Na Azarenkovou se problémy valí ze všech stran. Už je i bez kondičního kouče

2. 12. 2017, 10:35
Aktuality 15
Měsíce se soudí o syna, opouští ji trenéři. Osmadvacetiletá běloruská tenistka Viktoria Azarenková to v posledním roce nemá vůbec lehké. Sice se v rámci možností snaží připravovat na novou sezonu, její tým se k ní ale otočil zády. Po Michaelu Joycem od ní odešel i kondiční kouč Ashcon Rezazadeh.
Profily hráčů
Azarenková a Rezazadeh (© Instagram)

Když loni před Vánoci porodila syna Lea, prožívala krásné chvíle a plánovala brzký návrat na tenisové kurty. Jenže neshody s partnerem Billem McKeaguem letos vyvrcholily v rozchod a v tahanice o syna. Rodiče se popotahují po soudech kvůli právu o péči o společného potomka a osmadvacetileté Bělorusce se zároveň komplikuje tenisová kariéry. 

Azarenková sice v červnu půl roku po porodu odehrála dva turnaje na trávě, ale od té doby se už jen udržuje ve formě. Žádný další ostrý tenisový zápas neodehrála. Důvodem byl soudní příkaz, na základě kterého její syn nesměl opustit Kalifornii. A hvězdná tenistka pochopitelně dala přednost Leovi před kariérou. 

Novou sezonu 2018 má v plánu zahájit hned na začátku ledna v Aucklandu, osobní problémy však zřejmě dál výrazně narušují její přípravu a koncentraci na tenis. Tento týden ji totiž ze stejného důvodu opustili oba trenéři. Po odchodu Američana Michaela Joyce se na ukončení spolupráce domluvil i kondiční kouč Ashcon Rezazadeh. 

"Vzhledem k současným okolnostem jsme se s Vikou rozhodli rozdělit naše cesty. Chtěl bych jí poděkovat za šanci, kterou mi dala," napsal třiadvacetiletý Íránec na Twitteru.


"Jsem nadšený vidět ji zpátky na kurtu, hrát na nejvyšší úrovni a bojovat o nejprestižnější ocenění. Vice přeju, aby měla v budoucnu více štěstí," dodal Rezazadeh.

Azarenková přitom ještě minulý týden vyhlašovala velké cíle. "V posledních měsících jsem s mým týmem mimořádně tvrdě makala na tréninku a budu v tom pokračovat. Mám v hlavě cíl, chci se totiž znovu stát světovou jedničkou a hrát o tituly na grandslamech," prohlásila bývalá první hráčka světa a dvojnásobná vítězka Australian Open.

Nyní však bude muset vložit energii i do hledání nového týmu. A vzhledem k její současné situaci se k ní zájemci zřejmě hrnout nebudou.

The day @vichka35 realised she had forearms

Příspěvek sdílený A S H C O N R E Z A Z A D E H (@ashconrezazadeh), Říj 6, 2017 v 12:22 PDT

Mallorca it's been ☀️☀️, now time for @wimbledon @vichka35

Příspěvek sdílený A S H C O N R E Z A Z A D E H (@ashconrezazadeh), Čen 25, 2017 v 1:47 PDT

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Jabadu
Základní chyba byla mít dítě s Američanem v USA.
Pošahaný a genderově "vyvážený" soudce nesměl rozhodnout jinak.
Původ vás dostihne nejdříve v Americe.
Proč třeba nemá bydliště v Monaku?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co si o tom mám myslet... Tak vrací se nebo ne? Jestli jo, tak nechápu, proč od ní měsíc před začátkem sezony odcházejí trenér a kondičák. To jsou teda pěkný skety...
Reagovat
EllNino
Co bys dělal ty ? Hledal si angažmá u tenistky, která má tenis na prvním místě, a nebo čekal na Godota ?
Reagovat
smazaný uživatel
Proto jsem v první větě napsal, že nevím, co si o tom mám myslet... Nedávno proběhla zpráva, že se Vika vrátí v Aucklandu, kam dostala divokou kartu. To je na začátku ledna. Tak proč od ní sakra odchází trenér a kondičák během přípravy na novou sezonu? Znamená to teda, že se v tom Aucklandu nevrátí? Nic takového ale v prohlášení trenéra ani kondičáka nevidím...

Jinak je ale jasný, že Vika si tím těhotenstvím (nebo spíš tou situací potom) minimálně zkomplikovala kariéru. Snad to bude ponaučení pro ostatní sportovkyně, aby rodinu nechávali až po kariéře (anebo si musí vybrat dobrýho partnera)...
Reagovat
EllNino
Nevím ... Vika si musí nejdřív vyřešit syna, potom může myslet na tenis ...
A co je to dobrý partner žejo ? :) Takovou definici často dokáže změnit i sebemenší maličkost
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady to asi nebyla maličkost... Jinak jsem právě měl za to, že ten spor o syna už skončil, když ohlásila návrat v Aucklandu. Proto nechápu, co její realizační tým vymejšlí. Ale to se točíme pořád kolem toho samýho...
Reagovat
EllNino
myslím, že spor neskončil, prostě se jen přihlásila do Aucklandu ... a podle situace se bud odhlásí nebo tam bude hrát
Reagovat
skott
Ty jsi se vším rychle hotovej. Máš snad pocit, že neprokázali dost trpělivosti, když je nazýváš sketama? Trenéři jsou obvykle z větší části placení podle výsledků, tedy je to pro ně velice nepříjemná situace, když je hráčka zraněná nebo nehraje z jiných důvodů jako Azarenka. Narozdíl od ní nejsou zabezpečení do konce života. Stejně jako Joyce má určitě i Rezazadeh zajímvé nabídky. Azarenka jim zkrátka asi nemohla nic garantovat, i kdyby zkusila hrát na začátku roku, že se situace nebude opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Když u Viky zůstali až doteď, tak už ten měsíc (kdy se navíc žádné turnaje nehrajou) taky mohli vydržet. Otázkou je, jak je to s tím sporem o syna, ale potom by teda nehrála v Aucklandu, kdyby to nebylo vyřešený...
Reagovat
skott
S jedním měícem to jistě nemá co do činění. Azarenka může hrát jak je libo (syn nemůže vycestovat), ale samozřejmě dává přednost být s Leem. Její tým asi vidí, že nejistá situace může přetrvávat ještě hodně dlouho. A pokud není koncentrovaná plně na tenis, trpěli by jejich výdělky i kdyby hrála, jakoliv by oni svoji práci odváděli na 100%.
A ruku na srdce, kdyby oni měli rodinné problémy, čekala by Azarenka na ně? Nazýval bys jí sketou, kdyby si našla někoho jiného...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale trenér je zaměstnanec hráčky, ne obráceně... Já bych teda rád viděl nějaké prohlášení, jak se věci doopravdy mají, ať už od Viky nebo od nich, když teda odcházejí. Na řeči typu "jsme rádi, že se Vika vrací, ale stejně od ní odcházíme" jaksi nejsem zvědav...
Reagovat
themimone
Jak jsi správně poznamenal, tak jsou oni její zaměstnanci a asi by na takové prohlášení měli mít její svolení. I když do toho tady asi nikdo pořádně nevidí, tak si klidně dovedu představit že tu situaci nekomentují z důvodu toho, že by to situaci VA ještě víc zkomplikovalo, řekl bych že časem (čti: po konci kariéry v nějaké biografii :)) se toho docela dost dozvíš co se vlastně stalo...
Reagovat
blixa
Asi vidí, že její forma je možná dost bídná a jestli mají prachy závislé na výsledcích, tak motivace začne rychle scházet. Prostě business.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je čirá spekulace. Je jasný, že Vika asi nebude hned všechno vyhrávat, ale ten její letošní návrat nebyl nijak špatný, když ve Wimbledonu uhrála osmifinále...
Reagovat
a.magerova
Taky je mohla vyhodit ona... pokud není schopna domluvit se s otcem svého dítěte, tak třeba teď už ani s nimi, můžou mít i oni na tu situaci jiný (chlapský) názor.... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist