Myslí to vážně? Tomic chce zase nahoru a bude hrát challengery

8. 2. 2018, 13:09
Aktuality 42
U Bernarda Tomice stále není jasné, jestli opravdu chce hrát tenis. Pětadvacetiletý Australan, jenž byl v žebříčku nejvýše na 17. místě a nyní figuruje až ve druhé stovce, ale sem tam podniká kroky, které naznačují, že by se snad do horních pater světového hodnocení chtěl vrátit. Jeho jméno na okruhu ATP však v následujících týdnech nehledejte. Rodák z německého Stuttgartu hrající pod vlajkou Austrálie se zúčastní dvou challengerů.
Profily hráčů

Bernard Tomic v posledním roce tenisově rozhodně nezáří a je spíše známý svým působením mimo kurty než na nich. Ještě loni v lednu byl v žebříčku ATP mezi nejlepšími třiceti tenisty světa. Po skončení domácího grandslamu se ovšem začal propadat, loni vyhrál jen 12 z 33 zápasů a teď bývalé světové sedmnáctce patří až 169. pozice.

Letos se představil pouze na domácím Australian Open, od jehož pořadatelů za své poslední excesy nedostal divokou kartu a do hlavní soutěže mohl jedině přes kvalifikaci. V té však prohrál v závěrečném kole a po selhání novinářům sdělil, že teď odjede domů počítat své miliony.

Vzápětí se přihlásil do reality show, z níž po čtyřech dnech raději odstoupil. Před odletem do Jihoafrické republiky, kde se show natáčela, stihl ještě pobavit své krajany, kteří bojovali v Davis Cupu.

Další pokus zahájit návrat na vrchní pozice žebříčku podnikne na dvou challengerech. Do akce by se měl vrátit 19. března na halovém challengeru ve francouzském Lille a o dva týdny později má v plánu odehrát antukový challenger ve španělském Alicante v rámci přípravy na návrat na okruh ATP.

V dubnu by totiž rád zavítal zpět na větší turnaje, a proto se přihlásil hned na čtyři z nich - akce ATP 250 v Marrákeši, Budapešti a Istanbulu a mezitím i na Masters 1000 v Monte Carlu. Otázkou je, zda bude ochotný hrát kvalifikace, pokud mu pořadatelé nevyhoví v žádosti o divoké karty.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

42
Přidat komentář
Nola
nadavat hracovi/jeho tatkovi/ ktoreho osobne nepoznam, iba kvoli tomu, ako ho vykresluju media, je taky narodny sport, bulvar v dnesnej dobe uz vystupal na Mount Everest, kam dalej ?:D vacsinou nam media predkladaju data, ktore si upravia, ako im to vyhovuje -vytrhnute z kontextu, na prvom mieste je biznis /predaj/, na poslednom realita, zijeme v bubline, masirovani, celkom zbytocnymi informaciami, ktore nam dokazu celkom objektivne vytvarat nejake negativne emocie k osobam, predmetom, veciam, ktore su k nasmu zivotu absolutne nepotrebne
Reagovat
Pe3k
Nolka; jsi čím dál více mimo ;(
Reagovat
Nola
mne je Tomic celkom volny, na rozdiel od teba, mas ho na hate liste :D , cim si to vysluzil?
sledujem momentalne Tsongica a Rubleva, ja hracom posudzujem na kurte, nie, ako ich vykresluju media, Tsonga mi bol odjakziva sympaticky, Rublev si bude musiet moje sympatie este ziskat....
Reagovat
a.magerova
http://sport.tn.nova.cz/clanek/sport/tenis/otec-tenisty-tomice-dostal-osm-mesicu-vezeni-do-basy-ale-nemusi.html/?imageId=1553225
Reagovat
Nola
bola si pri tom incidente? zase iba info cez bulvarne media :D
Reagovat
janek_da
tak Literárky o tomto moc psát nebudou
Reagovat
Nola
Reagovat
Chrenda
K O K O T, přesně jako jeho fotr. Nepřeji mu a doufám, že rychle zmizí z tenisových arén.
Reagovat
Padme
přístup, přípravu a motivaci z peněz na úspěch, tak to možné je. Do jaké míry je to ale reálné, ukáže čas.
Reagovat
Fandina
:-))
Peníze mohou být dobrým motivátorem úspěchu. Otázkou vždycku je a bude, co s nimi dotyčný zamýšlí a jak k nim míní přijít.
Reagovat
Padme
Já si moc nedokážu představit to nadšení fanoušků a organizátorů, kdyby po tom jakou neúctu neustále prokazuje, ten GS vyhrál...
Reagovat
Fandina
Když je na kurtu, tak hraje dobře a nechová se nějak extra špatně. Vypadá celkem v pohodě. Já ho zažila na DC v Ostravě a hrál dobře. Nevnímáš, že by byl nějak problémový.
Reagovat
Padme
Hráč je to dobrý, dokud se mu to nějak nepomotá a nepřestane ho to bavit. Moc si neuvědomuje, co je vhodné a není říkat. Že se to občas nafukuje určitě bude pravda, prostě vděčný předmět pro novináře...
Reagovat
PetaM
Řekl bych to takhle: Hráč je dobrý, dokud hraje na kurtu tenis. Jakmile otevře pusu, občas se z něho stane nekorunovaný král všech volů.
Reagovat
Fandina
Vždycky jsou někde nějací zlobilové, i v tenise. Jinak by to ani nešlo :-).
Reagovat
George_Renel
Asi to stačit nebude. Všechny sportovní legendy, které dosáhly obrovských úspěchů a nakonec i velké peníze vydělaly jako třeba Navrátilová, Kodeš, Jágr, Rosický, Nedvěd, Čech říkají dětem a rodičům to stejné. Především musí ten sport milovat a těšit se na něj a musí to jít ze srdce.
Reagovat
Fandina
Tak to určitě. Když propojíš lásku s čímkoli, tak všechno jde líp.

Ale zase pro někoho je láskou mít peníze, samozřejmě myšleno v nadsázce :-)).
Reagovat
FulnekUltras
Kam vede sportování jenom za prachy, to nejlíp ukazuje současná úroveň českých tzv. lukrativních sportů.
Reagovat
Fandina
Máš dojem, že jde sportovat bez peněz? Když chceš být nejlepší, musíš se tomu hodně věnovat a kde na to vezmeš, kdo ti to bude platit?
Reagovat
Kojinho
Vnitřní motivace je vždy lepší, než motivace vnější. Mimoto, až by dosáhl jisté hranice příjmů, tento motivační prostředek by se stal neúčinným.
Reagovat
Fandina
To není pravda, když si dáš za úkol vydělat si na vilu a dosahneš to, pak přijde chata a pak třeba sponzorování dětského domova. I peníze jsou motivací. Není potřeba se otřásat, že o peníze někomu nejde. Peníze jsou oceněním tvého úsilí. Nic, čím by se mělo pohrdat.
Reagovat
Fandina
Ale jinak souhlasím, že nejlepší je jen chtít vyhrávat. To je nejlepší motivace, touha uspět.
Reagovat
Krisboy
To je legrační, co říkal Tomic o Hewittovi. Že ho nikdy neporazil...? Hm, Tomic zas nikdy nevyhrál Wimbledon, US Open, Turnaj Mistrů a nebyl světovou jedničkou. Navíc nejmladší - tou už tedy rozhodně nebude :DDD Je fakt tak blbej, nebo je opravdu nemocnej?
Reagovat
a.magerova
Lleyton ještě vyhrál i USO 2000 ve čtyřhře (s Max Mirnyj).

Tomic je tak blbej bo vytahovat se na 34 letého (čili o 11 let staršího) hráče po tolika operacích může jen vůl... :-/
Reagovat
Krisboy
Přesně, ten věk jsem ani nezmiňoval. Možná mu to ani nedochází. Takhle to dopadá, když ego převyšuje rozum :) No nic, hodně štěstí na challengerech, Bernie :)
Reagovat
FulnekUltras
typicky kavárenské myšlení ;)
Reagovat
Kojinho
Přesně tak. Od teď všichni v přítomnosti pana prezidenta budou povinně sedět, aby se na něj nevytahovali. A vstávat se bude vždy až po přenosu.
Reagovat
Nola
budes stat v pozore :D
Reagovat
panzer.dragon
bacha na Nishiho na těch challnagerech :-)
Reagovat
PetaM
Docházejí miliony?
Reagovat
Marduch
jj, ani miliony nejsou problém rozfofrovat za pár týdnů.
Reagovat
Pe3k
Do soutěže šel s tím že všem ukáže co je skutečně zač, odstoupil po pár dnech (zbabělec), za poslední 4 roky z této soutěže neodstoupil žáden muž, jen Tomic :D

Po trapném odstoupení ze soutěže dal rozhovor, kde tvrdil, že se dostane do top 5 a vyhraje slam, nebo dva. (blázen s velkým egem, ovšem malým skilem a zcela mimo realitu). Zjistil, že je k ničemu a neumí naprosto nic, takže se vrátí k tenisu...

Hewitt se vyjádřil, že už ho do DC nechce a pi-Tomic na to, že Australský DC má šanci jen s ním v sestavě (:D) a že ho Leyton nikdy neporazil, takže ho jeho názory nezajímají (wtf?).
Reagovat
PetaM
Neodstoupil žádný muž - pokud můžeme považovat Tomica za muže, tak ano.

Vyhraje GS :D :D :D Tak možná na počítači.

:D :D :D :D On je prostě borec :D :D :D
Reagovat
Fandina
Paradoxně ale Australani teď bez něj DC prohráli a vloni také, když nehrál. Nic to neznamená, ale teď mu prognoza vyšla.

Jinak on má celkem dobré DC skore 17:4.
Reagovat
Pe3k
To ano, jenže teď tam je Gyros,Koki, Minotaur, takže Tomice stejně Hewitt a celá Austrálie nepotřebuje...
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že se bez něj obejdou, ale v minulosti taky nastupoval Kyrgios a třeba Kokki. A když s nimi hrál Tomic, tak vyhrávali. Byli silnější.
Reagovat
turista
No jo, ať je jaký chce tak tenis umí moc dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
jj ma zlate rucicky, na uplny top to nie je, ale dobre sa na jeho hru pozera.
Reagovat
Fandina
Souhlas, pamatuji před pár lety tady v Ostravě při DC, jak super hrál a naše kluky Veselku a Rosola přesvědčivě porazil. Tenkrát jsem tam byla a herně se mi moc líbil.
Reagovat
Franky
Mam podozrenie ze Tomic bude trpiet bipolarnou poruchou kedy raz je Federer na kurte a ide vsetkym ukazat aky je muz v dzungli a druhykrat vyhadzuje otca z kurtu lebo neunasa alebo s placom odide zo sutaze ze to je najtazsie co kedy zazil :D
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím, že nějaká diagnóza tam bude...ale psychiatr nejsem, tak nevím, jaká :)
Reagovat
Fandina
Nejsi psychiatr? Ale rád se hádáš, že.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist