.)
Kompletní los najdete zde
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Uvedené možné štvrťfinálové dvojice sú fakt zostavené len na základe nasadenia hráčov. Kližan sa s Lucasom nestretne. Buď pukne jeden alebo druhý. Dajte na moje slová. :)
Reagovat
Krisboy
nebo oba!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych vyhraje Petrohrad!
Reagovat
Krisboy
Petrohrad - Berdych (nebo někdo jiný), Méty - Paire (nebo někdo jiný)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist